National

După patru luni de la vindecarea de COVID-19, doi soți din Suceava trăiesc un coșmar. Ce probleme de sănătate au aceștia

Publicat: 18 sept. 2020
oameni cu mască
https://www.bzi.ro/avertismentul-lui-razvan-chereches-vom-reveni-la-carantina-4030909?utm_source=website&utm_medium=ultima-ora-index

Primarul comunei Cornu Luncii din județul Suceava, Gheorghe Fron și soția sa s-au infectat cu noul coronavirus în primăvara acestui an. Atunci, ei ajuns la spital și s-au vindecat. Însă chiar și după patru luni de la vindecare, aceștia încă au probleme majore de sănătate. Primarul suferă de probleme cu rinichii, iar soţia acestuia a rămas cu o capacitate pulmonară de doar 64%, scrie Adevărul.

„Am avut cam trei luni de zile probleme cu rinichii, dar familia mea încă are probleme. De exemplu, soţiei plămânii îi funcţionează la 64% din capacitate. Suntem sub tratament”, a spus Gheorghe Fron.

După patru luni de la vindecarea de COVID-19, doi soți din Suceava trăiesc un coșmar. Ce probleme de sănătate au aceștia

Primarul crede că a contractat virusul la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Sasca Mică, acolo unde a lucrat 12 ani.

„Sunt foarte ataşat de persoanele cu nevoi speciale de la Centrul din Sasca, dar şi de salariaţii de-acolo, şi timp de trei zile, cu prietenii, cu ONG-uri, am dus materiale de protecţie şi dezinfectanţi. Am luat virusul, nici eu nu-mi dau seama cum, şi l-am dus acasă. Şi apoi, cu salvarea, am plecat toţi la spital”.

În primăvară, la Centrul din Sasca a evoluat un focar masiv de COVID-19”, a declarat primarul.

Un tânăr, în vârstă de 27 de ani, suferă de coronavirus de 6 luni: „Dacă aș fi știut că o să fiu atât de bolnav, aș fi luat totul mult mai în serios în martie”

Un tânăr britanic, în vârstă de 27 de ani, s-a îmbolnăvit de coronavirus, dar nici după șase luni nu s-a vindecat complet. Charlie Russell se află în a 182-a zi de la infectarea cu noul coronavirus și încă se confruntă cu simptome. Acesta nu are putere să facă lucrurile pe care înainte le făcea cu ușurință. Nu mai poate face jogging, nu se mai plimbă, nu mai iese în oraș și nici măcar nu merge la serviciu, pentru că nu simte că mai are putere să facă astfel de activități.

 „Dacă aș fi știut că o să fiu atât de bolnav, aș fi luat totul mult mai în serios în martie”, a declarat Russell pentru The Guardian.

„Dar atunci se spunea că o persoană tânără infectată, cel mai probabil, nu va avea deloc simptome. Sau ar putea fi bolnavă câteva săptămâni și gata”, a mai spus el.

Din 14 martie, Russel, fotograf specializat în teatru, nu a mai putut să lucreze de când s-a îmbolnăvit.

La început, boala lui s-a manifestat la fel cu a celorlalte persoane, însă după două săptămâni el a început să manifeste dureri groaznice în zona pipetului, „ca și cum cineva stătea pe mine”

„Când oamenii refuză să poarte măști sau chiar să respecte cele mai elementare reguli de distanțare socială, este foarte, frustrant. Aș vrea să-i avertizez și să le spun că trăiesc cu asta de șase luni”, spune Russel.

Înainte de a se îmbolnăvi, Russell alerga 5 km pe zi, iar acum luptă urcă cu greu scările.

Adauga un comentariu