Local

Două firme vor să modernizeze un drum din comuna Bârnova! Investiția este de 150.000 de euro

Publicat: 25 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Două firme vor să modernizeze un drum din comuna Bârnova Investiția este de 150.000 de euro
Comuna Bârnova asfaltează o stradă din localitate

Mai multe lucrări de infrastructură sunt anunțate în comuna Bârnova, județul Iași. La licitația pentru execuția lucrărilor s-au prezentat două societăți. Ofertele au intrat în etapa de evaluare. Intervențiile se vor realiza pe o porțiune de 2,5 kilometri. Strada Sf. Apostol Petru este identificată în satul Pietrăria din comună

Primăria comunei Bârnova, județul Iași, anunță investiții în localitate. Recent, a fost lansată licitația pentru realizarea lucrărilor de întreținere cu îmbrăcăminte bituminoasă ușoară în satul Pietrăria, din comună. Valoarea estimată a contractului este de 721.218 lei, fără TVA, aproape 150.000 de euro. La procedură au fost depuse două oferte din partea societăților Pao International Grup SRL și Construct & Drum SRL, ambele cu sediul social în Iași.

„Pentru asigurarea fluenței traficului, administratorul străzilor își propune în principal, pentru 2021, efectuarea de lucrări de întreținere prin decapări manuale, mecanice (cu motocompresor sau cu freză) și asfaltarea suprafețelor, care să elimine gropile apărute în carosabil. Execuția lucrărilor de întreținere are în vedere eliminarea degradărilor din îmbrăcămintea asfaltică în vederea unei mai bune etanșeități a îmbrăcăminții, în acest scop suprafețele trebuie pregătite în mod corespunzător”, se arată în caietul de sarcini.

În anul 2020, Compania Națională de Investiții a alocat fonduri pentru reabilitarea drumurilor din comuna Bârnova.

Lucrările vor fi realizate pe strada Sf. Apostol Petru

Firma care va câștiga contractul trebuie să realizeze lucrări pe o lungime de 2.480 de metri. Intervențiile vor fi realizate pe strada Sf. Apostol Petru. Durata maximă de realizare a lucrărilor este de 6 luni.

„Compactarea se execută pentru fiecare strat în parte. Compactoarele cu pneuri vor trebui echipate cu sorturi de protecție. Numărul atelierelor de compactare se va stabili în funcție de dotarea antreprenorului cu compactoare (grele, în tandem) și de numărul punctelor de așternere – compactare. Operația de compactare a mixturilor asfaltice trebuie executată astfel încât să se obțină valori optime pentru caracteristicile fizico-mecanice de deformabilitate și suprafațare”, se mai arată în documentația procedurii.

Compania Națională de Investiții a alocat fonduri și pentru alte comune din județul Iași

Nu în ultimul rând, Compania Națională de Investiții anunță alte investiții în comunele din județul Iași. De data asta este vizată reabilitarea drumurilor din comuna Victoria. Recent, a fost organizată licitația pentru execuția lucrărilor. Valoarea estimată a contractului este de 3.958.500 lei, fără TVA, aproximativ 800.000 euro. Conform documentației, autoritatea contractantă intenționează să reabiliteze o porțiune de drum de 2.715 metri liniari cuprinsă între Icușeni Vale – Icușeni Deal, pe tronsonul drumului comunal 16A. În comuna Victoria urmează să fie implementat un proiect major pentru aducțiunea gazelor naturale.

Adauga un comentariu