Eveniment-Social

Direcția Locală de Evidență a Persoanelor anunță deplasarea stației mobile în comunele Probota și Voinești

Publicat: 24 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Direcția Locală de Evidență a Persoanelor anunță deplasarea stației mobile în comunele Probota și Voinești
Direcția Locală de Evidență a Persoanelor

În vederea sprijinirii locuitorilor comunelor arondate Direcția Locală de Evidență a Persoanelor a transmis vineri, 24 iulie 2020, faptul că asigură deplasarea echipei mobile din DLEP Iași în vederea preluării cererilor pentru eliberarea actelor de identitate.

Stația mobilă va fi prezentă în comunele Probota și Voinești

Prezența echipei mobile din cadrul SEP se face doar în baza solicitării scrise a primăriei. În vederea desfășurării în condiții optime a activității este necesară asigurarea măsurilor de prevenire și control a răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2 (purtarea măștii de protecție, asigurarea unei distanțe minime de 2 m între oricare două persoane apropiate, dezinfectarea frecventă a suprafețelor expuse, etc.)

Solicitările pot fi transmise prin e-mail [email protected] sau telefonic la nr. 0332.803.160.

Program:

PROBOTA – 28.07.2020, 9:30-12:30

VOINEȘTI – 30.07.2020, 9:30-12:30

Căror persoane se adresează campania

  • au actul de identitate expirat sau urmează să le expire în următoarelele 6 luni;
  • au împlinit 14 ani şi nu au act de identitate;
  • au actul pierdut, furat, deteriorat;
  • şi–au schimbat domiciliul sau au alt număr la casă;
  • s-au căsătorit/au divorţat/schimbat numele şi nu au schimbat actul de identitate;
  • au buletin tip vechi şi doresc carte de identitate.

În acest fel persoanele în cauză nu mai sunt nevoite să se deplaseze în municipiul Iaşi pentru obţinerea actului de identitate deoarece inclusiv eliberarea se face în comuna de domiciliu prin intermediul posturilor de poliţie.

Eliberarea actelor de identitate se face fără programare prealabilă

Programul de lucru cu publicul (primiri/eliberări/casierie)

Luni, Marți, Miercuri 08.30-16.00,

Joi 08.30-12.30 / 14.30-18.30,

Vineri 08.30-13.30, zilnic fiind alocate și pauze de dezinfecție.

„Reamintim că actele de identitate care au expirat în perioada 01.03-14.05.2020 rămân valabile, pe teritoriul României, încă 90 de zile, până pe data de 12.08.2020 iar cele care expiră pe perioada stării de ALERTĂ rămân valabile, pe teritoriul României, pe durata stării de alertă și încă 90 de zile de la încetarea acestei stări.”, potrivit sursei citate.

Proiect al DLEP: facilitare obținere viză de reședință

Direcția Locală de Evidență a Persoanelor (DLEP) Iași a demarat o nouă campanie printre cei care locuiesc în căminele universităților și liceelor din municipiu. Reprezentanții DLEP Iași au arătat că cei care doresc să obțină vize de reședință pot solicita acest lucru mult mai ușor.

„În municipiul Iași se află peste 55 de unități de cazare în comun, majoritatea fiind cămine ale liceelor și universităților. Având în vedere numărul mare de vize de reședință eliberate anual, de la începutul anului 2020, persoanele care solicită stabilirea reședinței pot depune cererea și pe baza bonului de ordine cu litera R, având prioritate la Biroul nr. 3”, a spus Marius-Constantin Bodoga, directorul executiv al DLEP Iași.

Acesta a explicat și pașii pe care un solicitant trebuie să-i parcurgă.

„Pentru înscrierea mențiunii de stabilire a reședinței în actul de identitate, persoana interesată se adresează serviciului de evidență a persoanelor pe raza căruia locuiește temporar, completând în acest sens cererea pentru înscrierea în actul de identitate a mențiunii privind stabilirea reședinței, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 19, la care anexează o serie de documente”, a mai spus Marius Bodoga.

Directorul DLEP Iași recomandă cetățenilor să citească informațiile afișate pe site, să listeze cererea față-verso și să prezinte documentele în original și fotocopie. Accesul în incintă se face doar cu 10 minute înainte de ora programată. Termenul de eliberare este de maxim 10 zile lucrătoare, dacă nu sunt necesare verificări suplimentare, iar audiențele se desfășoară prin e-mail la adresa [email protected].

Adauga un comentariu