Dieta: consumul de bicarbonat de sodiu te poate ajuta sa slabesti?

Dieta: consumul de bicarbonat de sodiu te poate ajuta sa slabesti?

17 mai 2021, 20:07
BZI.ro, în Sanatate

Bicarbonatul de sodiu este un compus chimic despre care se spune că te poate ajuta să slăbești. Consumul de bicarbonat de sodiu cu apă reacționează cu acidul din stomac și îl transformă în apă, sare și dioxid de carbon. Datorită proprietăților sale alcaline, bicarbonatul de sodiu poate ajuta la calmarea simptomelor de greață și indigestie.

În mod ideal, pH-ul stomacului ar trebui să fie scăzut. Dar când mâncați o masă bogată în proteine, celulele gastrice trebuie să secrete acid suplimentar pentru a descompune alimentele. Și când există prea multă presiune pe stomac, acidul se poate deplasa spre esofag și poate provoca reflux acid și indigestie. A ingera putin bicarbonat de sodiu poate atenua problema.

Bicarbonatul de sodiu și greutatea

Deși bicarbonatul de sodiu te poate ajuta să te simți mai bine dacă ai indigestie, cu siguranță nu te poate ajuta să slăbești. Doar un mod mic în care vă poate ajuta este să vă faca să vă simțiți mai plini ceva timp și astfel să vă reduceți aportul de calorii. Dar acest lucru este temporar.

Pierderea în greutate este posibilă numai atunci când se urmează o dieta corectă și rutina de exerciții fizice. De asemenea, trebuie să creați un deficit caloric (ardeți mai multe calorii decât ceea ce mâncați) pentru a pierde în greutate.

Bicarbonatul de sodiu vă poate crește performanța la sală

Potrivit unui studiu publicat de Jurnalul European de Fiziologie Aplicată, sportivii care au consumat bicarbonat de sodiu cu 60 de minute înainte de exercitii, s-au descurcat mai bine cu mai puțină oboseală musculară în comparație cu cei care au consumat un placebo înainte de sport intens.

Un alt studiu spune că consumul de bicarbonat de sodiu înainte de sală poate ajuta la creșterea timpului de epuizare. Dar ingerarea acestuia poate provoca, de asemenea, si un fel de suferință abdominală care, în cele din urmă, vă poate distruge performanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *