Titlurile zilei

Doliu în comunitatea LGBT din Iași! Monalisa a murit intoxicată la o lună după ce prietenul ei s-a stins subit într-un cămin din Tudor Vladimirescu. Era tot travestit – FOTO/VIDEO

Publicat: 27 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Doliu în comunitatea LGBT din Iași Monalisa a murit intoxicată la o lună după ce prietenul ei s-a stins subit într-un cămin din Tudor Vladimirescu. Era tot travestit  FOTOVIDEO
Monalisa, un tânăr travestit din Iași s-a stins după ce s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon, asta după ce luna trecută, prietenul său a murit subit

Încă un travestit din Iași a murit în condiții suspecte. Un tânăr ce își spunea Monalisa Pop a decedat în noaptea de Crăciun, după ce ar fi uitat o candelă aprinsă. Înainte să adoarmă, bărbatul ar fi făcut o transmisiune live pe Facebook, însă nu a mai oprit-o. Cei care îl cunoșteau și-au dat seama spre dimineață că o tragedie se întâmplase

Încă un travestit din Iași s-a stins în condiții suspecte. În dimineața de Crăciun, un tânăr în vârstă de 25 de ani, ce își spunea Monalisa Pop a murit în condiții suspecte. Acesta a stat o vreme pe rețelele de socializare, unde a făcut o transmisiune live. La un moment dat ar fi adormit, iar spre dimineață, pe 25 decembrie, un cunoscut de-al acestuia a observat că transmisiunea live nu a fost oprită.

Când s-a uitat mai atent, prietenul Monalisei a realizat că o tragedie s-a întâmplat. Acesta a sunat la numărul unic pentru apeluri de urgențe 112 și a anunțat nenorocirea. Pe fir au intrat polițiștii și pompierii ieșeni, iar cel mai negru scenariu avea să se adeverească. Tânărul era decedat într-un apartament din zona Țuțora. Este cunoscut ca prieten al altui travestit ce a decedat în urmă cu o lună în zona Tudor Vladimirescu. La doar 25 de ani, Monalisa, care făcea parte din comunitatea transgender, a murit în condiții dramatice.

Vecinii: „Umbla cu ăla care a murit luna trecută”

Reporterii BZI au mers la apartamentul Monalisei, situat într-un bloc de pe bulevardul Țuțora, nr. 8, unde a avut la tragedia. În cursul zilei de ieri, mirosul de fum încă își făcea simțită prezența, venind de după ușa sigilată de oamenii legii. De mai bine de un an, Monalisa locuia cu chirie într-un apartament modest, de la etajul al doilea.

Deși stătea de ceva timp acolo, vecinii nu îl cunoșteau foarte bine pe tânăr. Unul dintre locatarii din bloc a precizat faptul că îl vedea deseori mergând la cumpărături, fiind rujat sau machiat, însă nu se cunoșteau prea multe detalii despre viața sa. Relația Monalisei cu travestitul din Tudor Vladimirescu era singura certitudine a vecinilor. Aceștia au declarat reporterilor BZI că pe data de 24 decembrie nu s-a auzit gălăgie și că nimic nu era suspect, în general, de la ușa Monalisei auzindu-se scandal doar în „vremurile bune”, când consuma alcool cu prietenul care a murit în urmă cu aproximativ o lună.

„O știam din vedere, dar nu aveam vreo relație cu ea, era ok. O vedeam că mergea des la cumpărături, ne salutam și cam atât. N-am auzit nimic, doar după ce a venit poliția am aflat ce s-a întâmplat. Stătea cu chirie, singură, din câte știu, dar cam atât. Umbla cu ăla de a murit luna trecută. Era gălăgie și scandal când beau amândouă, când nu beau era liniște”, a declarat o vecină.

Polițiștii anchetează moartea tânărului travestit

Polițiștii ieșeni au deschis un dosar penal în acest caz și fac verificări pentru a stabili ce s-a întâmplat.

„În dimineața zilei de 25 decembrie a.c., poliția a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că un bărbat din municipiul Iași ar fi luat foc în timp ce dormea, acest lucru fiind observat de apelant pe o rețea de socializare.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat apartamentul în care locuia persoana în cauză, în care s-a pătruns cu ajutorul unui echipaj ISU Iași, în interior fiind găsit cadavrul unui bărbat. Nu a fost nevoie de intervenția pompierilor pentru stingerea incendiului. În cauză s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzelor decesului”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

Luna trecută a murit prietenul Monalisei, tot în condiții suspecte

Trebuie precizat faptul că Monalisa ar fi murit, cel mai probabil, în urma intoxicației cu monoxid de carbon. În apartament ar fi existat o pisică. Animalul ar fi dat peste candelă, astfel că ar fi izbucnit incendiul. Focul nu a fost puternic, însă se pare că a fost suficient încât să-i provoace moartea tânărului. Luna trecută, un alt tânăr travestit s-a stins în zona Tudor Vladimirescu.

Acesta își spunea Narcisa Vasilică și era foarte bun prieten cu tânărul care s-a stins în dimineața de Crăciun. La mijlocul lunii noiembrie, bărbatul de 36 de ani a fost găsit mort într-o cameră de cămin din cartierul ieșean Tudor Vladimirescu. La fața locului a intervenit un echipaj medical ce nu a putut decât să constate decesul, din păcate. Pe fir au intrat polițiștii ce au crezut că este vorba despre o crimă după ce au discutat cu locatarii din cămin. De ce? Toată noaptea, din apartamentul în care se aflau tânărul decedat și un amic s-a auzit gălăgie, muzică și zgomote ciudate.

Ce l-a ucis pe tânărul travestit

Odată ce a fost declarat decesul bărbatului, căminul a fost înconjurat de poliție. Criminaliștii au făcut cercetări la fața locului, iar trupul neînsuflețit a fost transportat la Institutul de Medicină Legală. Cazul a fost preluat de procurori, ce au solicitat ca autopsia să fie făcută în cel mai scurt timp. Aceștia au vrut să afle care au fost cauzele decesului.

Luând în calcul o crimă, anchetatorii ieșeni l-au ridicat pentru audieri pe bărbatul care a fost alături de tânărul decedat. Totuși, tânărul bănuit că ar fi avut de-a face cu moartea amicului său a fost lăsat să plece. Raportul medicilor legiști a arătat că decesul tânărului care își spunea Narcisa Vasilica a survenit în urma unui edem pulmonar acut. Pe rețelele de socializare, Monalisa și Narcisa postau frecvent fotografii împreună.

Rămâne de văzut ce vor stabili anchetatorii în cazul tânărului travestit care a murit în direct pe Facebook.

Adauga un comentariu