National

Incendiu la un alt spital! Trei pacienţi au fost evacuaţi din salon la Spitalul CFR din Cluj – UPDATE

Publicat: 22 nov. 2020

Un incendiu a izbucnit, duminică, 22 noiembrie, în una dintre băile Spitalului CFR din Cluj. Pompierii intervin cu mai multe echipaje, iar trei persoane dintr-un salon au fost evacuate.

ISU Cluj a intervenit, duminică dimineaţă, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit în una dintre băile Spitalului CFR din municipiul Cluj-Napoca.

UPDATE: ISU Cluj a transmis că Spitalul CFR nu are autorizaţie de securitate la incendiu, ultimul control având loc în anul 2019. Atunci, unitatea a fost amendată cu 50.000 de lei.

„În urma ultimului control executat de către I.S.U. Cluj, la data de 21.11.2019, la Spitalul Clinic C. F. Cluj-Napoca, s-a constatat faptul că, deşi au fost emise două avize de securitate la incendiu, în 2009 – Aviz pentru modernizarea secţiei ORL şi Oftalmologie, şi în 2015 Aviz pentru modernizare bloc operator şi secţie ATI în secţia chirurgie, până în momentul actual nu s-a solicitat şi obţinut autorizaţia de securitate la incendiu aferente celor două avize. În urma celor constatate, s-a aplicat sancţiunea contravenţională de 50.000 lei”, a transmis, duminică, ISU Cluj, printr-un comunicat de presă.

La nivelul Spitalului Clinic C.F. Cluj-Napoca, în urma controlului, a fost întocmit un plan propriu de măsuri care cuprindea şi obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu.

„Până în momentul de faţă, nu s-a depus solicitare la I.S.U. Cluj în acest sens”, a mai precizat ISU.

Știrea inițială

Incendiul s-a produs la instalaţia electrică, în încăperea aflată la etajul întâi. Din primele date, cauza a fost stabilită ca fiind scurtcircuit electric.

Pompierii au acţionat cu mai multe echipaje, iar trei persoane dintr-un salon alăturat au fost evacuate. Incendiul a fost lichidat, după care s-a lucrat pentru aerisirea încăperii şi a holului. În urma incidentului nu au fost înregistrate victime.

13 persoane au decedat după incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț

Încă o persoană care a fost adusă la spitalul mobil Lețcani de la Spitalul Piatra-Neamț a murit. Femeia în vârstă de 68 de ani fusese trasnferată în urma incendiului care a avut loc în secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean Piatra Neamț. Aceasta avea comorbidități. Este al treisprezecelea deces produs în urma tragediei care a avut loc la finalul săptămânii precedente.

În noaptea fatidică și-au pierdut viața zece pacienți care se aflau internați la secția ATI care a fost cuprinsă de flăcări. Pacienții din fericire nu au suferit arsuri însă mebrii ai echipei medicale au fost răniți. Unul dintre medicii care erau de gardă la această secție a suferit arsuri pe 70% din suprafața corpului. Pentru a primi îngrijirile medicale necesare și pentru a nu i se agrava starea, dr. Cătălin Denciu a fost transferat la Spitalul Militar Reine Astrid din Belgia.

Klaus Iohannis, despre vinovatul din tragedia de la Piatra Neamț

În cadrul conferinței, Klaus Iohanis a precizat că nu Guvernul Orban este vinovat pentru tragedia de la Piatra Neamț.

„Guvernul nu trebuie să plece acasă. Nu are nici un an de zile de când se află la guvernare și a gestionat această criză imensă a coronavirusului. A moștenit un sistem de sănătate în stare rea, fără resurse și fără rezerve. Guvernul nu trebuie să plece acasă, dimpotrivă, Guvernul Orban și-a asumat guvernarea într-o perioadă în care toți ceilalți au preferat să stea deoparte și să comenteze. Tragedia de la Piatra Neamț ne arată felul în care PSD a tratat sistemul de sănătate…După alegeri o nouă majoritate trebuie să reformeze întregul sistemul medical”, a declarat Klaus Iohannis.

Adauga un comentariu