Eveniment-Social

Investiție de sute de mii de euro, într-o clădire istorică dintr-o zonă selectă a orașului Iași! Imobilul va fi schimbat într-o manieră spectaculoasă! (Exclusiv)

Publicat: 28 iun. 2021
Corpul D al Universității
Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași achiziționează prin cumpărare Servicii proiectare Faza PUZ "Plan Urbanistic Zonal pentru pentru mansardare Corp D al Universității «Al. I. Cuza» din Iași cu refacere acoperiș pe dimensiunile existente, Strada Toma Cozma, nr. 3, Municipiul Iași". Totul conform solicitării de ofertă, caietului de sarcini și certificatului de urbanism. Durata de realizare este fixată la 9 luni

Într-o clădire istorică, dintr-o zonă selectă a orașului Iași, proprietarul pregătește o investiție de sute de mii de euro! Deja, la finalul săptămânii trecute, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, din Iași, a lansat anunțul de achiziționare a serviciilor de proiectare – Faza Plan Urbanistic Zonal pentru mansardare Corp D. Totul ar trebui să se realizeze în nouă luni. De asemenea, suma alocată acestui proiect este de câteva sute de mii de euro

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași achiziționează prin cumpărare Servicii proiectare (Faza Plan Urbanistic Zonal) pentru mansardare Corp D al instituției, cu refacere acoperiș pe dimensiunile existente. Imobilul este amplasat în Strada Toma Cozma, nr. 3 din municipiul Iași. Totul conform solicitării de ofertă, caietului de sarcini și certificatului de urbanism prezentate pe site-ul UAIC. Imobilul, clădire-monument istoric, a fost sediul Școlii Pedagogice în perioada 1889-1900. Deja, aici, Universitatea „Cuza” a demarat, în 2019, procesul de reabilitare a Corpului D. În această clădire își desfășoară activitatea Facultatea de Educație Fizică și Sport, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației și Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice.

Lucrările de reabilitare constau în schimbarea tâmplăriei din lemn cu una din lemn stratificat

Aici, lucrările de reabilitare constau în schimbarea tâmplăriei din lemn cu tâmplărie din lemn stratificat. Suprafața totală de tâmplărie schimbată este de 1.304,60 mp (suprafață ferestre – 952,00 mp, suprafață uși exterioare – 51,30 mp și suprafață uși interioare – 301,30 mp). Valoarea totală a investiției este de 2.109.559,41 lei. De asemenea, clădirea a beneficiat și de dotări adaptate utilizării de către persoane cu dizabilități locomotorii și de un lift. Construcția beneficiază și de o curte interioară. Aici sunt amfiteatre, săli de curs, o bibliotecă și bază sportivă pentru studenții de la Educație Fizică și Sport.

UAIC a semnat, în luna mai 2021, contractul de execuție a lucrărilor de consolidare și refuncționalizare a Corpului O

De reamintit că, în luna mai 2021, UAIC a semnat contractul de execuție a lucrărilor de consolidare și refuncționalizare a Corpului O, finanțate prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, apel „Creșterea relevanței învățământului terțiar universitar în relație cu piața forței de muncă și sectoarele economice competitive”. Contractul are o valoare de 9.219.996 lei cu TVA, durata de execuție fiind de 24 de luni. Scopul proiectului constă în creșterea atractivității ofertei educaționale a Universității „Cuza” din Iași în relație cu piața forței de muncă și sectoarele economice competitive, prin îmbunătățirea infrastructurii educaționale ca rezultat al consolidării și refuncționalizării clădirii Corpului O, până la 31 decembrie 2023, pentru a crea o bibliotecă și o arhivă care să valorifice fondul de carte al instituției.

Proiectul își propune valorificarea potențialului unei clădiri cu o suprafață construită de 708 metri pătrați

Proiectul își propune valorificarea potențialului unei clădiri cu o suprafață construită de 708 metri pătrați, aflată în gestiune proprie și care se prezintă într-o stare de degradare avansată, prin lucrări de consolidare, reabilitare, modernizare și prin dotarea spațiilor în vederea înființării unei biblioteci care să adune fondul de carte al filialelor facultăților, într-un singur spațiu, pentru a deservi cititorilor săi. Valoarea totală a investiției este de 14.524.034,78 lei, termenul de execuție fiind de 28 de luni. Corpul O, situat pe Bulevardul Carol I, nr. 24, a fost construit în anul 1924, având destinația de Cămin de Fete de la Universitatea „Cuza”. În decursul timpului, clădirea a fost extinsă și modificată pentru a satisface exigențele funcționale, fiind dezafectată de aproximativ 10 ani. Deja, construcția se află în plin proces de demolare.

Adauga un comentariu