Economic Local

Finanțele ieșene cumpără laptopuri pentru angajați! Valoarea contractului este de 80.000 de euro

Publicat: 19 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Finanțele ieșene cumpără laptopuri pentru angajați Valoarea contractului este de 80.000 de euro
Angajații Finanțelor ieșene vor primi echipamente noi

Angajații din cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași vor primi echipamente noi de lucru. Mai multe laptopuri vor fi furnizate de societăți acreditate. Procedura este programată la mijlocul lunii iulie 2021

Finanțele ieșene continuă achizițiile anuale. Pe data de 14.07.2021 este programată licitația pentru furnizarea unui lot de 70 de laptopuri pentru activitatea instituției. Valoarea estimată a procedurii este de 411.764 lei, aproape 80.000 de euro. Echipamentele trebuie să fie însoțite și de licențe Windows 10 PRO. Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic.

„Achiziția are ca scop reînnoirea infrastructurii de stații de lucru portabile a DGRFP Iași și a instalațiilor publice din subordine. Se are în vedere creșterea nivelului de securitate și performanță, asigurarea unei soluții moderne și flexibile care să răspundă cerințelor instituției de susținere a activității curente a organizației, de creștere a gradului de eficiență, performanță și securitate, care se va realiza prin reînnoirea stațiilor de lucru”, se arată în caietul de sarcini.

Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic depusă de furnizori.

Furnizorii trebuie să respecte mai multe specificații tehnice impuse de autoritatea contractantă

Conform caietului de sarcini, laptopurile trebuie să aibă următoarele specificații tehnice: procesor 2,4 GHz, 4 nuclee, 16 GB RAM de tip DDR4, placă video 2 GB DDR5, sistem audio integrat, HDD 512 GB, dispaly de minimum 17 inch, software cu licență etc.

„Toate echipamentele, consumabilele (bateriile), perifericele și accesoriile vor avea data fabricației în ultimele 6 luni, raportat la data limită stabilită pentru depunerea ofertelor, iar termenul de livrare la sediul achizitorului va fi de maximum 60 de zile. În cazul în care laptopurile, perifericele și accesoriile necesită înlocuire în perioada de garanție ca urmare a defectării sau funcționării neconforme cu cerințele specificate, aceasta se va realiza îm maximum 10 zile lucrătoare, în timpul programului de lucru, transportul de la achizitor și retur intrând în sarcina furnizorului”, se mai arată în documentația procedurii.

Finanțele au semnat și un contract pentru furnizarea serviciilor de pază/

Finanțele cheltuie 125.000 de euro pe mai multe loturi de hârtie

Totodată, Finanțele ieșene au finalizat licitația privind achiziția mai multor loturi de hârtie pentru imprimante și fotocopiatoare. Valoarea estimată a contractului este de 596.000 lei, fără TVA, aproape 125.000 de euro. Comisia de evaluare a ales oferta depusă de societatea Agressione Group SRL, din Cluj, în valoare de 494.594 lei, fără TVA, adică 100.000 de euro. Firma este controlată de Marius Ștef. În 2020, cifra de afaceri a societății a fost de 172,4 milioane lei, profit de 6 milioane lei, datorii de 41,2 milioane lei, cu un număr de 110 angajați.

Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru, pe o perioadă de un an. Alte trei oferte au fost respinse de către comisia de evaluare. Conform necesarului, Finanțele ieșene au nevoie de o cantitate maximă de 55.000 de topuri de hârtie A4 (pentru imprimante și fotocopiatoare), 300 de topuri A3 (pentru imprimante și copiatoare), 100 de topuri de A4 (pentru imprimantă matricială) și 50 de topuri A3 (pentru imprimantă matricială). O achiziție similară a fost organizată și în anii trecuți.

În comuna Oțeleni va fi construit un cămin cultural

Rcent, Compania Națională de Investiții (CNI) a comandat realizarea unei investiții de aproape jumătate de milion de euro în comuna Oțeleni. Licitația lansată anul trecut a fost câștigată de o firmă din județul Suceava. Conform ultimelor date financiare, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 34,5 milioane de euro, profit de 3,1 milioane lei, datorii de 8,8 milioane lei, cu un număr 144 angajați. Obiectivul va avea un regim de înălțime de P+1E, cu o suprafață construită de 256,5 metri pătrați.

„Antreprenorul este obligat să asigure și să mențină siguranța pe șantier și în afara zonei de construcție pe perioada lucrărilor din cadrul prezentului contract, acordând o atenție specială: asigurării unor condiții corespunzătoare de lucru și de siguranță pentru persoanele ce întreprind activități ce au legatură cu construcția și asigurarea tuturor utilajelor și materialelor folosite pentru realizarea acestor lucrări, asigurării zonei șantierului pentru a nu avea acces persoanele neautorizate, instalării unor indicatoare corespunzătoare cu informatii, panouri cu informații și plăci de dare în folosință”, se arată în caietul de sarcini.

CNI asigură finanțare și pentru modernizarea drumurilor din comuna Oțeleni.

Adauga un comentariu