Sport

Englezii anunță afacerea verii în fotbalul mondial, cu Kun Aguero și Erling Haaland în prim-plan

Publicat: 31 mart. 2021
Kun Aguero și Erling Haaland
Schimbare la Manchester City: iese Kun Aguero, intră Erling Haaland

Kun Aguero și-a anunțat plecarea de la Manchester City la finalul acestui sezon. Schimbare la Manchester City: iese Kun Aguero, intră Erling Haaland
Favorită pentru a-l transfera pe golgheterul argentinian este FC Barcelona, dar catalanii au și câteva contracandidate pentru obținerea semnăturii lui Aguero. În locul lui Kun Aguero, Pep Guardiola s-a decis: îl va cumpăra pe Erling Haaland, de la Borussia Dortmund. Nemții i-au stabilit norvegianului un preț de 180 de milioane de euro pentru un transfer în această vară, dar această sumă nu reprezintă o problemă pentru gruparea de pe Etihad.

ESPN scrie că grupările de TOP din Europa „au fugit” când au auzit ce preț i-a stabilit Dortmund lui Haaland pentru un transfer în această vară. Adică exact ceea ce și-a dorit clubul german, de care vârful mai este legat prin contract până în 2024.
Sursa citată menționează că și în aceste condiții un club rămâne optimist că poate obține semnătura lui Erling Haaland: Manchester City. Gigantul englez caută un înlocuitor de top pentru Kun Aguero, iar Haaland este văzut de Guardiola înlocuitorul perfect.

Kun Aguero e cel mai bun marcator din istoria lui Manchester City

Kun Aguero este cel mai bun marcator din istoria clubului, cu 257 de goluri înscrise în 384 de meciuri, urmat la mare distanță de Eric Brook, un jucător care a evoluat la City înaintea celui de-Al Doilea Război Mondial (1927-1940), cu 177 de goluri. Atacantul argentinian a înscris cel mai important gol în peste o jumătate de secol de istorie a clubului, cel care i-a oferit lui Manchester City primul său titlu în Premier League începând din 1968.
Pe 13 mai 2012, în ultima etapă a sezonului, Manchester City, antrenată la momentul respectiv de actualul selecționer italian Roberto Mancini, avea nevoie de o victorie pentru a deveni campioană, însă Queens Park Ragners, care trebuia să câștige pentru a se menține, conducea cu 2-1 în debutul prelungirilor.

După un gol al lui Edin Dzeko, care a readus speranța (90+2), Kun Augero a declanșat nebunia pe Etihad Stadium, marcând golul pentru titlu, în minutul 90+4, alergând apoi la bustul gol pe teren, rotindu-și tricoul în aer.
Acela a fost primul dintre cele patru titluri de campion al Angliei cucerit de argentinian alături de „cetățeni”, iar acum este foarte aproape de a-l trece în palmares pe cel de-al cincilea. Aguero a cucerit, totodată, o Cupă a Angliei, cinci Cupe ale Ligii și trei Supercupe (Community Shield). El mai poate câștiga alte două trofee în acest sezon, Manchester City fiind calificată în semifinalele Cupei Angliei, precum și în finala Cupei Ligii, unde urmează să o înfrunte pe Tottenham.
Adauga un comentariu