National

Ion Cristoiu: „O să stăm acasă şi de Crăciun, şi de Revelion, şi de Anul Nou, o să vedeţi!”

Publicat: 26 oct. 2020

Renumitul jurnalist Ion Cristoiu demască planurile lui Klaus Iohannis și ale Partidului Național Liberal. Acesta declară că președintele, alături de partidul din care face parte, au un scop bine definit: să câștige alegerile cu un scor, care să le ofere posibilitatea să formeze singuri majoritatea în Parlament. După ce se va ajunge acolo unde se preconizează, liderul țării nu va sta pe gânduri și va declara, din nou, stare de urgență. În acest fel, în contextul pandemiei, românii vor fi băgați în case.

Fiind întrebat care crede că va fi mesajul preşedintelui, în apropiere de sărbători, după ce de Paște i-a rugat pe români să stea în case, Cristoiu a reacționat: „Având în vedere că este după 6 decembrie şi el o să câştige majoritatea, nu trebuie să facem un exerciţiu de imaginaţie. A fost politicos în aprilie. Ne-a zis să stăm acasă. După 6 decembrie, nu ne mai spune şi ne ţine acasă.”

Ion Cristoiu, scenariu sumbru pentru sărbători: „O să stăm acasă şi de Crăciun, şi de Revelion, şi de Anul Nou, o să vedeţi!”

Jurnalistul este de părere că țara se va afla în lockdown a doua zi după alegeri, pe 7 decembrie, de dimineață, .

„Ei nu au curaj acum să ia nicio măsură. Încearcă să paseze responsabilitatea pe autorităţile locale. Peste tot în Europa, deciziile sunt la nivel central. Stare de urgenţă poate fi proclamată pe anumite zone de preşedinte. Dar toate sunt trimise la autorităţile locale şi avem un paradox. În curând o să fie toată ţara în lockdown, fără să fie la nivel central. O să o ia pe localităţi.”, a mai declarat jurnalistul în cadrul emisiunii Subiectiv de la Antena 3.

PNL, majoritate absolută prin jocul rezultatelor

Publicistul a studiat problematica alegerilor parlamentare și prezintă o teorie cu privire la acestea: PNL vrea să obţină majoritate absolută în Parlament, folosindu-se de jocul rezultatelor.

„Visul lui Iohannis este ca PNL să aibă, cu redistribuiri, peste 40% şi să fie două, trei partide. Mai există un alt scop, care nu e atât de la vedere. Ca foarte multe partide să obţină 4,9%, nu 5%. În aşa fel încât redistribuirea să aducă partidului care are cele mai multe voturi aproape 50%.”, a spus jurnalistul la Antena 3.

Ion Cristoiu: „Românii nu se lasă păcăliți așa de ușor în acest caz”

„Ambiția ca ele să fie ținute cu orice preț pe 6 decembrie 2020 e a lui Klaus Iohannis. Cu toate acestea, toate partidele se pregătesc de alegeri. Unele, precum PSD, jucând la ofsaid. Îndeplinind, adică, toate procedurile cerute de pregătirea alegerilor, și, în același timp, pledind pentru amânarea lor din cauza Pandemiei. Manevra nu e lipsită de tâlc. PSD vrea să lase întreaga responsabilitate a infectărilor pe seama lui Klaus Iohannis și a Guvernului. La rândul lor, Klaus Iohannis și Guvernul se străduiesc să pună responsabilitatea pe seama Autorităților locale. E un joc periculos pentru Klaus Iohannis și pentru Guvern.

Românii nu se lasă păcăliți așa de ușor în acest caz. Ei știu că președintele își dorește din răsputeri ținerea alegerilor la 6 decembrie 2020, și nu de dragul democrației, cum susține el în toate conferințele de presă, ci de dragul interesului politic. Amânarea alegerilor ar micșora șansele PNL de a le câştiga. Or Klaus Iohannis și-a făcut o chestiune de viață și de moarte din victoria – și nu oricum – ci zdrobitoare a PNL la acest scrutin.”, a scris Ion Cristoiu pe blogul său.

 

Comentarii
Adauga un comentariu