Cancan ultimă oră

Ies la iveală noi detalii în cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian! Avocata familiei, Carmen Obârşanu, rupe tăcerea: „Au fost nereguli foarte grave. Categoric au fost şterse probe!”

Publicat: 21 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ies la iveală noi detalii în cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian Avocata familiei Carmen Obârşanu rupe tăcerea Au fost nereguli foarte grave. Categoric au fost şterse probe
Petrică Mîțu Stoian a murit în urma unui șoc septic, pe 6 noiembrie 2021, la 61 de ani, după ce începuse un tratament post-COVID

Avocata Carmen Obârşanu a făcut dezvăluri din dosarul în care este anchetată moartea controversată suferită de regretatul interpret de muzică populară.

Petrică Mîțu Stoian a murit în urma unui șoc septic, pe 6 noiembrie 2021, la 61 de ani, după ce începuse un tratament post-COVID la o clinică privată din Caraș Severin. Imediat după prima ședință de terapie cu oxigen hiperbar, interpretului de muzică populară i s-a făcut rău, a început să tușească sânge și a fost dus de urgență la spital, unde a murit câteva ore mai târziu pe secția de terapie internsivă.

În jurul morții sale au apărut tot felul de povești, iar acum, avocata Carmen Obârşanu, cea care reprezintă familia regretatului solist în instanță, declară faptul că au existat „nereguli foarte grave”, care ar fi putut să-i provoace decesul prematur.

„Acolo a fost un cumul de malpraxis începând cu clinica unde s-a completat fişa bolnavului.

Ulterior, după ce s-a întâmplat evenimentul, s-a completat fişa, aşa rezultă din declaraţia medicului. Fişa aceea medicală nici nu a fost completată.

Aşa cum apar datele, e clar că a fost contrafăcută (fişa medicală). Niciodată o analiză nu este cu două valori. Ori are 2, ori are 3, vă spun despre INR. Medicul a citit pe Internet că valoarea pentru fibrilaţii este între 2 şi 3 şi a trecut şi dânsul pe fişă 2 linioară 3.

Au fost nereguli foarte grave. Categoric au fost şterse probe! Gândiţi-vă în urma tratamentului cu anticoagulante pe care-l lua Mîţu Stoian trebuia să facă o analiză. Acela este INR-ul.

În situaţia lui Mîţu Stoian era rezultatul ori 2, ori 3. Medicul a trecut 2-3. Păi dacă nu ai analiza în faţă, tu iei aproximativ că aşa ţi-a spus pacientul?”, a declarat Carmen Obârşanu.

Carmen Obârşanu vrea să se facă lumină în cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian: „O să cer reaudierea”

Convinsă de faptul că au fost șterse probe vitale care ar putea să incrimineze vinovatul în cazul morții regretatului interpret de muzică populară, avocata familiei va cere ca toți cei implicați să fie chemați, din nou, pentru

a da explicații. Carmen Obârșanu este convinsă că starea de sănătate a lui Petrică Mîțu Stoian a fost agravată din cauza terapiei efectuate la clinica privată.

„O să cer reaudierea. Când a fost audiat medicul, ca şi ceilalţi medici, toţi au vorbit la modul general. Ce trebuia să se facă. Pe mine mă interesează să spună martorul ce a făcut anume, dar în toate declaraţiile lor se precizează ce trebuia să se facă.

Dumnevoastră credeţi că e normal să vină cineva dintr-o potenţială traumă, din camera hiperbară şi să nu i se pună un stetoscop şi să nu-i asculte plămânul? Niciunul dintre medici până la spitalul din Reşiţa nu s-a uitat la plămân şi la analize. Măcar unul dintre medicii audiaţi a spus că nici nu i-a văzut dosarul!

Cum nu i-aţi văzut dosarul medical care era în braţele pacientului? Cum e posibil?”, a mai explicat avocata.

De asemenea, Carmen Obârșanu a făcut public și un fragment din contractul încheiat între Petrică Mîţu Stoian și clinica particulară din județul Caraș Severin, acolo unde a mers pentru a efectua terapia post-COVID.

„Serviciile medicale vor fi exclusiv de recuperare medicală şi constau în cazare şi trei mese pe zi. Deci în asta constau serviciile medicale! Parcă nici nu vorbeau româneşte!”, a dezvăluit Carmen Obârşanu.

După moartea lui Petrică Mîțu Stoian, Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa au deschis dosar penal și anchetează cazul morții regretatului artist. De asemenea, autoritățile au început mai multe controale la clinica unde s-a tratat interpretul de muzică populară înainte să ajungă în stare foarte gravă la spital.

 

Adauga un comentariu