Prima pagină » Titlurile zilei » Este incredibil ce a făcut acest tânăr din Iași cu moștenirea de la străbunicii săi! „Ne axăm pe produse care sunt sută la sută naturale”

Este incredibil ce a făcut acest tânăr din Iași cu moștenirea de la străbunicii săi! „Ne axăm pe produse care sunt sută la sută naturale”

06 sept. 2025, 02:00,
Raluca COSTIN în Titlurile zilei

Silviu Tătaru, un tânăr din Iași cu spirit antreprenorial, a reușit să dezvolte un business cu produse locale de calitate

Silviu Tătaru, un tânăr din Iași, în vârstă de 37 de ani, a reușit să dezvolte o afacere de succes în domeniul agricol. El este manager la Conacul Goruni, Tomești. Povestea conacului a prins contur în 1922, când ferma din satul Goruni și conacul au fost cumpărate de la Anton D. Pătrășcanu de străbunicii săi. Silviu Tătaru povestește că străbunicii lui s-au ocupat de creșterea animalelor, de viticultură și horticultură, și a vrut să ducă mai departe această moștenire.

Un tânăr din Iași a transformat moștenirea de la străbunici într-un brand de succes

Tânărul antreprenor susține că a descoperit domeniul agricol în copilărie, când mergea în vacanțele de vară la bunici, dar nu s-a gândit că se va ocupa de o afacere propriu-zisă în acest domeniu.

„Am început businessul în 2017, plecând de la o casă pe care o avem în Tomești, a străbunicilor mei, care au venit din zona Bucovinei, după Primul Război Mondial, și au cumpărat acolo teren și au făcut agricultură și zootehnie. În amintirea lor, am pornit Conacul Goruni, acest brand de Iași. Eu nu prea studiasem zona aceasta, dar ca orice țărani care au muncit pământul, de acolo am plecat. Eu am crescut la țară și de aceea cred că îmi plăcea acest domeniu. Noi avem o livadă de aproximativ 10 hectare, viță-de-vie, cătină, aronia. Facem și puțină legumicultură. Din ceea ce avem acolo am dezvoltat. Ne axăm pe produse care sunt sută la sută naturale. Asta producem. Și sunt persoane care urmăresc să achiziționeze astfel de produse naturale. Nu folosim conservanți. Afacerea a început mai timid, dar s-a dezvoltat pe parcursul anilor. Avem și o locație în Bucium, unde comercializăm produsele noastre; o băcănie, unde avem produse de la mai mulți producători locali”, susține Silviu Tătaru, manager al Conacului Goruni, Tomești.

Un alt tânăr din Iași administrează cu succes o afacere mixtă în domeniul agricol.

Consumatorii caută produsele naturale, fără conservanți

Produsele care provin din Tomești, Iași, atrag clienții din toată țara. Sosul de adjică sau dulceața de liliac sunt câteva din produsele mai deosebite, din gama diversificată cu dulcețuri, sosuri, ceaiuri și zacuscă.

„Noi avem 40-50 de produse acum, iar printre cele mai vândute sunt sosul de adjică, care are la bază o rețetă georgiană, și conține roșii, cu adaos de ardei și condimente. Avem și produsele pe bază de cătină, cu o gamă care ne asigură vizibilitatea foarte bine. Aronia, mai nou, și sucurile pasteurizate. Noi avem o făbricuță de sucuri la Tomești și facem sucuri din fructe și legume. Până în prezent, 2025 este un an mai timid din punct de vedere al vânzărilor, față de 2024 și 2023. Noi am încercat să păstrăm prețurile, să diversificăm gama și să ajungem și în alte zone ale țării. Noi vindem preponderent online, dar avem băcănia din Bucium și avem parteneriate cu băcănii și supermarketuri. Noi sperăm să avem o colaborare cât mai lungă cu aceste locații. Cred că un preț mediu al produselor, la noi, ar fi undeva la 20-22 de lei: sosuri care pleacă de la 20 de lei, dulcețuri – 25 de lei, sucul de morcovi, sfeclă, măr, cătină și aronia sunt 36 de lei. Cam aici suntem cu prețurile, de la 15 la 36 de lei. Tot ce am investit până acum este din fonduri europene. Cred că, până acum, am investit câteva sute de mii de euro. Vrem să diversificăm partea de produse, de utilaje. Poate, pe viitor, vom face mai multe activități cu publicul, cu copiii. Mulți clienți caută produse naturale, iar cei care au copii caută produsele pentru copiii lor, vor produse sănătoase”, mai spune Silviu Tătaru.

Tot în Iași, Mihaela Silion, o tânără care a muncit în străinătate, a deschis o afacere de succes în domeniul floristic. Astfel, tot mai mulți tineri din Iași deschid afaceri de succes, cum este și cazul lui Silviu Tătaru.

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Comentarii
  • Felicitări pentru curajul pe care l-ați avut de a înființa firma de produse naturale autohtone. Va doresc mult succes și să vă dezvoltați în continuare. Să fiți un exemplu pentru români.

  • Bun si magazinul in Bucium unde este? Dai acum alta cautare pe net.:)) Sper ca intr adevar naturale m am cam saturat de siropuri de la munte pline de zahar…Succes va vizitez!

  • Ha, ha, ha !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Un CRETIN care nici nu stie sa vorbeasca !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • nu exista 100% naturale. e o minciuna ordinara.fara chimicale nu se face nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 decembrie 2025
05 decembrie 2025