Titlurile zilei

Dezvăluri șocante din spatele morții fetiței de 2 ani din Iași! Familia tatălui o acuză pe mamă că ar fi omorât-o cu sânge rece. „Considerăm că sigur ea a ucis-o pe Sofia” – FOTO – VIDEO

Publicat: 14 sept. 2021
Tatăl fetei moarte, fata de 2 ani și cele două mătușe
Moarte suspectă în cazul fetei de 2 ani din Iași. Familia tatălui, Daniel Mazăre, o acuză pe mamă de crimă

Ce s-a întâmplat de fapt în cazul fetiței de 2 ani care a murit în condiții suspecte în localitatea ieșeană Șorogari? Familia tatălui povestește scenele de groază prin care trecea micuța Sofia atunci când era în grija mamei sale. Părinții Sofiei, Mădălina și Daniel, sunt despărțiți, având custodie comună asupra micuței. Cei doi au hotărât ca fata să locuiască împreună cu mama, chiar dacă știau că aceasta este violentă și nu și-a dorit acest copil

Detalii șocante din spatele morții Sofiei, fetița de 2 ani din Iași care a a fost găsită de mamă inconștientă în cadă. Familia tatălui celei mici o acuză pe mama fetei de crimă. Mătușile Sofiei cred că Mădălina, mama copilei, a fost cea care a ucis-o, deoarece o cunoșteau ca fiind o femeie violentă. Acestea au precizat că Mădălina nu și-a dorit niciodată acest copil.

„Mădălina are 21 de ani și nu și-a dorit niciodată acest copil și mereu spunea că fata asta i-a distrus viața. Repeta în fiecare zi că acest copil i-a distrus viața. Niciodată nu s-a comportat ca o mamă cu ea. O îngrijea, îi dădea de mâncare, dar era foarte agresivă cu Sofia. Când era mică și avea colici o trântea de pat și nu avea răbdare. Mereu o smuncea și o trântea. Ultima dată când a fost la noi, pe data de 5 septembrie 2021, am văzut-o puțin schimbată și își dorea să stea doar cu tatăl și nu voia să se întoarcă la mamă.

De mai multe ori, când era lăsată în vizită la noi, am observat că avea zgârieturi pe față și vânătăi pe mâini și pe corp. Nu este nimic credibil din ce povestește ea și nu se leagă ce povestește. Noi, la cum o cunoaștem și cum era situația, considerăm că sigur ea a ucis-o pe Sofia. De ce nu a sunat la Salvare? De ce a dus-o cu mașina personală și minte că era conștientă, când copilul a ajuns în comă de gradul 4 și după două zile a murit. Minte, pentru că s-au găsit urme vechi pe trupul fetei. Rănile pe care le avea nu erau provocate de o căzătură în cadă!”, a declarat Radu Gabriela, mătușa Sofiei.

Daniel s-a întors în țară, după mai mulți ani de muncă în străinătate, să își vadă fata

Sofia locuia împreună cu mama sa în satul Șorogari, comuna Aroneanu, județul Iași, deoarece părinții erau despărțiți. După separarea de tatăl micuței, Mădălina și-a găsit un alt bărbat, acesta având și el 2 copii. Toți locuiau în satul din comuna Aroneanu, într-o casă modestă, deoarece se mutaseră recent acolo. Vecinii din localitate spun că nu îi cunosc și nu au auzit de această întâmplare. Chiar dacă Daniel, tatăl fetei, a fost plecat din țară a încercat mereu să țină legătura cu fata lui.

„Mădălina și fratele meu, Daniel, erau despărțiți și au căzut de comun acord ca Sofia să rămână la mamă. Fratele meu o vizita mai rar, pentru că o perioadă a fost plecat în străinătate și s-a întors în urmă cu o săptămână. Imediat ce a ajuns în țară a și căutat-o, dar a încercat să vorbească cu Mădălina și cât a fost plecat, dar ea nu răspundea la telefon. Noi știm că ea acum are un alt iubit și locuiesc împreună, iar el mai are doi copii și poate el nu o lăsa să îi răspundă. Nu avem de unde să știm.

Noi nu am știut nimic despre caz, am aflat de la nana fetei, când deja aceasta era în stare gravă. Din ce am vorbit noi la telefon cu ea, Mădălina nu este deloc afectată de ceea ce s-a întâmplat. Nu ne vine nici acum să credem ceea ce s-a întâmplat. Am observat-o că era schimbată, dar nu ne-am gândit niciodată că se poate întâmpla așa ceva. Vrem să se facă dreptate!”, a precizat Gina Ifrim, cea de-a doua mătușă a copilului.

Contactată telefonic de nenumărate ori de reporterii „BZI”, Mădălina, mama fetei, nu a răspuns la telefon.

Sofia a ajuns în stare gravă la spital în urmă cu 3 zile

Amintim că vineri, 10 septembrie 2021, Mădălina și-a dus fetița în vârstă de 2 ani, cu mașina personală, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Sfântul Spiridon”. Aceasta le-a spus medicilor că ar fi găsit-o inconștientă în cadă, după ce a lăsat-o nesupravegheată 3 minute. Copila se afla în stare foarte gravă și a fost preluată de urgență și i s-au aplicat manevre de resuscitare. Conform declarației mamei, copilul s-ar fi înecat în cadă. Poliția ieșeană a fost sesizată și s-a deschis o anchetă, după ce medicii au observat pe corpul fetiței multiple răni mai vechi. În ciuda eforturilor făcute de medici, după două zile de spitalizare, fata a decedat.

Reprezentanții Spitalului Clinic pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași, unde a fost transferată micuța, au menționat că au fost anunțată Poliția pentru a se stabili cu exactitate întreaga situație de fapt. Corpul neînsuflețit al copilașului a fost dus la Institutul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cu exactitate a cauzei decesului.

„La data de 8 septembrie 2021, polițiștii ieșeni au fost sesizați de către reprezentanții unei unități medicale despre faptul că în seara zilei de 7 septembrie 2021 o minoră de 2 ani a fost adusă de mama sa, care le-ar fi declarat că ar fi lăsat-o nesupravegheată pe aceasta aproximativ 3 minute în cada cu apă, iar când a revenit a găsit copilul inconștient. Întrucât la data de 12 septembrie 2021 a fost constatat decesul copilului, a fost dispusă efectuarea necropsiei. În cauză, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Iași efectuează verificări pentru luarea măsurilor care se impun”, au spus reprezentanții IPJ Iași.

Ce spun medicii despre starea fetei de 2 ani la internare

În urma examinărilor efectuate de medici s-a stabilit că fetița a ajuns la spital cu multiple traumatisme mai vechi.

„În concluzie, copilul prezenta la internare edem cerebral difuz, vechi fracturi localizate la nivelul claviculei drepte, suspiciune de fractură sternală superioară, focare de condensare pulmonară, resturi alimentare prezente la nivelul esofagului, hepatomegalie, pareză intestinală și infiltrarea tesutului celular subcutanat, edem la nivelul feselor, prepubian, labial”, se arată în documentele medicale.

Comentarii
  • L-am auzit la tv pe cel de la Protectia Copilului ca cei 2 copii ai concubinului nu sunt in pericol si ca vor fi lasati acolo laSorogari. Pai cum sa nu fie in pericol langa asa o femeie daca ea si-a batut copilul ei, dar pe al altuia?Dar cum de nu a stiut Protectia despre chinul acestei copile cat era in viata? Asistenta sociala de la Aroneanu nu a auzit nimic? Protectia Copilului se spala pe maini ca si in alte cazuri, noroc ca a anuntat spitalul Politia, ca in baza protectiei nu se complicau ca e mult de scris.

  • Să te ferească Dumnezeu de ,, gura satului ,, de mărlani dușmanoși ,razbunători , de incompetența autoritaților si de slugile ,,mass media,, o întamplare tragică și nefericită este interpretată după bunul plac a unor idioți dezinformați și cu vederi înguste ,parerea mea este că organele competente vor face lumină in acest caz pană la proba contrarie abținețivă cu jignire și acuze .

  • Protectia Copilului are o gramada de cazuri de violente asupra copiilor din partea nenorocitelor de mame sau tati alcoolisti. Cate au anuntat politia? Foarte putine spre deloc. Au cunostinta de infractiuni si au obligatie sa ledenunte, nu sa le acopere sau sa le faca uitate. Asta e penal. E mult de munca sa faca documentatie pentru politie sau pentru instanta pentru decadere din drepturi parintesti. Se multumesc cu avertismente sau cu luarea copiilor din familie si dupa 6 luni propun reintegrarea in familie ca vezi Doamne si-au schimbat parintii atitudinea, deodata au devenit buni parinti.

  • Astia de la Protectia Copilului fac acte de decadere din drepturi daca se ajunge la decesul copiilor, poate nici atunci. Copii batuti in familie, umiliti, negijati,jegosi,flamanzi, luati in grija statului si parintii bine mersi, mai dau un var, mai matura prin ograda si gata , buni de dat copiii acasa. E mai usor asa decat sa intocmeasca hartii catre politie sau la judecatorie ca sa fie decazuti din drepturi krvele si alcolistii. Trece luna, vine leafa si fac ce e mai usor.

  • La fel ca una de pe la noi de pe la Garbesti care își bătea fetita de 1 an, după ce onor Protectia i-a dat-o acasă deși știa ca e o alcolista, neglija copiii, ii bătea. Și ce dacă? De ce sa se încarce cu un caz, de ce sa anunțe politia, de ce sa o decada din drepturi? Nu și-a dorit copilul, a promis-o la vânzare de când era gravidă. I-a luat Protectia pe toți 7 copii după o grămadă de reclamații de la rude și lume din sat si acum ii vrea iar acasă, ca doar alocatiile sunt bune. Nu m-aș mira sa i dea înapoi ca a pus gresie pe jos și carne în lada cu bani de la alții. De parca asta contează în bunul trai al unor copii. Protecția Copilului a știut de abuzurile mamei asupra copiilor și n-au anunțat politia au ascuns infracțiuni de violente și neglijare în loc sa o denunțe. Interese!

  • Ăsta e copil omorât în bătaie, Dumnezeu sa.i găsească liniștea acolo sus. Ma-sa si autoritățile care nu si-au făcut treaba merita pușcărie pe viața .

Adauga un comentariu