Coronavirus

Din 1991 nu s-a mai întâmplat asta. Balul Operei din Viena a fost anulat

Publicat: 23 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Din 1991 nu s-a mai întâmplat asta. Balul Operei din Viena a fost anulat
Balul Operei din Viena

Celebrul Bal al Operei din Viena, care necesită pregătiri importante, nu va avea loc în februarie, pentru prima dată din 1991, din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat miercuri guvernul austriac, potrivit AFP.

„Din cauza situaţiei sanitare, ar fi iresponsabil să organizăm un Bal în mod normal”, a explicat cancelarul Sebastian Kurz în faţa presei la ieşirea din Consiliul de miniştri. Acest Bal, iniţial prevăzut pentru 11 februarie la Opera de Stat din Viena, este una dintre cele mai importante întâlniri anuale mondene.

Până în prezent nu a fost anulat decât o singură dată din 1956, din cauza Războiului din Golf în 1991.

„Necesită o lungă perioadă de pregătire şi pentru moment, nu putem spune că va fi posibil să primim 7.000 de persoane pentru a dansa”, a declarat secretarul de stat al Culturii, Andrea Mayer.

La începutul lunii, emblematicul Palat Sacher, unde are loc evenimentul, a anunţat concedierea a un sfert din angajaţi, adică o sută de oameni. Miercuri, Austria, care numără 8,8 milioane de locuitori, a înregistrat mai mult de 40.000 de cazuri de contaminare cu coronavirus şi 777 de decese.

De joi, barurile și restaurantele se închid mai devreme în Marea Britanie

Marea Britanie i-a măsuri drastice în contextul pandemiei de coronavirus. Astfel, începând de joi, pub-urile, barurile și restaurantele se vor închide mai devreme, pentru a se evita răspândirea virusului COVID-19.

Decizie de ultim moment luată de Anglia. Toate barurile, restaurantele şi pub-urile se vor închide la ora 22:00, începând de joi.

Barurile și restaurantele se închid mai devreme în Marea Britanie

Regatul Unit se asigură că se iau toate măsurile necesare, pentru a se evita un alt val puternic de infectări.

Experții susțin faptul că s-ar putea ajunge chiar și la 50.000 de infectări pe zi, ceea ce înseamnă că măsurile vor fi impuse rapid.

În Anglia, nivelul de alertă a crescut de la 3 la 4, ca urmare a creșterii semnificative a cazurilor de infectare cu noul coronavirus. Pentru moment, nu se vor lua restricții mai severe, însă specialiștii punctează că dacă acest lucru nu va fi posibil, Regatul Unit ar putea ajunge la un număr devastator de infectări zilnice.

În faţa escaladării numărului de contagieri, guvernul britanice preconizează să anunţe săptămâna aceasta, posibil marţi, noi măsuri pentru a restricţiona deplasările persoanelor în încercarea de a frâna răspândirea coronavirusului, potrivit mass-media britanice.

Potrivit mass-media, premierul Boris Johnson studiază posibilitatea de a limita mişcările cetăţenilor timp de o săptămână în Anglia, în timp ce responsabilii provinciilor autonome, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord au competenţele necesare pentru a adopta măsurile pentru teritoriile lor.

Marea Britanie ar putea intra în carantină pentru jumătate de an

Marea Britanie ar putea intra în carantină pentru jumătate de an, iar premierul britanic Boris Johnson a menționat faptul că în această săptămână, Regatul Unit se confruntă cu al doilea val de COVID-19. Potrivit acestuia Regatul Unit se află la doar șase săptămâni în urmă cu Franța și Spania, acolo unde numărul morților a crescut în mod semnificativ, în ultimele zile.

Pentru ținerea sub control a pandemiei de COVID-19, ar putea fi impuse noi restricții, pe o perioadă de 6 luni, iar carantina va fi instituită în etape de câte două săptămâni, după care se vor lua măsuri de relaxare.

Adauga un comentariu