Local

Iată cine poate proiecta cea mai așteptată lucrare din zona CUG. Drumul cu patru benzi din Iași spre intersecția cu centura orașului a stârnit un interes uriaș

Publicat: 27 nov. 2021
Șoseaua Iași-Vaslui în zona cartierului CUG, la ieșirea din municipiul Iași
Mai multe firme din județul Iași și din țară au depus oferte la o licitație derulată de Direcția de Drumuri Județene pentru proiectarea lucrărilor de modernizare la unele artere administrate de forul județean

Mai multe societăți au depus oferte pentru o licitație de câteva sute de mii de lei derulată de Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP) Iași pentru proiectarea mai multor șosele din județ. Printre proiectele care vor ajunge pe masa Executivului Consiliului Județean (CJ) Iași se află și lărgirea șoselei din capăt CUG spre intersecția cu șoseaua de centură din Lunca Cetățuii. DJADP a estimat o valoare de 686.974 de lei (140.198 de euro). Autoritățile au împărțit procedura în două loturi, câștigătorii urmând a fi anunțați în cursul lunii februarie 2021. Unul dintre drumurile cuprinse în proiect va lega drumul european 583 de axa rutieră Iași-Suceava.

Loturi cu drumuri din Iași, scoase la proiectare

Primul lot are o valoare de 182.773 de lei. Conform documentației lansate pe sistemul electronic de achiziții publice, investiția cuprinde DJ 208I: Blăgești (DN 28A) – Crivești – Vânători (DJ 208N), șosea lungă de 1,5 kilometri. În calcul intră și DJ 282D: Potângeni (DJ 282) – Românești – Podu Iloaiei – Scobâlțeni – Popești – Mădârjac (DJ 282E) – 6 kilometri. Al doilea lot are o valoare de 504.201.000 de lei. În calcul intră DJ 282A: Popricani – Larga Jijia, pe o distanță de 10,4 kilometri, dar și DJ 249D: intersecție DJ 249A (Cristești) – intersecție DJ 249E (Țuțora), pe o lungime de 7,6 kilometri. De asemenea, autoritățile județene au scos la proiectare și o porțiune de 3,3 kilometri din DJ 248, limita municipiului Iași – intersecție centura Iași (Lunca Cetățuii). Această șosea va avea 4 benzi în zona CUG până la intersecția cu centura din comuna Ciurea.

Inflație de firme pentru proiectarea drumurilor din județul Iași

Firma NV Construct S.R.L. Cluj Napoca a depus o ofertă pentru lotul 1. Firma din Cluj-Napoca va avea și o serie de subcontractanți. Este vorba despre Gauss SRL Iași, Expertus SRL din Timișoara, Oficiul de Studii Pedologice și Agrochimice Bacău, Construcții Feroviare Mureș SA, Aqua Prociv Proiect SRL Cluj-Napoca și Quantum Instal SRL din Aiud, județul Alba.Tot pentru lotul 1 a depus o ofertă și firma Geo Myke SRL din Iași, reprezentată de Dragoș Ciopate, un apropiat al organizației PNL. Și acesta va avea mai mulți subcontractanți.

În acest caz este vorba despre Speed SRL, de asemenea apropiată de Dragoș Ciopate. Subcontractant a intrat și firma Fairvalue Consulting SRL București, SC Gazmir Iași SRL, Damiena SRL Suceava, Beta R.G. Trust din Stolniceni-Prăjescu, județul Iași, Aqua T SRL din Iași, Infrasol Expert SRL, RC Geoproiect SRL din comuna Butea, județul Iași, Integrated Road Solutions SRL București, Proiect Drum SRL Iași, Pro-Drum SRL Iași, Direct Group Solutions SRL Iași.

Oferte din țară pentru proiectarea șoselelor gestionate de CJ Iași

Și alte oferte au fost depuse pentru proiectarea drumurilor din Iași. Unele societăți au depus oferte pentru ambele loturi. În acest caz este vorba despre asocierea Mem Project Construct SRL Iași și SC Proiect-Construct Regiunea Transilvania din Oradea, județul Bihor. Cele două firme vor avea și subcontractanți. Este vorba despre Damiena SRL Suceava și Ecoproject Consulting SRL din Bacău. NV Construct SRL a depus o ofertă separată pentru lotul 2. Fima din Cluj-Napoca va avea o serie de subcontractanți, printre care Construcții Feroviare Mureș SA, Quantum Instal SRL Aiud, județul Alba, Expertus SRL Timișoara, Oficiul de Studii Pedologice și Agrochimice Bacău, Protelco SRL Câmpina, județul Prahova, Gauss SRL Iași, Aqua Prociv Proiect SRL Cluj-Napoca.

Comentarii
  • NEAPARAT semaforizate intersectiile de la Horpaz , Lidl si Lunca cetatuii iar in intersectia cu centura orasului NEAPARAT sens giratoriu ! altfel dam de dracu cu traficul asta !, stam cateodata si peste 10 minute pana iesim in drumul judetean !

Adauga un comentariu