Local

Focar de infecție într-un cartier din Iași! Oameni ai străzii au pus stăpânire pe o magazie în care adună gunoaie – GALERIE FOTO/VIDEO

Publicat: 30 sept. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Focar de infecție într-un cartier din Iași Oameni ai străzii au pus stăpânire pe o magazie în care adună gunoaie -  GALERIE FOTOVIDEO
Oameni ai străzii și-au găsit refugiul lângă o centrală

În Iași, pe strada Țuțora, numărul 6, locatarii se confruntă cu o situație care pare că nu are rezolvare, cel puțin deocamdată. Oameni ai străzii și-au găsit refugiul lângă o centrală termică unde și-au construit ilegal magazii. Mai mult, se pare că toate gunoaiele pe care aceștia le găsesc sunt adunate în acel loc, constituind un focar de infecție

Mai mulți locuitori de pe strada Țuțora, numărul 6, sunt revoltați de faptul că persoane străine, respectiv oameni ai străzii, se adăpostesc, fără drept, în niște magazii improvizate, sprijinite de o centrală.

Deșeurile ce le aparțin acestora au atras șobolani și produc un miros neplăcut pe toată aleea. Deși cei care fac asta zăbovesc acolo de mai bine de doi ani, nimeni nu i-a deranjat, ba dimpotrivă. Reprezentanți ai Agenției pentru Protecția Mediului au afirmat că polițiștii locali nu-i mai pot sancționa în vreun fel.

Reporterii BZI au mers la fața locului și au discutat cu un alt locatar ce locuiește vizavi de magazii. Acesta a povestit cum stau lucrurile și cum se înțelege cu vecinii de care se plânge toată lumea.

Focar de infecție într-un cartier ieșean

deseuri pe jos
Focar de infecție într-un cartier din Iași

De mai bine de doi ani de zile, oameni ai străzi și-au găsit adăpost, lângă o veche centrală termică de pe strada Țuțora, numărul 6.

Locatarii din zonă au ajuns la exasperare, nu înțeleg de ce nimeni nu poate rezolva această situația, având în vedere faptul că plângeri au tot fost făcute.

Ambalaje, haine, sticle și alte deșeuri stau aruncate, așteptând ca cineva să le ridice.

„La  P3 există o centrală și cu timpul s-au construit magazii care sunt locuite de persoane… nu există apă, wc, curent, mai este și în apropierea unei instituții de învățământ. De aproape doi ani stau oameni dubioși acolo, fără autorizație, și nimeni nu face nimic. Blocul este administrat de Urbica, dar am înțeles că centrala aparține primăriei și nu pot face nimic, le trebuie nu știu ce listă.

Am făcut mai multe sesizări la poliție, dar nimic. Trebuie dărâmate, umblă prin gunoaie, sunt șobolani, nu plătesc nimic acolo.

Sunt oameni periculoși, toată lumea e nemulțumită, fac gălăgie, se joacă table, miroase urât, nu înțeleg de ce nu face nimeni nimic”, a declarat Călin Hristache.

Nimeni nu face nimic

Haine pe sarma
Oameni ai străzii au pus stăpânire pe o magazie în care adună gunoaie

Călin Hristache a făcut zeci de sesizări la poliție, primărie și administrație, dar musafirii neinvitați încă fac legea în zonă.

Dacă înainte poliția mai intervenea și patrula în zonă, acum reprezentanți ai Agenției pentru Protecția Mediului au transmis că polițiștii locali nu mai au cadrul legal pentru verificarea și sancționarea persoanelor care locuiesc fără drept în imobilele municipiului Iași.

„Au fost de la primărie, au întrebat de douăzeci de ori. E vorba de un cuplu care tot adună gunoaie și le-am zis să nu mai facă asta, dar nu ascultă. Nu am treabă cu ei, dar da, stau până dimineața și vorbesc, joacă table, acum sunt duși tot după gunoaie. Au și pensie, douăzeci de milioane, dar stau aici, cred că de asta nu-i dă afară. Femeii i-a expirat și buletinul, i-am zis de atâtea ori să se ducă să-l facă. Sunt șobolani, îi văd cum ies de acolo. Sunt curios când o să se facă ceva”, a declarat un alt vecin.

Comentarii
Adauga un comentariu