National

ÎPS Teodosie, după ce Klaus Iohannis a anunțat că restricțiile se ridică în noaptea de Înviere: „Sunt chiar încântat de modul în care a vorbit domnul preşedinte”

Publicat: 21 apr. 2021
ÎPS Teodosie înconjurați de preoți
ÎPS Teodosie

Miercuri, 21 aprilie, după ce Klaus Iohannis a anunțat că restricțiile se ridică în noaptea de Înviere, Înaltpresfințitul Teodosie s-a declarat încântat de modul în care a vorbit președintele României.

Șeful statului a anunțat că  în noaptea de Înviere toate restricţiile de circulaţie se elimină și autoritățile nu se vor amesteca în organizarea slujbelor. De aceea, ÎPS Teodosie a dat o declarație în care s-a arătat mulțimit de faptul că guvernanții au devenit realiști, în ceea ce privește restricțiile menite să țină pandemia sub control.

„Eu cred ca au devenit realisti. Au vorbit cu respect, sa nu fie vreun amestec in slujba Invierii. Sunt chiar incantat de modul in care a vorbit dl Presedinte, e o mare diferenta fata de anul trecut, poate ca a invatat destule. Acestea sunt cuvintele unui lider responsabil care respecta libertatea religioasa si slujba de Paste (…) Vom intra in Biserica doar daca va fi ploaie sau furtuna”, a spus ÎPS Teodosie la Antena 3.

Klaus Iohannis: „În noaptea de Înviere, restricţiile de circulaţie se ridică”

Președintele Klaus Iohannis a anunțat astăzi, 21 aprilie, că  în noaptea de Înviere, restricţiile de circulaţie impuse în contextul pandemiei de COVID-19 se ridică. În același timp, acesta a subliniat că autorităţile nu se amestecă în felul în care vor fi organizate slujbele.

„Ne pregătim cu toţii de marea sărbătoare a Învierii Domnului şi vreau să ne pregătim foarte bine, nu doar acasă, ci vreau să ne pregătim foarte bine în societate. Şi, pot să vă spun, de pe acum, câteva lucruri certe care au fost discutate cu reprezentanţii Bisericii, în special cu reprezentanţii Bisericii Ortodoxe. În noaptea de Înviere, restricţiile de circulaţie se ridică, aşadar creştinii vor putea să participe la slujbele de Înviere. Nu vor trebui să completeze declaraţii, vor merge, pur şi simplu, la Biserică.

Deci, repet, în noaptea de Înviere, fiecare creştin poate să meargă la Biserică dacă doreşte. Biserica va organiza slujba aşa cum este datina. Nu ne amestecăm în felul în care vor fi organizate slujbele la Biserică. Ştim cu toţii că prima parte a slujbei se ţine afară, după care o parte intră în Biserică. Creştinii merg la Biserică să ia lumină, să ia Paştele şi eu îmi doresc, şi aşa vom organiza lucrurile, ca totul să se desfăşoare în linişte şi în bună rânduială”, a afirmat Iohannis.

Liderul statului a amintit că lucrurile menționate sunt deja prevăzute în Hotărârea de Guvern, referitoare la starea de alertă care este în vigoare. Acesta a adăugat că nu vor exista modificări în reglementări.

„Deci, nu vor fi restricţii suplimentare în noaptea de Înviere, dimpotrivă, în noaptea de Înviere, vor fi mai puţine restricţii, fiindcă ne dorim ca oamenii să poată merge la Biserică”, a transmis şeful statului.

Klaus Iohannis: „Nu restricțiile înlătură pandemia, doar vaccinarea în masă ne permite să ieșim din pandemie”

Președintele României a menționat faptul că singura soluție pentru a ieși din pandemie este vaccinarea împotriva noului coronavirus. Klaus Iohannis atrage atenția asupra faptului că deși a venit primăvara, pandemia nu s-a încheiat și nu trebuie să lăsăm garda jos nicio secundă.

”Am văzut că și în aceste zile la radio, la televizor, peste tot s-a dezbătut foarte mult despre restricții. Suntem în continuare în plină pandemie! Să nu aibă cineva impresia că a venit primăvara și s-a terminat pandemia. Restricțiile nu anulează pandemia, doar o încetinesc și reprezintă o șansă pentru eroii noștri, pentru medici să îi trateze pe cei care, din păcate, s-au îmbolnăvit.

Există o singură șansă pentru a ieși din pandemie: vaccinarea. Repet, nu restricțiile înlătură pandemia, doar vaccinarea în masă ne permite să ieșim din pandemie. Doar vaccinarea ne permite să avem concedii la vară, să mergem la concerte, la teatru, să revenim la o viață normală.”, a spus Klaus Iohannis.

Adauga un comentariu