Eveniment-Social

Filme bune și o avanpremieră specială, săptâmâna viitoare, la Cinema Ateneu Iași

Publicat: 23 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Filme bune și o avanpremieră specială săptâmâna viitoare la Cinema Ateneu Iași
Sala Mare "Radu Beligan" de la Ateneului Național din Iași în timpul unei proiecții cinematografice

În perioada 25 – 31 ianuarie 2021, pe ecranul de la Cinema Ateneu Iași vor rula 6 producții, printre care și filmul „Colectiv”. Ca o noutate, la final de săptămână, cinefilii vor putea viziona în prezența echipei un episod din unul dintre cele mai recente seriale lansate în mediul on-line. Biletele pot fi achiziționate de pe www.cinemaiasi.ro sau de la casieria Ateneului Național din Iași. Proiecțiile sunt organizare cu respectarea măsurilor de siguranță și distanțare.

6 producții, printre care și filmul „Colectiv”, vor rula în perioada 25 – 31 ianuarie 2021 pe ecranul de la Cinema Ateneu Iași. Ca o noutate, la final de săptămână, cinefilii vor putea viziona în prezența echipei un episod din unul dintre cele mai recente seriale lansate în mediul on-line. „Carturan” surprinde momentul în care viața unui bărbat de 60 de ani este dată peste cap, atunci când afla că, din cauza unei boli incurabile despre care nu știa nimic, mai are de trăit foarte puțin. Situația lui este cu atât mai complicată pentru că îl are în grijă pe nepotul său de 14 ani. Din distribuție fac parte actorii Teodor Corban, Adrian Titieni, Dana Dogaru, Cristina Flutur, Iulia Lumânare, Marcelo Cobzariu și Carmen Tănase.

Film, la Cinema Ateneu Iași, considerat de Hollywood Reporter „sexy și original” și descris de Variety drept „un Westworld francez cu actori în loc de roboți”

Considerat de Hollywood Reporter „sexy și original” și descris de Variety drept „un Westworld francez cu actori în loc de roboți”, comedia romantică „Cei mai frumoși ani/La Belle Époque” a fost de 3 ori premiată la César 2020, pentru „Cea mai bună actriță într-un rol secundar” (Fanny Ardant), „Cel mai bun scenariu” (Nicolas Bedos) și „Cele mai bune decoruri”. Documentarul „Colectiv”, în regia lui Alexander Nanău, este propunerea României la premiile Oscar 2021, secțiunea „Cel mai bun lungmetraj internațional”. Filmul nu surprinde momentul incendiului de la Colectiv, ci consecințele catastrofei agravate de incompetența sistemului medical de stat din România și momentul crizei dezinfectanților diluați din 2016. „Martin Eden”, o adaptare modernă a romanului omonim al lui Jack London, a făcut parte din selecția Festivalului de Film de la Veneția 2019, unde Luca Marinelli a câștigat „Cupa Volpi” pentru „Cel mai bun actor”.

Pe 30 ianuarie 2021, de la ora 12:30, la Cinema Ateneu, în premieră ultimul episod din serialul „6ASE”

Cei mici sunt invitați la animația „Animal Crackers/Salvați de crănțănei”, o producție despre prietenie, curaj și împlinirea viselor. În film îl vom vedea pe „Owen” împreună cu familia sa, într-o aventură plină de giumbușlucuri și peripeții. Pe 30 ianuarie 2021, de la ora 12:30, poți să vezi în premieră ultimul episod din serialul „6ASE„, ce a făcut senzație iarna aceasta în mediul on-line. Serialul prezintă povestea a 6 copii care trec prin tot felul de peripeții, după ce au fost răpiți de o agenție secretă. Dar, asemenea unor supereroi moderni, reușesc să treacă de orice obstacol cu ajutorul prieteniei. Acțiunea celor 8 episoade devine cu atât mai complexă, cu cât o multitudine de personaje pleacă în căutarea lor – poliția, profesorii, colegii și părinții lor.

Din acest proiect fac parte mai multe vedete din showbiz-ul românesc, cântăreți, sportivi, dar și actori profesioniști de la Ateneul Național din Iași sau copii din cadrul Școlii de Televiziune „Just Smile” Iași. În rolurile principale îi putem întâlni pe Cătălin Moroșanu, Lino Golden, Vlad Baba, Erica Moldovan, Cezara Cristescu, Ion Paladi, Dumitru Florescu, Codrin Dănilă, Răzvan Popescu, Gabriela Guzun, Diana Drăgușin, cei 6 copii: Alessia Ceapraga, David Popescu, Denisa Tudosă, Ronny Fiterman, Celina Enea, Yanis Pavel și mulți alții.
Biletele pot fi achiziționate de pe www.cinemaiasi.ro sau de la casieria Ateneului Național din Iași. Proiecțiile sunt organizate cu respectarea măsurilor de siguranță și distanțare. Preț bilet normal: 12 lei, preț bilet avanpremieră: 15 lei.

Adauga un comentariu