Proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal a fost publicat recent și cel mai probabil urmează să fie supus votului consilierilor locali în ședința ordinară din luna august 2024. Terenul are o suprafață de peste 6.000 de metri pătrați.
Investiție uriașă în zona industrială din Iași. Bulgarii de la Recycle International SRL vor să construiască o clădire de 14 etaje
Patronii firmei Recycle Internatonal SRL vor să construiască, pe un teren de 6.188 de metri pătrați, o clădire de birouri de 14 etaje. Amplasamentul se află pe bulevardul Chimiei, numărul 14, în apropierea râului Bahlui. Este știut faptul că zona este tot mai vânată de către dezvoltatorii imobiliari interesați de construirea unor locuințe colective sau a unor clădiri administrative.
Potrivit informațiilor publicate, firma care se ocupă cu colectarea deșeurilor nepericuloase ar urma să construiască un ansamblu de funcțiuni mixte, parcare subterană și supraterană ce include o clădire de 14 etaje, toate după aprobarea PUZ-ului de către CL. Clădirea va avea o înălțime maximă de 58 de metri. Conform documentației, vor fi ridicate cinci clădiri cu regimul de înălțime 2S+P+14E+Eth, două clădiri 2S+P+7E+Eth, o clădire 2S+P+5E+Eth și încă un imobil cu regimul 2S+P+1E+Eth. Procentul de ocupare a terenului (POT) va fi de 50 la sută, cu un coeficient de utilizare a terenului de 3,5.
„Canalizarea apelor uzate menajere se va face la rețeaua centralizată de canalizare a municipiului Iași, prin extinderea acesteia. Canalizarea propusa pentru PUZ – ul studiat se va face în sistem separativ (canalizarea apelor uzate menajere separat de canalizarea apelor pluviale). Apele pluviale de pe platformele betonate și clădiri, din interiorul parcelei, vor fi colectate și vor fi utilizate pentru întreținerea spatiilor verzi prevăzute pe parcela. Apele pluviale de pe drumuri și trotuare, datorită pavajului ecologic permeabil propus pentru suprafața carosabilă, vor fi absorbite. Rețeaua de canalizare va fi realizată din PVC – KG, cu diametrul de 250 mm. Pe traseul rețelei de canalizare vor fi amplasate cămine de vizitare și intersecție cu un diametru de minim 1 m. Rețeaua de canalizare va fi poziționată obligatoriu pe un strat de nisip de 15 cm grosime, deasupra se va realiza o umplutură de nisip de circa 15 cm iar lateral de 20 cm. Pentru asigurarea unei exploatări corespunzătoare, rețelele de canalizare vor fi prevăzute obligatoriu cu cămine de vizitare amplasate la o distanță maxima de 50 m unul de altul, conform STAS 3051”, se arată în documentele publicate.
Vor fi construite o parcare subterană și alta supraterană, cu peste 430 de locuri pentru autoturisme
În cadrul proiectului este prevăzută construirea unor parcări subterane și supraterane, totalul locurilor disponibile fiind de 435.
„Staționarea vehiculelor se va realiza în interiorul parcelei, în afara domeniului public. Prin PUZ se propun 435 locuri de parcare în subsol cât și la nivelul solului, astfel pentru stabilirea numărului minim de locuri de parcare sau garare se va respecta H.C.L.-ul Primăriei Municipiului Iași nr. 425/ 2007, iar distanțele și modul de amplasare ale acestora vor respecta Or. MS 119/2014). Se va planta un arbore la fiecare 20 de locuri de parcare, cu distribuire uniformă”, se mai arată în documentele publicate.
Accesele (intrarea și ieșirea) pe proprietate se vor realiza din bulevardul Chimiei. Circulațiile în interiorul și exteriorul amplasamentului se vor rezolva cu respectarea normativelor și legislației în vigoare.
„Terenul liber rămas după realizarea construcțiilor și a aleilor auto și pietonale, trotuarelor, teraselor, platformelor etc, se va amenaja cu spații înierbate sau plantate vor reprezenta minim 20 la sută din suprafața parcelei. Se va planta un arbore la fiecare 100 mp spații verzi, cu distribuire uniformă”, mai este specificat în documentele PUZ.
Societatea care intenționează să realizeze proiectul este Recycle International SRL, cu sediul în județul Ilfov, localitatea Bragadiru. Firma este administrată de bulgarul Petrov Stoyan Tsanev, cu asociații Tomov Kirliov Lyubomir, Tomov Kirilov Plamen, Velkov Blagovest Velkov, cetățeni bulgari, și românul Ionuț Petru Pârvu. Societatea are ca obiect de activitate „Colectarea deșeurilor nepericuloase” și a fost înființată în anul 2007. Firma bulgarilor a realizat, în 2023, o cifră de afaceri de 76.373.750 de lei, un profit net de 223.061 de lei și datorii de 20.638.554 de lei. În anul 2022, Recycle International SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 88.344.261 de lei, un profit net de 5.256.199 de lei și datorii de 13.238.085 de lei.
O investiție uriașă urmează să se realizeze în zona industrială din Iași. Firma care va întocmi proiectul este Recycle International SRL, deținută de mai mulți cetățeni bulgari, și are în vedere construirea unei clădiri de birouri de 14 etaje.
Nu prea conteaza cate locuri de parcare sunt, atat timp cat toti vin la birou la aceeasi ora. Sa vezi atunci aglomeratie si nervi, tocmai bune pentru a incepe ziua de lucru a sclavilor.
Poate vine golan tâmpit ca și Ciobotaru Petrică și Eliza care uite locul nu e locul, taie apa și lasă atâtea blocuri cu câteva mii de oameni fără apă!
inca o prostie
Bravo! IASUL e primul oraș al Romaniei( după capitală) și de asta e obligatoriu să avem blocuri/ clădiri inalte de +14 etaje. Ideal ar fi fost să fie de la P+35 etaje, exact ca in marile orașe civilizate ale lumii dar suny bune si P+14, pt inceput😛
Aud că bulgarii vor construi așa ceva. E foarte bine că vin oameni faini din afară. In Iași nu avem imgineri care să facă un bloc de 11 etaje pt că nu au proiect și nu au mai făcut așa ceva,e prea mult pt ” tărtăcuțele” lor. Facultatea ieșeană( poli) predă doar cursuri de pe vremea lui Dej, Pătrășcanu și Groza🙃
Fac un apel la oamenii din Iași (cu bani) și care vor să investească in imobiliare: aduceți arhitecti din afară
(Japonia,Germania,Anglia,etc),evitați sa lucrați cu ăștia ” autohtoni” sau dacă o faceți, cereți-le MAPA PERSONALĂ cu lucrări în afara țării. Dacă nu au…paaaaa!🙂
Iașul vechi e construit de arhitecti germani,francezi sau romani cu studii in occident si de aia arata fain.
Nu avem școală de arhitectură la noi iar dacă avem e pe ultimile locuri in lume …e vai și amar de ” ghieții” studenți🤭
Vrem blocuri inalte( P+35) in Iași.
O firmă bulgară de colectare a deșeurilor nepericuloase construiește blocuri la Iași, un oraș și așa sufocat. Oare cât o fi luat Chirica și consilierii care votează PUZ-ul?
In sfarșit incep să apară în Iași cladiri moderne din sticlă și oțel. Felicitari!
Iașul, oraș european!
Pfff, cand am auzit cuvantul INVESTITIE incepeam sa ma tem ca voi citi despre o fabrica noua.
M-am linistit, tot bloc. Ce produce blocul ala, de este numit investitie?
Blocul ăla o să producă falimente !, in toată lumea se închid ori se restring mii de firme chiar și internaționale , peste tot pe glob se dau afară trimestrial sute de mii de angajați , doar in SUA la nivel național ocupația clădirilor retails , ofice deste de vreo 65% , în unele zone mai rele chiar numai 35% iar altele muulte sunt giale , Malluri in faliment , alte Malluri se închid , ori sunt închise total , altele se demolează deja doar pt că sunt prea mari taxele pe mp. clădiri, iar la noi guleaiuri , baiarame , investiții uriașe , inprumuturi ………
Trezițivă fraerilor in al 12 ceas ! Habar nu aveți ce o să vină și peste voi !, o să plingeți în pumnii goi !
Ești un pokemon, atât tu cât și familia ta extinsă de pokemoni!
Orașul Iași merită clădiri moderne de birouri, orașul Iași merită tot ce e mai bun pe acest pământ.
Orașul Iași NU merită un pokemon ca tine. Go home…pokemonule👻
Iasul nu este oras. Hai mars.
Ai băut antigel și tei îmbătat !, mai uită-te pe hărțile lumii și vezi unde este Iașul !
Mai urmărește BBC, CNN , Euronews și altele cînd prezintă vremea și vezi unde e Iașul !
Ai uitat de AKA de Iasi , Iasi și alte cîteva din trecut !, măcar bine câ ții minte !
Glumesc !, nu știu ce despre cine scrii dar apreciez efortul tău cognitiv
Iașul ca Iașul dar Moldova este continentul Atlantida !, continentul cel mai șmecher din Calea Lactee, punctul central dintre cele 1.000.000.000.000 de galaxii de unde se dă lumina în univers 🙃
Eu ii raspunsesem aluia care abereaza…
Iașul are nevoie de Pokémon !, free Pokémon !
Faceți Pokémon cetățean de onoare al Iașului !, oricum are mai multă decît jumate de primărie și casa pătrată la un loc ! 😊
besi d-aici
Numai există de mult zona industrială, se numește Bularga. Cel mai mare cartier al Iașiului.
Obligatoriu conectați la CET !
Am vrut si eu sa construiesc un bloc p+8 in acea zona si nu au vrut sa imi dea certificat de urbanism. Am fost cu o „interventie” la arhitectul sef si mi-a zis in fata: 1500 Euro pe fiecare apartament. Deci spaga se ridica la peste 130.000 euro.