Titlurile zilei

Haideți să salvăm un suflet! Rareș are 17 ani și a primit un diagnostic crunt: tumoră cerebrală inoperabilă. 40.000 de euro i-ar putea salva viața, însă pentru părinții săi această sumă este imposibil de strâns! – FOTO, VIDEO

Publicat: 12 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Haideți să salvăm un suflet Rareș are 17 ani și a primit un diagnostic crunt tumoră cerebrală inoperabilă. 40.000 de euro i-ar putea salva viața însă pentru părinții săi această sumă este imposibil de strâns - FOTO VIDEO
Rareș are urgentă nevoie de bani pentru un tratament în străinătate

Viața lui Rareș stă în mâinile noastre! Acest tânăr din Iași are 17 ani și a fost diagnosticat recent cu o boală cruntă, care îl chinuie în fiecare zi. Rareș are tumoră cerebrală profundă, inoperabilă, iar tratamentul este unul extrem de scump. Familia are nevoie de aproximativ 40 de mii de euro să îl facă bine pe Rareș. Acesta mai are 6 frați

Rareș are nevoie urgentă de ajutor! Puștiul din Iași a fost diagnosticat în urmă cu o lună cu o boală extrem de gravă. Familia tânărului este disperată și se întreabă cum reușește să adune banii pentru tratamentul acestuia, care nu se poate realiza în România. Rareș are nevoie de un tratament cu radioterapie cu protoni, care este extrem de costisitor. Monica Lupu, mama băiatului, povestește cu lacrimi în ochi cum acesta și-a sărbătorit ziua de naștere în spital. Familia are nevoie de aproximativ 40.000 de euro pentru tratamentul lui Rareș.

„Rareș are 17 ani, împliniți recent, chiar de sărbătoarea Sfântului Dumitru. Și-a «sărbătorit» ziua în spital, cu multe emoții, dar și cu vești bune la acel moment. Vestea tristă am primit-o pe data de 8 octombrie 2021, când am ajuns cu el de urgență la spitalul pentru copii. I-a fost pus diagnosticul de tumoră cerebrală profundă, inoperabilă. Noi am observat că de câteva săptămâni starea lui se schimbase radical, era din ce în ce mai slăbit, nu mai vedea bine, nu se mai putea ține pe picioare. El e un băiat înalt, face sport și schimbarea s-a observat imediat.

După ce am terminat la spitalul pentru copii, am mers la spitalul de neurochirurgie, iar starea lui era din ce în ce mai gravă. Am consultat mai mulți medici din țară și toți ne-au spus că, în primul rând, operația pentru el este foarte riscantă și, în al doilea rând, nu se poate realiza în România. Ne-au sfătuit că, pentru el, cel mai bun ar fi tratamentul cu radioterapie cu protoni. Acest tratament este extrem de costisitor. În acest moment avem nevoie de 40.000 de euro”, a declarat Monica Lupu, mama lui Rareș.

Reporterii „BZI” au mai făcut o campanie de donare în edițiile anterioare, pentru Sergiu, tăticul călăreț, și pentru familia acestuia.

Mama lui Rareș: „Boala l-a schimbat foarte mult”

La o lună de la apariția acestei tumori, Rareș a făcut prima cură de tratament cu chimioterapie, iar rezultatele sunt vizibile. Familia băiatului se bucură că acesta se simte puțin mai bine, dar nu vor să își facă speranțe false. Frații lui se roagă în fiecare zi pentru el să se facă bine. Rareș își dorește să își reia cursurile pe care le-a pierdut în cele 4 săptămâni cât a fost internat. Chiar dacă tratamentul a dat rezultate bune, Rareș este acum schimbat din punct de vedere fizic, boala l-a schimbat. Băiatului nu-i place cum arată acum și nu acceptă să i se facă poze.

„Starea lui, acum, este un pic mai bună. După prima cură de tratament de chimioterapie se vede evoluția lui spre bine. Merge mai bine, vede bine. În ultimele trei zile am observat o schimbare la el. Am stat internați două săptămâni la spitalul de neurochirurgie și alte două săptămâni la Institutul de Oncologie. Frații lui l-au așteptat și s-au rugat pentru el de acasă în fiecare zi. Rareș își va relua cursurile online, pentru că trebuie să își termine anul.

El învață foarte bine și iubește să studieze, plus că îi va face bine să își reia activitatea cu colegii. Boala l-a schimbat foarte mult în luna aceasta, fizic vorbind, dar pentru noi este la fel de frumos și voinic. Am vrut să îi facem o poză, dar nu a fost de acord, pentru că nu îi place de el cum arată acum, dar noi suntem optimiști și știm că se va face bine. Întreaga familie, apropiați, profesori, îi sunt alături și îl încurajează să lupte. Vedeam de multe ori cazuri pe internet și am crescut și eu câțiva copiii la viața mea, dar nu am crezut că eu voi trece prin așa ceva”, a adăugat Monica Lupu, mama lui Rareș.

Rareș mai are 6 frați

Familia lui Rareș este una foarte numeroasă. Băiatul mai are încă șase frați, trei biologici și alți trei care se află în asistență maternală. Toți șapte sunt extrem de uniți și se iubesc ca o adevărată familie. Cel mai mic membru al familiei este Iasmina, o fată de 3 ani, aflată în asistență maternală. Aceasta este cea mai atașată de Rareș și i-a simțit cel mai mult lipsa cât a fost la spital.

„Am șapte copii pe care îi iubesc din tot sufletul meu. Cea mai mare este fata de 23 de ani, care este studentă în Iași, Rareș are 17 ani, Ionuț – 14 ani și Maria – 9 ani. Pe lângă cei patru copii biologici ai mei, mai am alți trei copii în asistență maternală: Denisa, elevă în clasa a 4-a, este un copil foarte bun, învață foarte bine, Elena, un copil cu inimă mare și care a făcut progrese de când este la noi, și cea mai mică este Iasmina, în vârstă de 3 ani. Sunt niște copii deosebiți.

Eu iubesc foarte mult copiii și de aici dorința de a-i crește și de a avea grijă și de cei care nu au avut parte de iubirea familiei. Am mai avut doi copii, luați în asistență maternală, o fetiță care a fost adoptată de la noi și un băiat care s-a întors în familie. După, aceștia s-au reunit. Nu este ușor să ai grijă de atâția copii, dar este extrem de frumos”, a povestit Monica Lupu, mama lui Rareș.

În edițiile anterioare ale cotidianului „BZI”, reporterii au prezentat povestea faimiliei Orzan, doi asistenți maternali din Iași care au crescut 11 copii .

Conturile pentru donații

Conturile deschise la BRD pentru a-l ajuta pe Rareș să fie din nou un copil normal și să se poată bucura de viață. Conturile sunt pe numele tatălui – Marian Lupu.
CONT LEI: RO70BRDE240SV54521292400
CONT EURO: RO66BRDE240SV54521372400

Adauga un comentariu