Titlurile zilei

Dezvoltatorul Mihai Agape a câștigat prima bătălie cu vecina care a tăiat canalizarea cartierului rezidențial! Proprietarii de pe Aleea Gh. Ivănescu pot folosi WC-urile. Livia Moișanu: „Am făcut acest gest disperat ca să trag un semnal de alarmă” – FOTO

Publicat: 11 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dezvoltatorul Mihai Agape a câștigat prima bătălie cu vecina care a tăiat canalizarea cartierului rezidențial Proprietarii de pe Aleea Gh. Ivănescu pot folosi WC-urile. Livia Moișanu Am făcut acest gest disperat ca să trag un semnal de alarmă - FOTO
Dezvoltatorul Mihai Agape a obligat-o pe vecina Livia Moișanu să refacă rețeaua de canalizare care deservea cel puțin 12 proprietăți

Proprietarii de pe Aleea Gh. Ivănescu, din municipiul Iași, beneficiază din nou de canalizare, după ce mama dezvoltatorului Mihai Agape a obținut o hotărâre favorabilă emisă de judecători. Livia Moișanu a distrus rețeaua care trecea pe proprietatea personală. Femeia spune că va continua lupta în instanță. Dezvoltatorul imobiliar s-a înțepat în rețeaua de canalizare a femeii, dar, din cauza celor 12 vile construite, canalul se înfunda des

O primă decizie a fost luată în scandalul imobiliar de pe Aleea Gh. Ivănescu, nr. 7B, cu acces dinspre Aleea Strugurilor, din zona Tudor Neculai. În 2014, dezvoltatorul imobiliar Mihai Cătălin Agape a construit 5 vile înșiruite, vândute ulterior cu 80.000 de euro / bucata. Ca să poată edifica aceste clădiri, avea nevoie de utilități, în special de canalizare. Așa că a fost semnat un acord cu Ioan Moișanu, prin care s-a permis înțeparea la rețeaua de canalizare situată pe proprietatea bărbatului. După construirea celor 5 vile, afaceristul s-a extins cu un nou proiect, de 7 vile. Au fost construite pe numele mamei, Maria Agape.

Între timp, intervine decesul lui Ioan Moișanu. Apoi, soția acestuia, Livia Moișanu, a reclamat că rețeaua de canalizare nu mai face față din cauza numărului mare de consumatori casnici. Așa că femeia s-a trezit cu canalul înfundat în propria curte. Disperată, în luna octombrie 2021, Livia Moișanu a tăiat rețeaua de canalizare. Astfel, proprietarii celor 12 case nu mai aveau posibilitatea să folosească propriile WC-uri. În zona CUG, vecinii s-au arătat revoltați după ce afaceristul Claudiu Adumitroaei a anunțat un bloc cu 8 etaje pe locul unui parc, situat pe strada Hlincea, situație semnalată de Cotidianul „BZI”.

Mama dezvoltatorului imobiliar a apelat la instanța de judecată

La presiunea proprietarilor, Maria Agape a fost nevoită să ceară ajutorul instanței. Recent, a primit și o decizie favorabilă, prin care Livia Moișanu a fost obligată să refacă rețeaua de canalizare. Ba, mai mult, magistrații de la Judecătoria Iași au hotărât că Livia Moișanu trebuie să achite și cheltuieli de judecată în valoare de 1.500 de lei.

„A rupt o bucată de canalizare, a săpat și a pus la loc, probabil. Teoretic, e bine, nu știm ce a făcut sub pământ. Așteptăm să vedem ce vor proprietarii. Actele sunt în regulă, nu e nimic făcut clandestin”, a precizat Mihai Agape pentru „BZI”.

La un moment dat, proprietarii de pe Aleea Gh. Ivănescu luau în calcul chiar să vândă imobilele pentru că nu mai aveau condiții optime de trai. Mai mult, unii voiau chiar să monteze fose, ceea ce ar fi modificat mult curțile interioare.

Lavinia Moișanu nu renunță la luptă

Contactată de reporterii „BZI”, Lavinia Moișanu a precizat că a pus în aplicare decizia instanței, dar că lupta nu se va opri aici.

„Nu am ce comenta mai mult, am văzut: instanța a decis. Am făcut, am reparat. Treaba nu se termină aici! Au avut de la soțul meu un acord notarial fără o pretenție financiară, după care au dezvoltat un întreg cartier. Mi s-a spus să repun conducta și să am grijă de ea. Ce se va hotărî mai departe voi vedea. Sunt curioasă: legea e numai de partea lor?! Mi s-a spus în instanță că de ce nu am reclamat într-un an de zile.

ApaVital știe problema de atâția ani! Băiatul meu a cerut proiectul, de ce a trecut prin mijlocul proprietății mele?! Nu i-au arătat nimic. Am repus pe cheltuiala mea. Am să plătesc cheltuielile de judecată. Totuși, cine are dreptate? Am făcut acest gest disperat ca să trag un semnal de alarmă. Este și o plângere penală făcută la Parchet. Acum, dosarul se află la Secția VI de Poliție. Am avut termen 5 zile de la decizia instanței. Am făcut pe cheltuiala mea. Peste o lună – două, se va umple din nou canalul, să vedem atunci ce se întâmplă”, a declarat Livia Moișanu.

Au fost probleme și la blocul de pe Aleea Strugurilor, unde afaceristul Ștefan Popescu a construit un bloc. Apartamentele din subsolul imobilului au fost inundate.

Adauga un comentariu