Eveniment-Social

Desenele unei adolescente din Iași, premiate în America! Emma-Andreea Paveliuc: „M-am gândit ce reprezintă pacea și ce anume unește mai multe națiuni” – FOTO

Publicat: 09 mart. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Desenele unei adolescente din Iași premiate în America Emma-Andreea Paveliuc M-am gândit ce reprezintă pacea și ce anume unește mai multe națiuni - FOTO
Talentul Emmei Paveliuc, confirmat la New York prin valoarea desenelor sale

O adolescentă din Iași a obținut marele premiu la un concurs internațional de desen din Statele Unite ale Americii. Este vorba de Emma-Andreea Paveliuc, în vârstă de 13 ani, elevă în clasa a VII-a la Colegiul Național „Octav Băncilă” din Iași, care a participat la concursul „Afișe pentru pace”

Treptat, Emma a participat la toate etapele, de la cea locală până la cea națională, în cadrul Convenției Naționale de Toamnă Lions de la Iași, cu un desen cu care a ajuns până în etapa internațională. Din cele aproximativ 650.000 de desene au fost selectate 120 în finală. Emma a fost desemnată câștigătoarea din acest an a concursului internațional „Afișe pentru pace”, care a avut ca temă „Lead with compassion”.

„M-am documentat foarte mult înainte de a realiza acest desen. Mai întâi, m-am gândit ce reprezintă pacea și ce anume unește mai multe națiuni. Eu sunt un fan al istoriei și m-am gândit să mă duc mai profund, în antichitate. Am ales să pornesc lucrarea de la o fată indiană, puternică spiritual, să fie mai vizibilă pentru ceilalți. Am continuat cu alte simboluri cu care ne identificăm ca oameni, cum ar fi ADN-ul, religia, serviciile de apărare, adevărații lideri care luptă pentru ceilalți și uneori ajung să ne salveze sau să se sacrifice pentru noi. Am ales Yin și Yang pentru că, în această lume, uneori, totul este opus, dar într-un anume echilibru. Totodată, am ales să aduc alături de aceste simboluri și steagurile lumii, unite între ele, ca un puzzle, pentru că doar împreună ne putem ridica, apăra și susține indiferent de situație” a precizat Emma-Andreea Paveliuc, câștigătoarea marelui premiu.

Talentul Emmei Paveliuc, confirmat la New York prin valoarea desenelor sale

Emma provine dintr-o familie de artiști din Iași, iar părinții au încurajat-o întotdeauna să facă ceea ce îi place. Talentul la desen l-a moștenit de la mama sa, care de foarte multe ori o consiliază în ceea ce face. A descoperit că îi place să deseneze de la o vârstă fragilă și a continuat să lucreze în permanență la pasiunea sa. În prezent este îndrumată de Miea Grivnică, profesoara sa de desen de la Colegiul Național „Octav Băncilă” din Iași.

„Pentru mine, acest premiu înseamnă foarte mult. Sunt fericită că am participat și am ajuns să iau marele premiu. Odată ce am ajuns să trec prin mai multe etape, mă încurajează să gândesc cu optimism spre viitorul meu, să devin ceea ce mi-am propus. Mulțumesc doamnei profesoare Miea Grivnică pentru că fără ajutorul dumneaei nu aș fi ajuns aici. Totodată, sunt recunoscătoare și familiei mele pentru susținerea necondiționată pe care mi-o acordă de fiecare dată”, a spus Emma-Andreea Paveliuc.

Planuri mari de viitor

Emma își dorește ca în viitorul apropiat să își expună lucrările în cadrul unei expoziții, unde toate desenele pot fi admirate de publicul larg. Participarea tinerei la această competiție a fost sponsorizată de către „LC Iași D”. Ceremonia de desemnare a câștigătoarei din acest an a avut loc pe 3 martie, în New York City, cu ocazia zilei Lions la Națiunile Unite.

Menționăm că, anul trecut, Emma-Andreea Paveliuc a adus acasă premiul I după ce a impresionat juriul cu talentul și creativitatea sa la Concursul Național de Artă Grafică „Cotroceni Creativ Junior III”. Emma-Andreea Paveliuc, de la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” din Iași, a obținut rezultate excelente cu lucrarea „Devotament Regal”, ce respectă tema Centenarului Încoronării Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria, propusă de organizatorii competiției. Creația ieșencei a putut fi admirată la Muzeul Național Cotroceni din București.

Comentarii
Adauga un comentariu