Local

La Casa de Cultură a Studenților Iași continuă vaccinarea fără programare. S-au vaccinat aici peste 550 de persoane

Publicat: 07 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
La Casa de Cultură a Studenților Iași continuă vaccinarea fără programare. S-au vaccinat aici peste 550 de persoane
Casa de Cultură a Studenților a devenit centru de vaccinare anti-COVID-19, fără programare

La Casa de Cultură a Studenților Iași continuă actiunea demarată miercuri, 5 mai 2021, destinată persoanelor care doresc să se vaccineze fără programare. Astfel, în a treia zi de la deschiderea acestui centru, peste 550 de persoane s-au vaccinat impotriva COVID-19.

Această acțiune, organizată de Consiliul Județean Iași, Prefectura Județului Iași și Direcția de Sănătate Publică Iași, face parte din seria de activități incluse în cadrul Campaniei de vaccinare maraton.

Reamintim că programul de funcționare este între 8.oo și 20.oo, iar serul administrat este Pfizer/BioNTech. Persoanele care doresc să se vaccineze trebuie să se prezinte la acest centru cu cartea de identitate sau cu pașaportul.

Marius Dangă, despre centrul de vaccinare de la Casa de Cultură a Studenților Iași

Marius Dangă, vicepreședintele Consiliului Județean Iași,  a precizat miercuri, 5 mai 2021, faptul că CJ Iași a decis să sprijine autoritățile care au ca scop gestionarea activității de imunizare.

„În vederea suplimentarii capacităţii de intervenţie în această situaţie de criză, Consiliul Judeţean Iaşi a decis să sprijine autorităţile care gestionează activitatea de vaccinare prin participarea la deschiderea unui centru de vaccinare fără programare, în municipiul Iaşi, deschis la Casa de Cultură a Studenţilor. Astfel, împreună cu cei de la Direcţia de Sănătate Publică Iaşi am decis să utilizăm contractul de finanţare pe care îl avem în baza căruia am deschis centrele de vaccinare de Răducăneni şi Bivolari şi vom sprijini prin asigurarea resurselor financiare pentru cele două fluxuri de vaccinare de la Casa de Cultură a Studenţilor, flux de vaccinare cu o capacitate de 200 de vaccinuri pe zi.

Trebuie precizat faptul că fiind în municipiul Iaşi aveam în discuţiile anterioare stabilit ca Primăria Municipiului Iaşi să gestioneze şi acest centru de vaccinare, dar venim să sprijinim situaţia actuală în care bugetul municipiului Iaşi este bloc şi acesta neputând face plăti pentru activitatea de vaccinare, o va face Consiliul Judeţean Iaşi. Speram că până când vom trece la etapa a doua, când vom deschide un nou centru la Cinema Victoria, bugetul municipiului să fie deblocat, ca Primăria Municipiului Iaşi să-şi poată relua plăţile către centrele de vaccinare”, a transmis Marius Dangă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Se deschide un centru de vaccinare drive-through la Iași

Marian Grigoraș, prefectul județului Iași, a anunțat că de sâmbătă, 8 mai, se va deschide un centru de vaccinare anti-COVID-19 direct din mașină (drive through). Acesta va fi amenajat în parcarea ERA Shopping Park Iași și va funcționa între orele 8.00 și 20.00. În ceea ce privește vaccinul folosit, acesta va fi cel produs de compania Pfizer.

„Considerăm că vaccinarea populației este deopotrivă o necesitate și o prioritate pentru a depăși repede pandemia de Covid-19. Facem toate eforturile să mobilizăm instituții publice și agenți economici pentru a oferi populației cât mai multe variante la îndemână pentru a se vaccina. Astfel, după debutul maratonului non-stop de vaccinare de la Spitalul Militar Iași, după deschiderea Centrului de vaccinare fără programare de la Casa de Cultură a Studenților, începând de mâine mai punem la dispoziția cetățenilor și varianta de vaccinare drive-thru. Îndemn oamenii să meargă cu toată încrederea să se vaccineze”, a declarat Marian Grigoraș, prefectul județului Iași.

 

Adauga un comentariu