Actualitate

Incendiu puternic la un spital din România! Zeci de pacienţi se află internaţi în unitatea medicală! Președintele Klaus Iohannis a făcut o declarație – FOTO

Publicat: 21 apr. 2021
Incendiu într-un spital din Slatina
Un pacient aflat în sevraj a pornit un incendiu într-un spital din Slatina

În aceste momente, la Spitalul din Slatina are loc un incendiu puternic. Conform datelor existente până la această oră, incendiu ar fi fost provocat de un pacient internat.

Incendiul are loc în Centrul Medical de Sănătate Mintală Slatina după ce un pacient care este în sevraj ar fi dat foc la o saltea. La faţa locului intervin de urgentă mai multe echipaje ale pompierilor. În unitatea medicală erau internaţi zeci de persoane.

UPDATE: Incendiul a fost lichidat. Sunt 7 persoane rănite care au fost transportate la UPU. Totuşi, conform directorului medical al spitalului, cele 7 persoane sunt în afara oricărui pericol

Incendiul a fost lichidat. În total, 7 pacienţi au fost transferaţi la UPU pentru mai multe investigaţii. Nu sunt probleme grave. Starea de sănătate a pacienţilor este în afara oricărui pericol. a menționat Radu Ene, director medical la Spitalul Slatina

Ce se întâmplă la incendiul din cadrul Spitalului din Slatina

Conform datelor oferite de antena3.ro, se pare că incendiul se manifestă la etajul 1 şi la parterul Spitalului din Slatina. În aceste momente, în unitatea medicală sunt internaţi 37 de pacienţi. Forţele MAI s-au deplasat de urgentă la faţa locului.

Ambulantele au ajuns şi ele la faţa locului, aflându-se în curtea spitalului. Cadrele medicale scot pacienţii din interiorul unităţii.

Incendiul a izbucnit, iniţial, la o anexă a secţiei respective. Cauza este una umană. Concret, un pacient care este în sevraj ar fi dat foc unei saltele. Acesta se afla în interior, în izolator. Nu sunt date care ar sugera existenta vreunei persoane rănite, pacienţii şi personalul medical au fost evacuaţi. Patru pacienţi şi un cadru medical au fost transportaţi la UPU Slatina. Aparținătorii pacienților au ajuns la spital pentru a cere informații despre ce s-a întâmplat cu rudele lor.

Am stat până acum pe telefon pentru că am primit informaţia că există un incendiu la un spital din Slatina. Datele de până acum ne arată că nu sunt persoane grav rănite. Persoanele au fost evacuate, iar pompierii intră acum în spital pentru a vedea dacă a mai rămas careva în interior. Din fericire, deocamdată nu este nimic grav. Insă semnalul de alarmă este destul de clar. Trebuie să intervenim! Să facem spitalele mai sigure! Voi vorbi mai pe larg despre asta în seara aceasta când voi face ceremonia de numire a unui nou ministru al Sănătății! a menţionat Klaus Iohannis, prezent la un eveniment de vaccinare.

Tot mai multe incendii la spitalele din România

În ultimele luni, în spitalele din România au fost localizate tot mai multe incendii. Vorbim despre faptul că, în total, în ultimele luni au murit zeci de pacienți în spitalele din România. Cel mai grav incendiu s-a produs în județul Neamț unde, în noiembrie 2020, zeci de pacienți care erau la Secția de Terapie Intenivă au fost intoxicați cu fum, iar mai mulți dintre ei au decedat.

 

Un alt eveniment nefericit s-a produs pe data de 29 ianuarie 2021, atunci când patru pacienți au murit, trei dintre acestea fiind găsite carbonizate iar unul dintre ei nu a mai putut fi resuscitat. Tragedia s-a produs la Spitalul Matei Balș.  Raed Arafat a oferit mai multe declarații la acea dată:

În primul rând vreau să transmit condoleanţe familiilor pacienţilor care au murit! Vorbim despre 4 persoane, trei găsite carbonizate şi unul care nu a mai putut fi resuscitat. la ora 5.05 apelul la 112, 5.13 minute a fost primul echipaj. La 5.14 minute a fost declanşat planul roşu. Mai multe forţe din partea ISU, Floreasca, SAJ, şi din partea Poliţiei şi Jandarmeriei. De la început au fost informaţi domnul priministru şi ministru al Sănătăţii. La centrul de coordonare se afla domnul ministru Bode care este în legătură cu noi. spunea Raed Arafat pe data de 29 ianuarie 2021

 

Adauga un comentariu