Mama si copilul

Femeile însărcinate infectate cu Covid-19 sunt asimptomatice, constată studiile

Publicat: 16 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Femeile însărcinate infectate cu Covid-19 sunt asimptomatice constată studiile
Gravidele cu coronavirus sunt adesea asimptomatice

Gravidele cu coronavirus sunt adesea asimptomatice. Aproape 14 la sută dintre paciențele gravide internatei în două spitale din New York s-au dovedit ulterior a fi purtători asimptomatici ai SARS-CoV-2, virusul responsabil pentru boala respiratorie Covid-19.

New York este unul dintre cele mai afectate orașe din lume, înregistrând în prezent aproape un sfert din ratele totale de decese din SUA. Primul caz de pacientă gravidă cu Covid-19 a fost raportat în stat în urmă cu aproape o lună și în timp, cercetătorii au raportat alte două femei care au fost inițial asimptomatice, dar au prezentat simptome și au fost testate pozitiv pentru SARS-CoV-2 după naștere, îndemnând medicii să pună în aplicare măsuri de testare universală pe gravidele internate in spital.

Între 22 martie și 4 aprilie, 215 de femei însărcinate au nascut la New York-Presbyterian Allen Hospital și la Universitatea Columbia din Irving Medical Center. La internare, fiecare pacienta a fost examinata pentru depistarea simptomelor Covid-19 și doar patru (mai puțin de 2 la sută) prezentau febră sau alte simptome legate de Covid-19. Toate cele patru au fost testate ulterior pozitiv pentru virus. Ceilalte 211 de paciente nu au avut febră și au fost altfel asimptomatice. Cercetătorii au testat 210 dintre acestea și au descoperit că 29 (aproape 14 la sută) au testat virusul pozitiv.

Gravidele cu coronavirus sunt adesea asimptomatice

Pe scurt, 29 din cele 33 de femei care au fost pozitive pentru virus – sau aproximativ 88 la sută – au fost asimptomatice. Dintre acele femei asimptomatice, trei au dezvoltat febră înainte de naștere și două au primit antibiotice pentru endomometrită, o complicație a sarcinii în care uterul este perforat. O alta pacienta a dezvoltat febră din cauza infecției cu Covid-19, în timp ce o a treia, care inițial a fost testata negativ, a dezvoltat simptome și a fost pozitiva trei zile mai târziu.

Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) raportează că nu se știe dacă gravidele au șanse mai mari de a se îmbolnăvi sau de a dezvolta o boală gravă, deși se pare că acestea au aceleași riscuri. Modificările din organism ar putea crește riscul de unele infecții. Pacientele gravide ar putea avea un risc mai mare de infecție, având în vedere numărul de vizite medicale necesare în timpul sarcinii, cum ar fi ecografiile și controalele. Un mic grup de studii din China a găsit dovezi contradictorii cu privire la faptul dacă persoanele însărcinate pot sau nu transmite virusul sugarilor.

Adauga un comentariu