Titlurile zilei

Focuri de armă și mașini de poliție avariate. Un tânăr a vrut să vadă cum e să gonești cu poliția pe urme pe străzile din județul Iași. Pentru el nu a existat pedeapsă

Publicat: 30 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Focuri de armă și mașini de poliție avariate. Un tânăr a vrut să vadă cum e să gonești cu poliția pe urme pe străzile din județul Iași. Pentru el nu a existat pedeapsă
Un tânăr a fugit de poliție pe străzile din Pașcani și nu s-a lăsat prins până când nu s-au tras focuri de armă

Un tânăr a gonit cu poliția pe urme pe străzile din Pașcani. Individul nu avea plăcuțe de înmatriculare montate pe mașină, motiv pentru care a fost tras pe dreapta. La un moment dat s-a pus în mișcare, iar polițiștii au plecat pe urmele sale. Nu s-a predat până când oamenii legii nu au folosit muniția din dotare

Un tânăr din Pașcani a fugit de poliție și nu s-a oprit până nu a avariat două autospeciale. Mai mult decât atât, oamenii legii au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare pentru a-l liniști pe individ. Ciudat este că bărbatul pe nume Daniel Ciprian Cătăru nu a pățit mare lucru. Povestea începe pe 28 ianuarie 2021, când polițiștii din Pașcani în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism care nu avea montate plăcuțele cu numărul de înmatriculare, condus de un bărbat. Inițial, acesta a oprit, iar la scurt timp a plecat fără permisiunea polițiștilor, sens în care s-a procedat la urmărirea autoturismului, reușindu-se blocarea acestuia în fața locuinței bărbatului.

„În momentul blocării autoturismului, șoferul ar fi încercat să scape, lovind autospecialele de poliție cu autoturismul, fapt pentru care polițiștii au executat focuri de armă în plan vertical și asupra pneurilor autoturismului. Bărbatul de 34 de ani a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt. De asemenea, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă, conform OUG 195/2002, și s-a dispus reținerea permisului de conducere și retragerea certificatului de înmatriculare”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Individul a fost oprit în fața casei sale și se afla la volanul unui autoturism marca Seat.

Aproape 40 de focuri de armă trase după un alt șofer la Iași

Polițiștii din Iași au mai tras focuri de armă după șoferi în trafic. Șoferul după care oamenii legii au tras aproape 40 de focuri de armă ascundea o poveste dramatică. Inițial, toată lumea credea că acesta a încercat să scape de poliție pentru că avea ceva de ascuns. Nu a fost însă așa. Acesta avea toate actele în regulă și nu se afla sub influența băuturilor alcoolice. Totuși, pentru că a avut un comportament ciudat, oamenii legii au decis să-l ducă la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice.

Mai precis, anchetatorii au vrut să afle dacă tânărul se afla sub influența stupefiantelor. Probele biologice au fost recoltate, iar ulterior acestea au fost analizate la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași. Surse din cadrul anchetei au precizat că tânărul nu se afla sub influența stupefiantelor. Specialiștii nu au găsit în probele recoltate nici urmă de drog. Rămâne însă o întrebare. De ce a fugit cu poliția pe urme, punând viața sa și a oamenilor legii în pericol? Medicii care îl supraveghează au lansat o ipoteză care pentru mulți nu ar fi stat nicidecum în picioare.

Cum a început urmărirea în cazul bărbatului

Totul avea să înceapă în jurul orei 3:00, pe 6 septembrie 2020, în zona Tătărași. Polițiștii de la Secția 4 au observat un autoturism care staționa, având luminile de avarie aprinse. Oamenii legii au mers la șofer să vadă dacă are vreo problemă. Din acel moment lucrurile au scăpat de sub control. Surse din cadrul anchetei au precizat că polițiștii au observat că tânărul nu se exprimă coerent și părea să fie sub influența alcoolului. Atunci, polițiștii au încercat să-i scoată cheile din contact pentru a nu produce vreun accident în trafic. Nu au reușit, iar tânărul a demarat în trombă. Imediat oamenii legii au dat alarma și au anunțat toate patrulele.

Kilometri întregi au gonit mai multe echipaje după tânărul teribilist. Din cauză că acesta nu a vrut în niciun fel să oprească, polițiștii au început să tragă cu arma din dotare. Zeci de focuri de armă au fost trase duminică dimineața la Iași. Atât polițiștii, cât și jandarmii au tras cu pistoalele din dotare, iar într-un final, tânărul a fost oprit. Din cauza vitezei și din cauza avariilor suferite de autoturism, tânărul a pierdut controlul și s-a izbit de un stâlp. Povestea nu s-a terminat însă aici. A coborât din mașina avariată și a luat-o la fugă. Ulterior a fost prins de polițiști și dus la audieri.

Adauga un comentariu