Boli si tratamente

Alzheimer: ce rol joaca dimensiunea taliei

Publicat: 06 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alzheimer ce rol joaca dimensiunea taliei
Dimensiunea taliei si Alzheimerul

Dimensiunea taliei si Alzheimerul. Un studiu stabilește legătura dintre excesul de greutate și debutul demenței senile.

Știm ca obezitatea este la originea multor patologii grave. Știm, de asemenea, că există multe origini posibile pentru demența senilă. Obezitatea este acum suspectată a fi una dintre cauzele posibile ale bolii Alzheimer și alte forme de demență.

Un studiu englez realizat de University College London, publicat în International Journal of Epidemiology, le corelează pe cele două. Datele de la peste 6.500 de persoane cu vârsta peste 50 de ani au fost colectate pentru o medie de unsprezece ani. Rezultat: cei care aveau un indice de masă corporală (IMC) de 30 sau mai mult la începutul studiului știau că riscul de Alzheimer a crescut cu 31% în comparație cu cei al căror IMC era între 18,5 și 24, 9. O cifră și mai îngrijorătoare pentru femei: riscul a crescut la 39% în rândul celor care suferă de obezitate abdominală.

Dimensiunea taliei si Alzheimerul

Rămâne de văzut de ce: „Este posibil ca asocierea dintre obezitate și demență să fie potențial explicată prin alte afecțiuni, cum ar fi hipertensiunea sau tratamentele anticolinergice. Nu a fost studiată problema găsirii existenței unui efect interactiv între obezitate și alți factori de risc ai carantinei, cum ar fi hipertensiunea, diabetul, în raport cu demența”, a spus unul dintre cercetători.

În orice caz, dacă demența are origini care sunt uneori dificil de prevăzut și de combătut – de exemplu genetice. Lupta împotriva obezității, a alimentației nesănătoase și a stilurilor de viață distructive este o pârghie pe care este posibil să acționam pentru a reduce riscul de a dezvolta aceasta patologie teribila.

Adauga un comentariu