Local

Fostul director al CTP Iași, confirmat pozitiv cu SARS-CoV-2. Maricel Ghercă a fost internat în spital

Publicat: 24 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Fostul director al CTP Iași confirmat pozitiv cu SARS-CoV-2. Maricel Ghercă a fost internat în spital
Maricel Ghercă, fostul director al CTP Iași

Fostul director general al Companiei de Transport Public Iași a fost depistat pozitiv cu coronavirus în urma unor testări de rutină.

Fostul director al CTP Iași a fost testat pozitiv cu Covid-19

Maricel Ghercă, care ocupă în prezent funcția de director adjunct în cadrul CTP Iași, a fost internată în spital iar situația sa este stabilă în momentul de față. Aflat în pragul pensionării, fostul șef al RATP Iași a fost depistat pozitiv în urma anchetei epidemiologice realizate de DSP la nivelul CTP Iași, acolo unde mai mulţi angajați din personalul TESA au fost depistați pozitiv.

Angajații CTP Iași, băgați în izolare după ce a fost depistat un focar de COVID-19

Angajații CTP Iași din cadrul TESA au fost băgați în izolare după ce a fost depistat un focar de COVID-19 în cadrul instituției, iar 11 salariați au fost depistați pozitiv. „I-am izolat pe angajați pentru că avem această posibilitate și în fiecare după-amiază dezinfectăm cu soluții speciale și cu lămpi cu UV”, a declarat directorul Cristian Stoica

Angajații CTP Iași  din cadrul personalului TESA au fost băgați în izolare după ce a fost depistat un focar de COVID-19 în cadrul instituției. Nu mai puțin de unsprezece angajați au fost depistați pozitiv cu virusul Sars-CoV-2 în urma unor teste de rutină, iar conducerea CTP Iași a dispus de urgență măsuri pentru limitarea raspândirii virusului, iar activitatea din birouri a fost reorganizată.  Testele au fost efectuate în cursul acestei săptămâni, iar directorul general al CTP Iași a decis să se ia măsuri urgente pentru a preveni răspăndirea virusului.

„Conform informațiilor pe care le avem la acest moment, 11 angajați din rândul personalului TESA au contractat virusul Sars-CoV-2. Am testat toți angajații și urmează să vedem rezultatele finale ale testelor, iar DSP să ne comunice situația. Deocamdată i-am izolat pe angajați pentru că avem astfel de posibilități și în fiecare după-amiază dezinfectăm cu soluții chimice speciale și cu lămpi cu UV”, a explicat Cristian Stoica, directorul general al CTP Iași.

Angajații CTP Iași lucrează prin rotație sau prin telemuncă

La scurt timp după aflarea rezultatelor, CTP Iași a dispus de urgență măsuri pentru limitarea răspândirii virusului. Activitatea din birouri a fost reorganizată, în fiecare dintre acestea lucrând doar o singură persoană, prin rotație, în timp ce restul angajaților activează în regim de telemuncă.
Totodată, CTP Iași efectuează testarea COVID-19 pentru toți cei aproximativ 90 de angajați din cadrul personalului TESA. În funcție de evoluția situației angajaților și a rezultatelor, vor fi readaptate măsurile de reorganizare a activității.

CTP Iași vinde bilete și abonamente prin SMS în contextul epidemiei de COVID-19

Începând cu data de 22 iulie 2020, CTP Iași a introdus o nouă metodă rapidă de achiziționare a titlurilor de călătorie: SMS-ul.
Aceasta reprezintă a patra alternativă modernă de plată existentă la Iași, care ajută utilizatorii mai ales în contextul epidemiei de COVID-19, prin evitarea atingerii multor suprafețe în timpul procurării de bilete și abonamente.

Mesajele de tip SMS vor putea fi trimise prin intermediul platformei electronice 24pay, pentru achiziționarea de: bilete cu o călătorie, valabile 120 de minute, zona 1 – 0,50 euro + TVA; abonamente cu valabilitate de o zi, 2 zone – 1,95 euro + TVA. Serviciul este disponibil gratuit în rețelele Vodafone și Digi Mobil, iar în Orange tariful serviciului de comandă este de 0.05 EUR + TVA, taxă aplicată suplimentar.

Adauga un comentariu