National

În cât timp iese alcoolul din sânge: Orice șofer trebuie să știe răspunsul la această întrebare

Publicat: 07 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Orice șofer știe că între șofat și consumul de alcool nu poate exista compatibilitate. Tocmai de aceea, conducătorii auto trebuie să știe în cât timp iese alcoolul din sânge.

Valoarea alcoolemiei este dată de cantitatea de alcool pur consumată, în grame, înmulţită cu 0,8 (densitatea alcoolului), totul împărţit la greutatea corporală a celui care a băut.

Pe această temă s-au făcut multe cercetări, iar concluzia la care s-a ajuns este că durata eliminării alcoolului din organism depinde de foarte mulți factori. Astfel, dperioada de timp poate diferi în funcție de greutatea celui care bea, tipul de băutură consumat, durata timpului în care este consumată băutura și cât de mult se odihnește șoferul după ce s-a delectat cu o anumită cantitate de alcool.

Specialiștii susțin că în ceea ce privește persoanele care consumă alcool pe stomacul gol, valoarea maximă a alcoolemiei se atinge în 20-30 de minute. Acest lucru se întâmplă deoarece metabolismul este mai rapid şi alcoolul ajunge mai repede în sânge.

persoană care consumă alcool la volan

În cât timp iese alcoolul din sânge în cazul bărbaților

În urma mai multor testări făcute de polițiști, s-a ajuns la concluzia că valorile diferă între bărbați și femei

Dacă un bărbat bea o bere de 500 ml, cu 5% alcool, într-o jumătate de oră, alcoolul va fi eliminat din organism complet de trei ori mai greu decât dacă aceeași bere ar fi băută în aproximativ o oră. În această situație, timpul pentru a fi eliminate alcoolul din organism ar fi de aproximativ 2 ore.

În cazul în care un bărbat ar bea 250 de ml de vin în jumătate de oră, alcoolul din sânge s-ar elimina complet din organism în aproximativ 2 ore şi 15 minute. Dacă aceeași cantitate ar fi consumată într-o oră, ar fi necesar puțin peste o oră ca alcoolul să se elimine complet din organism.

testat cu aparatul alcooltest

Atunci când vine vorba despre tării, 50 ml de alcool, cu concentraţie de 40%, consumat de un bărbat într-o jumătate de oră, s-ar elimina în aproximativ o oră jumătate. Dacă aceeași cantitate de alcool ar fi consumată într-un interval dublu de timp, atunci alcoolul din sânge ar fi eliminat în mai puțin de o oră.

Dacă vorbim despre 100 de ml de tărie, timpul necesar eliminării alcoolului din sânge ar fi de aproximativ 2 ore, iar același consum în doar jumătate de oră ar necesita peste 3 ore pentru a fi eliminat total alcoolul din organism.

persoană care a consumat alcool la volan

De cât timp au nevoie femeile pentru a se elimina alcoolul din sânge

Dacă o femeie consumă o bere de 500 ml, cu 5% alcool, într-o oră, sunt necesare aproximativ două ore şi 20 de minute pentru ca alcoolul să fie eliminate din sânge. În situația în care aceeași femeie consumă aceeași cantitate de bere în doar jumătate de oră, atunci timpul necesar ar fi de peste de 7 ore.

La consumul unei cantități de 250 de ml de către o femeie, într-o oră, ar fi necesare aproximativ 3 ore şi 20 de minute pentru ca alcoolemia în sânge să fie 0. În schimb, dacă aceeași cantitate de vin ar fi consumată în jumătate de oră, alcoolul din organism ar fi eliminat în aproximativ 6 ore.

persoană care consumă alcool la volan

Dacă o femeie consumă 50 de ml de tărie, cu o concentraţie de 40% alcool, într-o oră, eliminarea alcoolului din sânge s-ar produce în aproximativ 2 ore. În cazul în care aceeași cantitate ar fi consumată într-o jumătate de oră, atunci pentru eliminarea totală a alcoolulu idin sânge ar fi de peste 3 ore și jumătate.

În cazul în care cantitatea de tărie consumată într-o oră este dublată la 100 de ml, timpul necesar eliminării ar fi de 4 ore şi jumătate, iar același consum în doar jumătate de oră ar necesita peste 6 ore pentru a fi eliminat total alcoolul din organism.

Adauga un comentariu