Titlurile zilei

Fiasco total la concursul aranjat din lumea medicală! Una dintre favorite: „Vreți să știți ce notă am luat, ca să se râdă de mine!” – FOTO

Publicat: 17 mart. 2023
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Fiasco total la concursul aranjat din lumea medicală Una dintre favorite Vreți să știți ce notă am luat ca să se râdă de mine - FOTO
Concursul aranjat pentru ocuparea a două posturi de asistent medical generalist la Unitatea de Asistență Medico-Socială Podu Iloaiei s-a soldat cu un fiasco total

Concursul aranjat pentru ocuparea a două posturi de asistent medical generalist la Unitatea de Asistență Medico-Socială Podu Iloaiei s-a soldat cu un fiasco total. Deși s-au înscris șase candidați, cea mai mare notă obținută la proba scrisă a fost puțin peste 3. Astfel, concursul a fost anulat

Joi, 16 martie 2023, conform calendarului de desfășurare, ar fi trebuit să se afișeze rezultatele finale la concursul pentru ocuparea a două posturi de asistent medical generalist la Unitatea de Asistență Medico-Socială Podu Iloaiei. Reporterii BZI s-au deplasat la sediul unității medicale, dar rezultatele nu erau afișate, așa cum ar fi trebuit. Simona Gociu, directorul Unității de Asistență Medico-Socială Podu Iloaiei, a precizat că s-a anulat concursul, motiv pentru care rezultatele au fost retrase de la afișier.

Fiasco total la concursul aranjat pentru sora primarului Ioan Alexa

Simona Gociu, directorul Unității de Asistență Medico-Socială Podu Iloaiei, se comportă de parcă unitatea medicală ar fi moșia sa. Nu doar că l-a apostrofat pe paznic pentru că le-a permis accesul reporterilor BZI în interiorul clădirii, dar nu a vrut nici în ruptul capului să ofere informații referitoare la rezultatele concursului pentru ocuparea a două posturi de asistent medical.

Simona Gociu le-a precizat reporterilor BZI că va oferi rezultatele la proba scrisă a concursului doar dacă fac o adresă oficială. Directorul a avut nevoie de mai multe încercări pentru a-și reaminti adresa de e-mail a instituției pe care o conduce, astfel că este puțin probabil că va răspunde vreodată. Cu toate acestea, reporterii BZI au aflat că Oana Bălan a obținut cea mai mare notă la concurs, puțin peste 3.

„Rezultatele au fost afișate până ieri. Concursul s-a terminat înainte de proba interviului. Cred că intuiți singuri ce s-a întâmplat, că sunteți tineri și isteți. Aveți tot ceea ce trebuie, de ce mă întrebați pe mine, când dumneavoastră știți tot. Legea nu te obligă momentan să ai site, ca instituție publică.

Dacă exista probă orală, listele erau încă aici și le puteați vedea și dumneavoastră, dar, având în vedere că, de câteva zile bune, concursul s-a oprit, nu le mai găsiți. Ieri am luat rezultatele de la afișier, le-am lăsat mai mult decât trebuia, că eram convinsă că o să veniți. Nu știu ce se va întâmpla, dacă se va organiza un alt concurs, dar cu siguranță o să aflați și o să veniți să mă întrebați, iar dacă veniți în timpul potrivit, stăm de vorbă” a precizat Simona Gociu.

Oana Bălan: „Nu a reușit niciuna dintre noi să ia nota 5”

Reporterii BZI au luat legătura cu Oana Bălan, persoana care a obținut cea mai mare notă la concursul pentru ocuparea celor două posturi de asistent medical generalist. Oana Bălan a declarat că nu a putut obține cel puțin nota 5 la proba scrisă, deoarece nu s-a pregătit suficient. Trebuie precizat că metodologia după care s-a desfășurat concursul s-a schimbat pe ultima sută de metri, după ce reporterii BZI, în articolul „Concurs aranjat în lumea medicală. Sora primarului și femeia de suflet a acestuia trebuie să fie câștigătoare! Oana Bălan: Eu nu-mi permit să dau șpagă ca să mă angajez pe undeva”, au atras atenția că probele ar putea fi aranjate, astfel încât posturile să fie ocupate de Oana Bălan, o apropiată de-a lui Ioan Alexa, primarul orașului Podu Iloaiei, și de una dintre cele trei surori ale primarului.

„Nu a reușit niciuna dintre noi să ia nota 5. Iarăși vreți să mă denigrați, am fost sinceră. Examenul a fost în regulă, eu nu am ce să comentez, a fost examen cu subiecte clasice, imaginați-vă că sunt zeci sau sute de subiecte dintr-o bibliografie. În două săptămâni, de când s-a afișat bibliografia, cum să înveți cuvânt cu cuvânt!?

Din cauza problemelor care s-au iscat, a vorbelor și a bârfelor, subiectele au fost, probabil, corectate literă cu literă, după carte. Așa am înțeles, că trebuiau să fie grilă, când am mers la examen am văzut că sunt clasice, asta nu mai e problema mea. Dacă se dă iarăși concurs, iarăși o să mă înscriu. Eu am experiență, e adevărat. Vreți să știți ce notă am luat, ca să se râdă de mine, atât se știe, să se râdă de un om care chiar vrea să muncească. Dacă se merge în ritmul ăsta, o să rămână fără asistenți”, a precizat Oana Bălan.

Este posibil ca, intenționat, concursul aranjat pentru apropiata și sora primarului Ioan Alexa să se fi soldat cu un fiasco total, pentru ca mai apoi să se organizeze un alt concurs și cele două să poată atunci să fie favorizate și să ocupe posturile dorite.

Comentarii
  • CONCURS SE VA MAI ORGANIZA,ASA CA LOCURILE VOR FI OCUPATE DE CINE TREBUIE!
    DACA AR AVEA PUTIN CREIER CEL CARE VREA SA AJUTE PUTEA SOATE LA CONCURS TOATE POSTURILE DE ASISTENT GENERALIST CARE SUNT VACANTE SI ASA PUTEA SA ANGAJEZE SI EL PE CINE DOREA SI POATE NU MAI ERA ATATA TAM TAM DAR UNDE NU-INICI DUMNEZEU NU CERE….LACOMIA BAT-O VINA!
    ORICUM SUNTEM CU OCHII PE EI….SURSE DE INFORMARE SUNT…ATAT DUMNEAVOASTRA CAT SI DNA-UL VETI FI INFORMATI LA TIMP!
    STATI CUMINTI CINEVA VA VEGHEAZA MINUT CU MINUT!

  • Sa vezi concurs aranjat la ORL Panduri,de manager.Toate cele trei membre ale comisiei erau foste colege ale unei candidate,care sa fie sigura,le-a dat unora dintre ele si contracte cu spitalul,adica si-a cumparat postul.Ce s-a intamplat apoi scrie in presa si a aparut la tv .Asa si?

Adauga un comentariu