Actualitate

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu vorbeşte despre un posibil război în Ucraina

Publicat: 16 apr. 2021
Traian Băsescu într-un platou de televiziune
Traian Băsescu, fostul președinte al României a vorbit despre conflictul din Ucraina

Traian Băsescu fostul preşedinte al României a vorbit despre un posibil conflict militar în Ucraina. Vecinii României sunt într-un conflict cu Rusia. Fostul preşedinte este îngrijorat de situaţia vecinilor noştrii cu care avem 650 de kilometrii de graniţă terestră. În caz de un posibil război, cei care sunt plecaţi din ţară vor trebui readuşi sub arme. Acest lucru trebuie să fie discutat de către cei de la Consiliu Suprem de Apărare a Țării.

„Rusia e un factor de destabilizare a regiunii. Nu doar legat de Crimeea, ci și de Transnistria, și Nagorno-Karabah, și Osetia.E clar că un obiectiv strategic al Rusiei e să aibă acces la Dunăre. Rusia avea cea mai mare flotă la Dunăre, iar acum nu se poate apropia de Chilia, unde era vechea graniță. România nu are o amenințare directă”, a declarat Train Băsescu fost preşedinte al României.

De ce România nu va fi atacată de către Rusia

Românii au motive să răsufle uşuraţi cu toate că la graniţa țării este în desfăşurare o stare de război între vecinii noștri ucrainieni împotriva ruşilor. Motivul principal pentru care poporul român poate să stea fără griji este pentru că Rusia nu caută un conflict cu Organizaţia Tratatului Atlanticlui de Nord.

„Până la summit-ul NATO din septembrie se vor lua decizii importante: redistribuirea resurselor militare NATO în țările baltice, Polonia, România. Legea privind rezerviștii e o soluție discutată.S-a pus problema unei analize a capacităţii noastre de a chema rezerviştii sub arme, dacă ar fi nevoie. Avem o mare problemă aici, pentru că foarte mulţi dintre rezervişti sunt la muncă în Italia, în Spania, în Franţa, în Germania… Deci este un subiect pe care CSAT îl va analiza în perioada următoare, el a făcut obiect de discuţie în ultimul CSAT şi va trebui să ne refacem capacitatea de a aduce rezerviştii sub arme, dacă este nevoie”, a mai declarat Traian Băsescu

Rusia ar încerca să pregătească un război pentru a ocupa Ucraina

De la jumătatea lunii martie se speculează că Rusia îşi pregăteşte trupele în Crimeea anexată. Unele surse susţin ca ruşii sunt hotărâţi să pregătească un război cu Ucraina. Potrivit preşedintelui Ucrainei, Rusia are la graniţa de vest aproximativ 40.000 de soldaţi şi în jur de 40.000 în Crimeea.

. „Deci este aceasta o forță de invazie? Ar putea fi, dar analiștii spun că o invazie mare este puțin probabilă. Infiltrarea ar fi mai mult metodă încercată și de încredere a Rusiei. Forțele speciale ruse fără însemne – poreclite „omuleți verzi” – au preluat Crimeea în 2014

Tensiuni intre NATO şi Rusia

În ultimele luni s-au creat multe tensiuni între Rusia, NATO și Uniunea Europeană. Conflictul este unul mai vechi iar una dintre cauzele declanșării acestea a fost și faptul că vaccinul dezvoltat de ruși nu a primit aprobarea de folosire în UE. Ministrul de Externe rus a dat un comunicat în care a precizat că între Rusia şi UE nu mai exista nici o relaţie.

„Chiar în această după-amiază în format de 30 de aliați plus cel din UE, dar și din Suedia și Finlanda, am participat la această discuție. Asistăm la o derivă represivă a Rusiei în interior și exterior. Nu e ceea ce ne dorim. Dorim să avem dialog cu Federația Rusă. (…) Asistăm la o situație în care Rusia vrea să ne facă dificultăți. Suntem în continuare un gigant ecoonomic. Suntem o forță militară redutabilă. Suntem capabili să ne adaptăm unei metode mai insidioase, dincolo de articolul 5,” spunea Mircea Geoană.

Comentarii
  • S-o aduca el pe ma-sa si pe fi-sa sub arme. Noi astia care muncim in afara ni se rupe de tara lui peste prajit. Pe cine sa apram aici: pe Basescu, pe Dragnea, pe Veorica, pe Orban, pe Catu? Hai sictir … din partea mea ar trebui sa vindem tara asta la nemti, sa vina ei sa conduca. Asta e singura cale de scapare…

  • idiotuleee nu-i aperi pe ei…o aperi pe mata si tatatu..si pe fratetu si pe sorata idiotuleeee…tradator de neam..sa ramai acolo unde esti jegosule!

  • Ba noi no sa venim sa aparam Rromanika. Trimetem miliarde an tara aia, degeaba. Ne vorbeste romani de rau ca sintem deaspora, noi muncim zi lumina aici la constructi, la capsuni, la sparangel, macelari, suntem occidentali acuma. Hooo.

  • Șă-și facă bășinescu turnător armată din neamurile lui și pmp-ul lui în frunte cu eba și tolomac——că tineretul la fugărit din țară—„dacă nu vă convine plecați–plecații ” și au plecat——-în era pdl-ului cu perdeluță a bășinescului—–

  • De 25 de ani plătesc ‘jdemii de taxe și impozite la bugetul statului din care se înfrupta tot felul de neisprăviți și acum mă solicita să-i apar?Nu.Mersi!Bugetari,pensionari la 38 ani.La arme!O cere Patria pe care ați nenorocit-o.

  • Pe unii ii preocupa ca se bat ucrainienii cu rusii. Pe mine ma preocupa romanii din Bucovina de Nord, ocupata fara drept de Ucraina. Este mai rau ca pe vremea URSS. Din 96 de scoli romanesti la inceputul anilor ’90, au mai ramas 47.

  • Sunt rezervist de 19 ani in juramantul militar sta ca ;imi apar patria si poporul; daca romania nu e implicata in razboi si nu avem granitele atacate nu ne ia nimeni!vorbiti toti prostii!!

  • Sa-i pună sub arme, pe interlopi că și așa le plac luptele cu săbii și arme de foc, arsenal oricum nu le mai trebuie, deci….Statul nu mai trebuie să cumpere arsenal…hahaha, restul noi ,,ăștia,, de afară nu avem nici un ajutor din partea Statului Român pentru a putea reveni în țară, preferă să plătească filipinezi și alte nații cu salarii decente+ cazare asigurată, voi credeți că noi ,,ăștia,, preferăm să trăim pe alte meleaguri?
    Puneți-vă un pic întrebarea ,, De sunt plecați concetățenii?,,

Adauga un comentariu