Actualitate

La Institutul Regional de Oncologie din Iași mai sunt libere 58 de paturi din 300! Alți 100 de pacienți cu cancer au așteptat la rând pentru ședințele de chimioterapie

Publicat: 22 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
La Institutul Regional de Oncologie din Iași mai sunt libere 58 de paturi din 300 Alți 100 de pacienți cu cancer au așteptat la rând pentru ședințele de chimioterapie

La Institutul Regional de Oncologie Iași mai sunt doar 58 de locuri libere din 300. Ec. Mirela Grosu, managerul unității medicale, a anunțat că a primit pacienți și din alte orașe. Peste 100 de pacienți oncologici au stat la coadă pentru ședințele de chimioterapie. Aceștia au explicat medicilor că le-a fost frică să vină la spital pe perioada stării de urgență ori nu au avut mijloc de transport pentru a se deplasa. Pentru a fluidiza internările, de pe data de 1 iunie vor avea loc noi modificări la unitatea medicală.

Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iași este ocupat aproape la capacitate maximă. Din 300 de paturi disponibile, 242 sunt ocupate cu internarea continuă. Ec. Mirela Grosu, managerul unității medicale, a anunțat ieri (n.r. – 21 mai) că, odată cu ridicarea restricțiilor, sute de pacienți oncologici s-au prezentat la unitatea medicală. Aceștia au venit din Suceava, din Bacău și Botoșani, spunând că nu au venit la spital până acum din frică și din lipsa circulației mijloacelor de transport. În ceea ce privește spitalizarea de zi, managerul IRO spune că s-au prezentat doar într-o singură zi peste 100 de pacienți, pentru chimioterapie. Pentru o fluidizare mai eficientă a internărilor, din data de 1 iunie, conducerea unității medicale va pregăti mijloace suplimentare de comunicare cu pacienții. Se va lucra astfel la site, la program, dar și la funcționarea biroului de relații cu publicul.

Ieri, 120 de pacienți, din mai multe orașe, au venit să facă chimioterapie

Ec. Mirela Grosu, managerul IRO Iași, a anunțat ieri că la unitatea medicală pe care o conduce se adună zilnic sute de pacienți. Ieri, de exemplu, s-au prezentat 120 de pacienți doar pentru chimioterapie. În perioada considerată perioadă de urgență, numărul de prezentări era cu mult mai mic.

„Am avut 120 de pacienți care au venit pentru ședințele de chimioterapie. Aceștia au fost spitalizați la zi. Pe perioada stării de urgență am înregistrat un număr mai mic de pacienți și asta pentru că le era frică de contaminare, ori, așa cum ne-au spus, nu aveau mijloace de transport cu care să se deplaseze. Am primit pacienți și din Suceava, din Bacău și Botoșani”, a specificat ec. Mirela Grosu.

Institutul Regional de Oncologie este ocupat aproape la capacitate maximă. Din 300 de paturi, dor 58 mai sunt libere

Din 300 de paturi, reprezentând capacitatea maximă a spitalului, 242 sunt ocupate. Pacienții s-au prezentat la internare chiar și înaintea ridicării restricțiilor, conform ec. Mirela Grosu. Pe perioada stării de urgență, în spital erau internați doar 100 de pacienți. Ulterior, adresabilitatea s-a dublat.

„Internările s-au făcut aproape ca înainte de începerea pandemiei. Avem ocupate în acest moment 242 de paturi. Pe perioada stării de urgență, în întreaga unitate medicală, conform reglementărilor, primeam doar urgențele medicale și aveam internați aproximativ 100 de pacienți. Noi am început să primim pacienți chiar și înaintea ridicării restricțiilor, înainte de ziua de 15 mai. Sunt pacienți care vin pentru internare continuă, dar și pentru spitalizare de zi, unii cu programare, alții fără. De aceea vedeți rândurile mari în fața unității medicale și, totodată, pentru că se face triajul pacienților, conform reglementărilor”, adaugă managerul unității medicale.

Din 1 iunie se va mări intervalul orar pentru consultații

Pentru a fluidiza managerierea internărilor, până pe data de 1 iunie, conducerea unității medicale lucrează la updatarea site-ului, a programului pentru ambulatoriu, a suplimentării comunicării cu biroul de relații cu publicul. Așa cum spune ec. Mirela Grosu, pentru a face față volumului mare de pacienți, dar și pentru a putea respecta reglementările emise de către Guvernul României, la nivelul unității medicale vor avea loc niște modificări manageriale.

„Pentru a fluidiza internările și a îmbunătăți comunicarea cu pacienții, din data de 1 iunie intenționăm să facem anumite ajustări. Lucrăm la site, locul în care pacienții vor găsi mai multe informații, vom mări intervalul orar pentru consultații și vom aduce modificări chiar și la biroul de relații cu publicul”, încheie ec. Mirela Grosu, managerul IRO Iași.

Adauga un comentariu