Local

Întâlnire de gradul zero la Spitalul de la Leţcani! Toţi reprezentanţii sunt chemaţi la raport pentru a se decide când se închide unitatea medicală

Publicat: 26 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Întâlnire de gradul zero la Spitalul de la Leţcani Toţi reprezentanţii sunt chemaţi la raport pentru a se decide când se închide unitatea medicală
Pacienții Covid-19 stau în frig în containerele de la spitalul Lețcani. Ar urma să se monteze termopane

Astăzi, 26 octombrie 2021, la spitalul mobil de la Leţcani, va avea loc o întâlnire a autorităților locale cu reprezentanții unor societăți de construcții și nu numai. În contextul noilor probleme apărute la unitatea medicală cu pacienții care stau în frig în containere, se caută noi măsuri pentru reglementarea situației.

Una dintre acestea ține și de montarea unor geamuri termopan la containere.

Spitalul modular de la Lețcani a fost redeschis pe data de 12 octombrie 2021

După multe luni în care Unitatea mobilă de la Lețcani a fost închisă, medicii ieșenii au solicitat redeschiderea ei deoarece numărul pacienților infectați COVID-19 era tot mai mare, iar în spitale nu mai erau locuri. Într-un timp foarte scurt de la solicitarea redeschiderii, acesta a fost operaționalizat cu întârziere în cursul nopții de marți, 12 octombrie 2021, din cauza lipsei stocatorului de oxigen. Marți noaptea, în jurul orei 21:00, la Spitalul Mobil de la Lețcani au ajuns primii patru pacienți, doi cu forme medii și alți doi cu necesitate de oxigen, iar în cursul nopții au mai ajuns alți șapte. Ieri, la Spitalul mobil de la Lețcani erau ocupate peste 40 de paturi ATI și alți 40 de pacienți erau internați cu forme medii.

Spitalul de la Lețcani a fost preluat de ISU Iași

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Iași a preluat spitalul mobil de la Lețcani de la Asociația Euronest. Unitatea medicală destinată tratării bolnavilor de COVID-19 a rămas cu ușile închise încă de la începutul anului 2021. Valul 4 al pandemiei a făcut ca numărul de cazuri de coronavirus să crească în județul Iași, iar paturile din spitale să fie insuficiente. În aceste condiții, noul administrator al spitalului mobil a arătat că, în cel mai scurt timp, unitatea medicală va fi deschisă pentru pacienți. Cu toate acestea, unitatea nu va fi operațională până când nu se vor face toate testele la echipamentele medicale. Amintim că spitalul a fost deschis în urmă cu un an, dar din cauza mai multor nereguli, acesta a fost închis în luna ianuarie 2021, iar în cele câteva luni de activitate au fost îngrijiți 450 de pacienți.

Adauga un comentariu