Titlurile zilei

Învățătorul cuțitar are spatele asigurat de Maricel Popa și de PSD. De zeci de ani traumatizează elevii din instituția în care lucrează – FOTO

Publicat: 20 mart. 2023
_____ Vizualizări 18 Comentarii
Învățătorul cuțitar are spatele asigurat de Maricel Popa și de PSD. De zeci de ani traumatizează elevii din instituția în care lucrează - FOTO
Învățătorul cuțitar se pare că are spatele asigurat de prietenul său, Maricel Popa, cel care încearcă din răsputeri să bage Iașul în faliment

Învățătorul cuțitar se pare că are spatele asigurat de prietenul său, Maricel Popa, cel care încearcă din răsputeri să bage Iașul în faliment. Viorel Câtea, învățătorul de la Școala Gimnazială „Otilia Cazimir”, este membru dedicat trup și suflet pentru PSD încă din anul 1992

Învățătorul de temut al școlii se pare că a transformat instituția în care lucrează într-un batalion de luptă. Acoperit și protejat de PSD, acesta își permite orice comportament, atât față de elevi, cât și față de orice altă persoană care interacționează cu el. Mai mult decât atât, Viorel Câtea lucrează în sistemul de învățământ de zeci de ani și nu de puține ori a atras atenția prin comportamentul total inadecvat pe care îl are. Însă „senatorul de carton” se pare că îi protejează acțiunile și le acceptă, dacă este să luam în calcul mai multe scandaluri iscate de Viorel Câtea, care nu s-au finalizat cu vreo decizie corectă.

Viorel Catea
Viorel Câtea, este membru PSD încă din 1992

Învățătorul cuțitar are spatele asigurat de Maricel Popa

Viorel Catea
Viorel Câtea, este învățător ăn cadrul școlii gimnaziale Otilia Cazimir din Iași

Încă de pe vremea în care Maricel Popa se zbătea din toate puterile să bage Iașul în faliment, fiind președintele CJ Iași, îl proteja pe „cățelușul său”, Viorel Câtea. Mai exact, prin 2020, „țeparul Iașului” a retras în totalitate fondurile instituțiilor de cultură din subordine, pe al doilea semestru, și le-a direcționat către spitalul fantomă de la Lețcani. Managerii instituțiilor în colaps au fost forțați de același „țepar al Iașului” să își asume suspendarea contractelor de muncă ale angajaților, reprezentând un moment numai bun să-l plaseze pe „omul de cultură” Viorel Câtea la cârma Școlii Populare de Artă „Titel Popovici”.

Interesant este faptul că în afară de funcția de învățător nu îl recomandă absolut nimic pentru ocuparea acestei funcții, însă vechimea în PSD a fost mai convingătoare decât experiența. Încă o dovadă că Viorel Câtea a fost pus pe funcție pe legătură de partid este și faptul că habar nu avea de fapt unde este director. La o consfătuire s-a prezentat a fi director la „școala privată de arte”, or Școala de Arte „Titel Popovici” este de stat, în subordinea Ministerului Culturii. Important de precizat este faptul că de zeci de ani a rămas învățător la Școala Gimnazială „Otilia Cazimir” din Iași, fiind în continuare ținut pe poziții de Maricel Popa.

„Falimentarul” se pare că încurajează și acceptă comportamentul josnic și fără scrupule al unui om care are ar avea tulburări grave de comportament. Mai mult decât atât și mai important de amintit este faptul că în anul 2003, pe când era directorul școlii, Viorel Câtea a fost acuzat de către bibliotecara instituției de abuz sexual. Mai exact, acesta i-ar fi propus femeii să întrețină raporturi sexuale. La acea vreme, personalul școlii știa că acesta nu ar fi fost singurul incident de acest fel, din contră, Viorel Câtea ar mai fi făcut avansuri de prost gust mai multor femei din cadrul instituției. Bineînțeles, sub tutela PSD, învățătorul a scăpat fără vreo explicație și atunci.

Viorel Câtea
Învățătorul ar fi abuzat sexual o bibliotecară

PSD susține comportamentul revoltător și abuzurile sexuale ale lui Viorel Câtea

Se pare că, nici când a fost vorba despre acel abuz sexual care „nu s-a dovedit” și nici în prezent, Viorel Câtea nu a fost exclus din partidul lui Maricel Popa și nici din cadrul Școlii „Otilia Cazimir” din Iași. Astfel, se pare că PSD nu doar acceptă, dar și încurajează astfel de comportamente, în frunte cu Maricel Popa, președintele PSD de la Iași.

Mai mult decât atât, aceștia mizează pe lipsa dovezilor palpabile, chiar dacă inclusiv ei și oricine intră în vreo discuție cu învățătorul Viorel Câtea își poate da seama de faptul că acesta are probleme grave de comportament. Important de precizat este și faptul că o parte din elevii anilor 2000 își amintesc cu spaimă de comportamentul învățătorului, acesta marcându-le, într-un mod absolut negativ, frageda copilărie.

„Eram prin clasa a II-a. Nu eram la el la clasă, dar m-a văzut pe stradă. Erau, pe atunci, gumele acelea în formă de țigară și noi ne jucam cu ele. El a venit atunci, mi-a tras două palme și m-a făcut nesimțit, că stau cu țigara în gură și îmi permit să nu îl salut”, a declarat unul dintre foștii elevi ai școlii.

Cu toate acestea, „analfabetul Iașului”, Maricel Popa, îl ține în brațe necondiționat pe Viorel Câtea, ba mai mult decât atât, îi oferă inclusiv protecția de care are nevoie pentru a se desfășura după bunul plac. În speță, Viorel Câtea evită să spună că este omul lui Maricel Popa, dar acest lucru este vizibil fără a fi necesară vreo confirmare din partea vreunuia dintre ei.

Amintim faptul că, recent, Viorel Câtea ar fi lăsat la îndemâna elevilor un cuțit, agresându-i fizic și psihic pe aceștia. Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași a deschis o anchetă, iar poliția a intrat pe fir, întocmindu-i dosar penal.

Învățătorul cuțitar are spatele asigurat de PSD de zeci de ani. Maricel Popa, omul care își dorește falimentarea Iașului, este trup și suflet alături de colegul de partid, încurajându-i comportamentul necorespunzător.

Comentarii
  • Nemernicul de Popa Maricel cultivă o întreagă faună interlopă : hoți, scelerați, femei ușoare, bătăuși. Mai noi și bufoni gen Urtoi căruia i-a promis că va fi candidatul PSD la primărie. E circ în toată regula.

  • Nemernicul de Popa Maricel cultivă o întreagă faună interlopă : hoți, scelerați, femei ușoare, bătăuși. Mai nou și bufoni gen Urtoi căruia i-a promis că va fi candidatul PSD la primărie. E circ specimene bipede în toată regula.

  • Ok…..Catea are problemele lui…..dar articolul ce legătură are cu situația? Poliția spune ca cuțitul era in dulap folosit in scop didactic in articol apare „învățătorul cutitar”, PSD , Marcel Popa….. articol politic scris la comandă.

  • Viorel Catea ca invatator profesor nu a avut merite deosebite si asta o stiu toti fostii elevi si colegi de ce nu iese la pensie????

  • Pentru Domnul Cetatean. Tot ce este in scop didactic se inventariaza, adica mai intai se anunta intr-un act oficial , i se da numar si apoi se aseaza intr-un dulap sub cheie. Nici una dintre acestea nu au fost facute, asa ca e cutitar si timp de 30 de ani a batut si terorizat atat copii cat si alte cadre didactice din Otilia Cazimir. V.Câtea este un gunoi ce se crede vedeta.

  • daca aveam un copil in clasa la acest gunoi ,era de mult in spital pe perioada nedeterminata!
    oare cand vom invata ca atunci cand autoritatile dorm,trebuie sa ne facem singuri dreptate???

  • De ce sunt mentinuti toti indivizii astia turnatori,lingai ,samd si nu pleaca la pensie la 65,sau cel mult 66 ani?
    Sistem corupt

  • Coană Sanda, te deranjează tare ascensiunea PSD și creșterea preferințelor electoratului față de atânga românească. Las, că-ți mtrece…după alegerile de anul viitor, când, practic, liberalii dispar din peisajul politic.

  • Coană Sanda, te deranjează tare ascensiunea PSD și creșterea preferințelor electoratului față de atânga românească. Las, că-ți mtrece…după alegerile de anul viitor, când, practic, liberalii dispar din peisajul politic.

  • Catana … daca mai sta psd la putere nu va mai munci nimeni asteptand „ajutoare sa nu zic pomeni” dar sa vad cati contribuabili raman.

  • Nemernici sunt toți părinții elevilor,care au nesimțirea sa acuze un invatator foarte bun. Sa își educe copii lor prosti și nesimțiți.

  • Articol plătit, comanda de la PNL-isti, iti dai seama de cum citești primele rinduri. O fi avind omu problemele lui la aceasta vîrstă, dar a pus tocul în mâna copiilor și i-a invatat sa scrie, i-a învatat carte timp de zeci de ani. După el au ieșit copii f buni. Realitatea este ca cele scrise sint niste minciuni, il ataca pe Popa de la PSD ca-i mai ortoman decît Tablă – Alexe de la PNL. Politia sa-si faca treaba si daca invatatorul a adus cutitu in scoala ca sa taie vreun elev din clasele mici sau a atacat vreun parinte, nu are decat sa se duca la mititica, la aer in Copou.

  • Bun articol plătit de PNL, dar Laicu plătește articole din bani publici împotriva sindicatului DRDP. HOPA, HENȚ ÎN CAREU !

Adauga un comentariu