Actualitate

Doi pacienți au murit in izolator în timp ce așteptau să se elibereze un loc la ATI la Spitalul din Craiova

Publicat: 19 mart. 2021
bolnav cu covid-19 internat in spital

Situație dramatică la Spitalul Județean de Urgență Craiova, unde nu mai este niciun loc liber la terapie intensivă pentru pacienții Covid-19. Două persoane au murit, în ultimele 24 de ore, în timp ce așteptau în izolator să se elibereze un pat la ATI.

Primul pacient a murit joi, fiind vorba despre o femeie de 83 de ani.

O a doua persoană, care era tot în stare gravă, a decedat vineri dimineață.

În izolatorul spitalului județean mai sunt 12 pacienți cu forme severe de Covid-19, care așteaptă eliberarea unui pat la ATI.

Toate cele 20 de paturi din secția de terapie intensivă sunt ocupate în prezent.

Managerul spitalului spune că a depus mai multe adrese la Ministerul Sănătății prin care a cerut suplimentarea numărului de paturi și că făcut mai multe solicitări către spitale din țară pentru a transfera pacienții. Medicul susține că nu a primit niciun răspuns nici de la MS, nici de la spitale.

Klaus Iohannis: „Presiunea pe ATI este din ce în ce mai mare”

Președintele României, Klaus Iohannis, a menționat în urmă cu două zile, 17 martie 2021, faptul că ne confruntăm din nou cu o creștere a cazurilor de infectare cu noul coronavirus. Astfel, presiunea pe secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă este din ce în ce mai mare. Numărul locurilor ATI în spitalele din țara noastră a fost atins. Zeci de bolnavi își așteaptă locul pentru a primi îngrijiri de specialitate.

„Al doilea subiect la care o să mă refer pe scurt este situația epidemiologică actuală. Ne confruntăm din nou, din păcate, cu o etapă de creștere. E o presiune din ce în ce mai mare pe secțiile ATI. Acest nou val poate fi chiar ultimul fiindcă procesul de vaccinare este în plină desfășurare. Situația este încă sub control, dar lucrurile pot evolua rapid în sens negativ. Este nevoie de un nou efort național acum. Șansa de a scăpa de pandemie este cu fiecare zi mai aproape. Singurele măsuri eficiente au fost cele restrictive și imunizarea. Trebuie să luăm decizii informate. Până în acest moment, nu există motive să nu folosim toate vaccinurile aprobate la nivel european.

Dragi români, haideți să rămânem vigilenți și prudenți!”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Adauga un comentariu