Sanatate

Meniu pentru glicemie mare: Alimente care reglează nivelul de zahăr din sânge

Publicat: 28 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Meniu pentru glicemie mare Alimente care reglează nivelul de zahăr din sânge
Glucoza este combustibilul ideal pentru toate celulele corpului uman

Persoanele care suferă de diabet trebuie să respecte un meniu pentru glicemie mare. De asemenea, pentru ca producția de glucoză să corespundă normei, este necesară respectarea unui plan de nutriție special. Un meniu adecvată va contribui la controlul nivelului de zahăr din sânge.

Glucoza este combustibilul ideal pentru toate celulele corpului uman. Însă, numai atâta timp cât rămâne în limitele normale. De îndată ce nivelul zahărului devine mai mare decât în ​​mod normal, acest zahăr devine „otravă” pentru organism.

persoana care isi verifica nivelul de glicemie din sange
Pentru a normaliza metabolismul, este necesar să consumi în principal alimente cu un indice glicemic scăzut

De ce este importantă respectarea unei diete pentru diabetici

O dietă pentru diabetici este importantă pentru a menține organismul într-o stare stabilă. Dar și pentru a evita unele riscuri. Nivelul crescut de zahăr apare din cauza producției insuficiente de insulină sau a rezistenței organismului la acest preparat. Consecințele acestui lucru pot fi tulburări ale metabolismului și diabetul.

Pentru a respecta o dietă în caz de diabet trebuie să revizuiți complet dieta și să renunți la multe feluri de mâncare nesănătoase. Trebuie să știi că modul în care alimentele cresc nivelul de glucoză se numește indice glicemic, acesta este notat astfel: IG. Dacă IG din dietă este prea mare, zahărul din sânge va crește.

Indicele glicemic al glucozei în sine este considerat a fi egal cu 100. Iar indicii tuturor celorlalte produse sunt comparați cu acesta. În cazul în care nivelul de glicemie din sânge este prea ridicat trebuie să știi care sunt cele mai indicate leacuri bătrânești pentru a scădea nivelul de glicemie.

Pentru a normaliza metabolismul, este necesar să consumi în principal alimente cu un indice glicemic scăzut. Astfel, acestea trebuie să fie sub 55. Pentru a reuși să îți adaptezi dieta potrivită trebuie să-ți verifici regulat normele de glicemie din sânge.

femeie care isi verifica nivelul de glicemie din sange
Indicele glicemic al glucozei în sine este considerat a fi egal cu 100

Meniu pentru glicemie mare: Cum să reduci nivelul zahărului din organism

Pentru a respecta un meniu corespunzător în cazul în care suferi de diabet trebuie să consumi pâine și produse din pâine. Cea mai indicată pâine este cea din secară, tărâțe sau cereale integrale.

Specialiștii spun că supele și ciorbele care scad colesterolul sunt foarte indicate atunci când urmezi o dietă de acest tip. Acestea reprezintă în mare parte bulion de legume. Este important ca ciorba să nu conțină multă carne și pește. Nutriționiștii recomandă consumarea unei ciorbe din legume de 1-2 ori pe săptămână.

În cazul în care îți este poftă de carnea aceasta trebuie consumată doar într-un anumit mod. Astfel, mâncărurile din carne și pasăre, precum și din vită sau iepure trebuie mâncate doar în formă fiartă. Ce ține de mâncărurile din pește, îndeosebi cele din soiuri cu conținut scăzut de grăsimi precum bibanul, știuca sau crapul la fel trebuie mâncate în formă fiartă.

Nutriționiștii recomandă extrem de mult pentru dieta în cazul diabetului mâncărurile și garniturile din legume și verdeață cu frunze. Astfel, foarte indicat este consumul de varză, conopidă, salată verde, ridiche, castraveți, dovlecei, cartofi, sfeclă, morcovi în formă fiartă, crudă sau coaptă.

Foarte benefice pentru organism sunt mâncărurile și garnituri din cereale. Îndeosebi fulgii de ovăz sunt foarte indicați atunci când urmezi un regim pentru glicemie.

persoana care isi verifica nivelul de glicemie din sange
Pentru a respecta o dietă în caz de diabet trebuie să revizuiți complet dieta și să renunți la multe feluri de mâncare nesănătoase

Alimente de evitat atunci când urmezi un regim pentru diabet

Pentru a respecta un regim pentru diabet este necesar să excluzi complet majoritatea produsele de cofetărie. Astfel, trebuie să te limitezi de a mânca prăjituri și produse de patiserie dar și ciocolată.  De asemenea, nu poți consuma preparate prăjite și afumate. Nu sunt recomandate salatele care conțin maioneză și sosuri făcute pe baza acesteia. Un aport mare de zahăr pot aduce tartinele și mâncărurile de la restaurante.

În plus, trebuie să acorzi o atenție sporită stilului tău de viață. Astfel, trebuie să renunți fără a face compromisuri la administrarea băuturilor alcoolice și a altor vicii. Medicii recomandă limitarea consumului de sare. De asemenea, aceasta trebuie să fie înlocuită cu sare de mare, reducând în același timp semnificativ cantitatea acesteia. Într-o cantitate mare sarea creează o povară suplimentară asupra sistemului cardiovascular și urinar.

Pentru a reuși să menții nivelul de zahăr din sânge trebuie să respecți un meniu pentru glicemie mare. De asemenea, este indicat să reduci stresul. Acesta este un factor care poate contribui la ridicarea nivelului de zahăr în sânge. În cazul în care dieta nu te ajută să normalizezi nivelul de zahăr trebuie să apelezi la un medic specialist pentru a administra un medicament.

persoana care isi verifica nivelul de glicemie din sange
O dietă pentru diabetici este importantă pentru a menține organismul într-o stare stabilă
Adauga un comentariu