Local

Emoții pentru Gabriel Gachi, patronul fițuicii ReporterIS, după ce a fost prins băut la volan. Așteaptă cu înfrigurare rezultatele buletinului de analiză de la IML! Individul are și alte probleme în Justiție! GALERIE FOTO/VIDEO

Publicat: 17 apr. 2021
Gabriel Gachi a fost dus la sediul IML Iași, dar și la sediul Serviciului Rutier Iași
Polițiștii ieșeni au întocmit un dosar penal pe numele lui Gabriel Gachi, pentru conducerea unui vechiul sub influența alcoolului sau a altor substanțe

În urmă cu două seri, „deontologul” Gabriel Gachi a fost prins băut la volan. Polițiștii l-au oprit pe bulevardul Anastasie Panu, din centrul Iașului, apoi l-au dus la sediul Institutului de Medicină Legală, pentru prelevarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Rezultatele sunt așteptate de la IML Iași

Polițiștii ieșeni au deschis un dosar penal pe numele „deontologului” Gabriel Gachi și fac verificări pentru a stabili ce s-a întâmplat în seara zilei de 15 aprilie.

„Pe data de 15 aprilie 2021, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au prins un bărbat de 47 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe raza municipiului Iași, fiind sub influența alcoolului. În urma testării sale cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost dus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Cercetările continuă”, au precizat ieri reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

În plus, pe tot parcursul acțiunii, Gabriel Gachi i-a sfidat pe oamenii legii și nu a purtat masca de protecție, așa cum cere legislația în vigoare. Acum, oamenii legii așteaptă rezultatele de la IML Iași, pentru a continua cercetările în funcție de alcoolemia pe care Gachi o avea în sânge.

Alte probleme în Justiție pe care le are proprietarul fițuicii online ReporterIS

Gabriel Gachi și firmele în care acesta este implicat au fost chemați în judecată în nenumărate rânduri, de diverse persoane. Potrivit informațiilor disponibile la instanțe, procesele care îl privesc pe Gabriel Gachi încep de acum aproximativ 5-6 ani. În multe dintre aceste litigii, proprietarul fițuicii online ReporterIS a fost chemat în judecată alături de firma Alcalin Iași 2G SRL. Printre cei care l-au chemat la bară pe Gachi se regăsesc funcționari publici din administrația locală, politicieni, simpli ieșeni sau șefi de instituții publice. Mai mult, individul a fost acționat în judecată chiar de către primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, sau city-managerul Gabriel Harabagiu. În general, Gabriel Gachi a fost acționat în judecată din cauza articolelor care au apărut în publicație, iar reclamanții au cerut diverse despăgubiri de la acesta. Recent, „deontologul” Gachi a pierdut un proces cu investitorul imobiliar Daniel Cristinel Niculiță.

„Instanța admite în parte cererea formulată de reclamantul Daniel Cristinel Niculiță în contradictoriu cu pârâții Alcalin Iași 2G SRL, Gabriel Dumitru Gachi și Cezar Moraru. Obligă pârâții să îi plătească reclamantului, în solidar, suma de 10.000 de lei, cu titlu de daune morale. Obligă pârâții să publice, o dată pe săptămână, timp de o lună, pe prima pagină a publicației online ReporterIS, un comunicat prin care își cer scuze pentru denigrarea reclamantului, precum și să înceteze publicarea de articole defăimătoare la adresa acestuia. Obliga pârâții să îi plătească reclamantului, în solidar, suma de 3.140 de lei, suma compusă din 3.000 de lei – onorariu de avocat – și 140 de lei, taxă judiciară de timbru”, au precizat atunci magistrații din cadrul Judecătoriei Iași.

În total, Gabriel Gachi a fost implicat în peste 30 de procese până în acest moment.

 

Adauga un comentariu