Local

Ieșeancă, dată în judecată din cauza unor cireșe! I s-au cerut despăgubiri în valoare de 25.000 de lei! Întreg scandalul a izbucnit de la un contract de arendă! (Exclusiv)

Publicat: 04 nov. 2020
O femeie din județul Iași a fost dată în judecată de o cunoscută, din cauza unor cireșe
Cireșe, înt-un coș

O femeie din județul Iași a fost dată în judecată de o cunoscută. Întreg scandalul din instanță a pornit de la niște… cireșe! Astfel, Ancuța Budeanu a dat-o în judecată pe Gica Dascălu-Grigoraș, solicitându-le magistraților să o oblige pe aceasta din urmă la plata unor daune de 25.000 de lei

O femeie din Iași a fost dată în judecată de o cunoscută. Astfel, pe 10 iulie 2019, Ancuța Budeanu a acționat-o în instanță pe Gica Dascălu-Grigoraș. Reclamanta le-a cerut magistraților să o oblige pe Gica Dascălu-Grigoraș la plata unor despăgubiri, pentru niște cireșe!
Recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău au respins, însă, acțiunea.

„Instanța respinge, ca neîntemeiată, acțiunea formulată de reclamanta Ancuța Budeanu, în contradictoriu cu pârâta Gica Grigoraș-Dascălu, având ca obiect acțiune în răspundere delictuală. Respinge, ca neîntemeiatâ, cererea reclamantei, de obligare a pârâtei la plata cheltuielilor de judecată”, au menționat judecătorii ieșeni.

Sentința nu este definitivă, aceasta fiind contestată cu apel de către reclamantă. Așadar, dosarul a ajuns pe mesele magistraților din cadrul Tribunalului Iași.

Ancuța Budeanu a dat-o în judecată pe Gica Dascălu-Grigoraș

Prin acțiunea înregistrată pe rolul instanței, Ancuța Budeanu, din satul Valea Racului, a chemat în judecată pe Gica Dascălu-Grigoraș, din aceeași localitate. Aceasta a cerut despăgubiri în valoare de 25.000 de lei.

„Daunele reprezintă contravaloarea producției de cireșe pe care a cules-o și și-a însușit-o fără drept, de pe suprafața de 4.700 de metri pătrați – teren situat în extravilan, pe tarlaua 47, pe care a arendat-o prin contractul înregistrat la Consiliul Local pe 18 martie 2011. Atunci, m-am înțeles cu defuncta R.D. să încheiem un contract de arendă, prin care am arendat de la aceasta suprafața de 4.700 de metri pătrați de teren, pe o perioadă de 30 de ani, începând cu data de 1 martie 2011, contravaloarea arendei fiind stabilită la cantitatea de 800 kg de grâu pe hectar anual.

La data preluării terenului, ea avea pe el o livadă defrișată, în pământ aflându-se doar cioatele. Astfel, eu am fost nevoită să efectuez ample lucrări de scoatere a cioatelor și de plantat livadă nouă de cireș, tocmai având în vedere perioada de arendare, de 30 de ani, în care puteam să-mi recuperez investiția”, a subliniat Ancuța Budeanu în fața judecătorilor.

„A aruncat cu bulgări de pământ înspre mine!”

Reclamanta a precizat că, în 2019, a fost primul an în care livada plantată a intrat pe rod, arătând că, din 2011 și până în prezent, a achitat contravaloarea arendei, inițial defunctei, iar, ulterior, Gicăi Dascălu-Grigoraș și surorii acesteia.

„În iunie 2019, am fost anunțată de persoana care întreține terenul că pârâta a venit la teren și a cules întreaga producție de cireșe de pe terenul arendat. Când am mers la fața locului și am încercat să discut cu aceasta, pârâta a devenit violentă, aruncând cu bulgări de pământ și adresându-mi cuvinte jignitoare, motiv pentru care am plecat. Aceasta a terminat de cules întreaga recoltă de cireșe, pe care a vândut-o, deși știa că am un contract de arendă pe teren și am achitat întotdeauna arenda, conform clauzelor contractuale”, a mai susținut Ancuța Budeanu.

Ce a spus femeia chemată în judecată

La rândul ei, Gica Dascălu-Grigoraș a precizat în instanță că solicită respingerea acțiunii. Aceasta a susținut că, de fapt, actul de arendă ar fi fost încheiat în fals. Mai mult, femeia a arătat că, după decesul mamei ei, în anul 2017, i-a cerut consătencei să îi arate documentul, dar aceasta a refuzat.

„Actul a fost făcut prin fals, uz de fals și înșelăciune. Am depus reclamație la Poliție. Reclamanta a fost chemată la Postul de Poliție, unde i s-a pus în vedere că nu mai are ce căuta pe proprietatea mea. În lunile iunie-iulie 2019, am mers la acel teren, în jurul orei 10:00, unde i-am prins pe C.N. și pe soția lui la furat de pe terenul meu. L-am întrebat ce caută, dar el m-a prins de piept și m-a izbit pe niște lăzi de cireșe, aceștia având culese vreo 6 lăzi de cireșe, care erau puse în mașina lui N.

Am sunat la 112, iar N. m-a amenințat că scoate arma din mașină și mă omoară, fiind liniștit de către nevasta lui. Mai apoi, aceștia au urcat în mașină și au plecat, iar eu am rămas la teren timp de 4 ore, însă nu a venit nimeni. Ulterior, am formulat o reclamație la Poliție împotriva lui N. Eu am înțeles să arendez pământul pe 3 ani, dar contractul a fost întocmit prin fals și înșelăciune, pe o perioadă de 30 de ani, acesta nefiind semnat de către mama mea”, a afirmat femeia.

După ce au analizat documentele depuse la dosar și declarațiile, magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău au respins acțiunea formulată de Ancuța Budeanu.

Adauga un comentariu