National

Gabriela Firea a explodat la auzul acuzațiilor lui Nicușor Dan: ”Este păcat că începe cu stângul acest mandat”

Publicat: 30 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gabriela Firea a explodat la auzul acuzațiilor lui Nicușor Dan Este păcat că începe cu stângul acest mandat
Gabriela Firea și Nicușor Dan

Miercuri, 30 septembrie, după ce noul primar al Capitalei, Nicușor Dan, a menționat că banii europeni pentru reabilitarea infrastructurii de apă în Capitală nu au fost contractați de Primăria Generală, Gabriela Firea a răbufnit. Fostul primar este de părere că Nicușor Dan își începe mandatul cu stângul.

„Am asistat la câteva minute de minciuni înșiruite de domnul Nicușor Dan. Este păcat că începe cu stângul acest mandat. Așteptăm să depună jurământul. Poate după acest moment își va da seama că minciuna are picioare scurte. Patru ani de zile echipa de la Primăria Capitalei condusă de mine a îndeplinit toate condiționalitățile impuse de la Bruxelles pentru atragerea celor 300 de milioane de euro fonduri europene, realizarea strategiei economice a Bucureștiului din punct de vedere energetic, studiul de fezabilitate.

Am lucrat foarte greu în ultimele luni cu Ministerul Fondurilor Europene pentru a ne primi și accepta aplicația, ne-am mai cerut anumite clarificări pe care noi le-am dat la timp, dar ei nu ne-au răspuns decât peste luni bune și în acest moment nu mai există nimic de făcut, nimic de îndeplinit pentru obținerea acestor bani. (…)

Deci, toate-toate obligațiile asumate și care erau și criterii de eligibilitate s-au realizat în timpul mandatului meu. Este atât de ușor să vii la televizor și să spui că nu s-au obținut acești bani câtă vreme toate eforturile au fost făcute în timpul mandatului meu”, a spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea amenință Guvernul cu instanța, dacă voturile pentru Primăria Capitalei și cele de sector nu se renumără

Gabriela Firea spune că PSD trebuie să dea în judecată Guvernul, dacă vrea ca dreptatea să iasă la lumină. Firea cere renumărarea voturilor chiar dacă s-a ieșit din termenul de contestare și spune că decizia e la latitudinea guvernului.

„Noi nu am depus contestația pentru că foarte târziu au fost încarcate procesele verbale și foarte târziu ne-au parvenit. Ne putem prevala de faptul că a trecut acest termen și să lăsăm o suspiciune majoră, sau Guvernul să accepte renumărarea voturilor. există semne că rezultatul nu este tocmai cu realitatea şi poate se leagă cu se s-a întâmplat în ziua alegerilor, când la prânz aveam mai multe procente peste Nicuşor Dan. Dacă vom reuși cu renumărarea, dacă nu, mergem în instanță”, a declarat Firea.

Primarul Capitalei susține că trebuie ca PSD să acționeze în instanță Guvernul din respect pentru cei care i-au votat pe social-democrați.

„Trebuie să face asta dacă vrem să privim în ochi cetățenii. Să vedem dacă au fost sau nu fraude. Eu nu mă țin de scaun îmi pare rău pentru cetățenii care au votat ceva și a ieșit altceva“, a menționat Gabriela Firea.

„Alegerile în București au fost fraudate!“

Alegerile în București au fost fraudate, susține Gabriela Firea, care face trimitere la declarațiile lui Ludovic Orban și Nicușor Dan. „De ce nu se aprobă renumărarea voturilor?”, se întreabă fostul primar al Capitalei.

„Alegerile în București au fost fraudate! O spun Orban – groparul PNL, Plicușor – prietenul Câinelui.

Am găsit si noi foarte multe nereguli! De ce nu se aprobă renumărarea voturilor???”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.
Adauga un comentariu