Local

Fostul șef SPP, Dumitru Iliescu îi încurajează pe pelerini să vină la Cuvioasa Parascheva

Publicat: 12 oct. 2020
Dumitru Iliescu, fostul șef SPP îi incurajează pe pelerini să vină să se roage la Cuvioasa Parascheva
Dumitru Iliescu, fostul șef SPP îi incurajează pe pelerini să vină să se roage la Cuvioasa Parascheva

Fostul șef al SPP, Dumitru Iliescu îi încurajează pe pelerini să vină să se roage la Cuvioasa Parascheva. Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, fostul şef al Serviciului de Pază şi Protecţie a publicat o poezie pe care îi îndeamnă pe pelerini să vină la Iaşi, la moaştele Sfintei Parascheva.

Dumitru Iliescu realizează, prin poezia postată, o radiografie a situaţiei actuale din România, o situaţie în care jandarmii le ” taie calea” enoriașilor care au venit să se roage în tihnă la Cuvioasa.

Dumitru Iliescu îi încurajează pe pelerini să vină la Cuvioasa Parascheva

Dumitru Iliescu a postat o poezie prin care îi încurajează pe pelerini să vină la moaştele Sfintei Parascheva să se roage. Acesta considera că, cu distanțarea fizică aferenta și purtatul măștii de protecție, creștinii sunt în afara oricărui pericol. Redam, integral, postarea publicată de Dumitru Iliescu:

Poezia scrisă de Dumitru Iliescu
„VENIȚI LA PARASCHEVA

Se zguduie pământul,
Bocancii bat cadența,
Jandarmii taie calea,
A început demența.

Creștinii se adună
La Sfânta să se-nchine,
Dar garduri se înalță,
Blochează pe oricine.

De ce ne luați dorința,
E tot ce mai avem,
Să ne-arătăm căința,
Nici asta nu putem?

Spre Iași venit-am mulți,
Flămânzi și obosiți,
La Parascheva noastră,
Să ne-nchinăm smeriți.

Pe fețe avem durerea,
Tristețea în suflare,
Răzbate din privire,
Visul de vindecare.

Aceasta ni-i speranța,
Că Sfânta prin minuni
Ne curmă suferința
Și o să fim mai buni.

Nu ne vedeți povara
Pe umeri ce ne-apasă,
Nevoile ne-ngroapă,
Dar vouă nu vă pasă.

Vrăjmași de neam, de țară,
Vânduți pe la străini,
Vreți să ne luați credința,
Voi trădători haini.

Dar Domnul nu ne lasă
Şi calea ne-o arată,
Păstrați-vă speranța
Şi inima curată!

Veniți cu vrerea-n suflet
Să-i alungăm pe lași,
Veniţi la Parascheva,
Veniţi cu toţi la Iaşi!*

*Respectaţi regulile, purtaţi masca şi păstraţi distanţa specificata de specialişti, protejaţi-vă sănătatea, protejaţi-i pe cei dragi şi apropiaţi!”.

Pelerinii din afara Iașului au interzis la Cuvioasa Parascheva

Decizia autorităților centrale a creat un val de furie printre credincioșii care obișnuiau să meargă în fiecare an, în această perioadă, la racla cu moaștele Cuvioasei Parascheva. Autorităţile centrale au interzis accesul pelerinilor din afara Iașului la Cuvioasa Parascheva. Concret, doar persoanele care au domiciliul din buletin în municipiul Iași se pot ruga la moaște. Din aceste considerente, mai multe fețe bisericești au acuzat faptul că decizia le aduce creștinilor o vădită încălcare a dreptului religios. Patriarhul Daniel a ieșit printr-o declaraţie spunând ca Biserica a respectat toate măsurile sanitare impuse de lege.

Deși din punct de vedere meteorologic, vremea este una ideală pentru a face deplasări, în aceste momente, la pelerinajul de la Cuvioasa Parascheva sunt foarte puţine persoane. Autorităţile centrale au interzis accestul persoanelor care nu au reşedinţa în municipiul Iaşi, iar din aceste considerente, pelerinii nu au mai venit în acest an în Iaşi.

Totuşi, fiind o zi de luni, iar o bună parte dintre oameni fiind la muncă, la rând la moaştele Cuvioasei Paraschiva se afla doar câţiva zeci de oameni. Măsurile sanitare sunt respectate cu stricteţe existând distanţarea fizică, iar persoanele care vor să intre în biserică au asupra lor măştile de protecţie.

Comentarii
Adauga un comentariu