Titlurile zilei

Lăutarii cântă pentru „Neagra” după ce tatăl său dă dedicații! Puțini știu că simpaticul cerșetor este fiul celui mai cunoscut proxenet și patron de club de noapte din Iași

Publicat: 13 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lăutarii cântă pentru Neagra după ce tatăl său dă dedicații Puțini știu că simpaticul cerșetor este fiul celui mai cunoscut proxenet și patron de club de noapte din Iași
Mihai Colac, poreclit "Neagra", alături de tatăl său, Doru Colac

„Neagra”, simpaticul cerșetor din Iași, este cunoscut de multă lume. Puțini știu însă că el este fiul celui mai cunoscut proxenet și patron de club de noapte. Recent, tatăl lui „Neagra”, Doru Colac, a postat un videoclip pe Facebook în care a dat dedicații pentru fiul său. Ciudat este faptul că Doru Colac pare că trăiește în continuare pe picior mare, dar o parte dintre copiii săi nu au nici ce pune pe masă

Mihai Colac sau „Neagra”, așa cum este cunoscut în Iași, este cel mai simpatic cerșetor, dar nu are o viață prea liniștită. Cu toate acestea, recent, tatăl său a postat pe Facebook un videoclip în care dă dedicații pentru el. Puțini știu că „Neagra”, așa cum este tânărul poreclit, este fiul lui Doru Colac, unul dintre cei mai mari proxeneți din Iași și fost patron de club de noapte.

Viața lui Doru Colac pare desprinsă dintr-un film. Doru Colac și-a trecut prin CV o mulțime de infracțiuni. Nu a stat departe de bătăi, prostituție și închisoare, iar unii spun că proxenetul a făcut bani cu sacii în perioada de glorie. Ciudat este că deși a făcut o mulțime de bani și era cunoscut drept unul dintre cei mai influenți interlopi ai anilor ’90 din Iași, Colac nu s-a gândit prea mult la toți copiii săi. O parte dintre aceștia o duc extrem de greu, în timp ce el se fotografiază în lux.

„Neagra”, cerșetorul cunoscut de toată lumea

„Neagra”, tânărul cerșetor care își face veacul prin Copou și nu numai, a ajuns cunoscut prin atitudinea sa amuzantă. Deși cerșea în fiecare zi, el îi ajuta la rândul său pe frații săi care aveau nevoie. „Neagra” povestea de câte ori avea ocazia despre tatăl său atunci când intra în discuție cu cineva. Încă de când era mic, Mihai Colac s-a apucat de cerșit, iar Doru Colac știa asta. Nu a fost deranjat că fiul său apelează la mila trecătorilor, chiar dacă el învârtea milioane. Doru Colac a fost unul dintre cei mai cunoscuți proxeneți din Iași.

Nu pentru că ar fi avut în spate vreo grupare criminială organizată, ci pentru că a fost patronul unuia dintre cele mai cunoscute cluburi din Iași, „Leul de aur”, din zona Copou. Era un club prin care au trecut multe persoane cunoscute din Iași, atât din mediul de afaceri, cât și din cel politic. Clubul respectiv ar fi fost folosit inclusiv pentru oferirea de servicii sexuale, de către tinerele racolate de proprietarul lui.

Una dintre fiicele lui Doru Colac trăiește tot de pe o zi pe alta

În ediția precedentă a BZI, una dintre fiicele lui Doru Colac a povestit cât de greu se descurcă împreună cu cei patru copii ai săi. Într-un bloc social din Iași, trăiește în condiții îngrozitoare Ionela, împreună cu cei patru copii ai săi. Se descurcă cu 700 de lei pe lună, dintre care 330 îi dă pe chirie. Deși este fiica unuia dintre cei mai cunoscuți proxeneți din Iași și asta ar fi trebuit să-i asigure măcar un trai decent, tânăra se chinuie să-și crească copiii.

„Am fost abandonată de mama când aveam un an jumătate. Tătăl meu, Doru Colac, ne-a lăsat atunci în grija bunicii mele. Eu mai am doi frați de pe aceeași mamă și alți patru pe care tata i-a făcut cu altcineva. Încă din copilărie, tata nu ne-a dorit, ne-a alungat mereu. Îmi amintesc că am mers cu frații mei la «Leul de aur» ca să-i cerem ajutorul și ne-a dat afară cu paznicii de acolo. Era mereu însoțit de o protecție. Am făcut doar cinci clase și asta pentru că bunica mea nu-și permitea să ne țină la școală. Vindea semințe și zarvat în piață ca să aibă ce să ne pună pe masă. De aceea, am fost nevoită să fac niște alegeri pe care acum le regret”, a povestit Ionela Butnaru, fiica lui Doru Colac.

Decăderea lui Doru Colac

La un moment dat, în urmă cu câțiva ani, Doru Colac a fost vânat de oamenii legii. Prinderea lui Doru Colac a reprezentat unul dintre primele dosare instrumentate de procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Iași (DIICOT), având în vedere că la vremea respectivă, în 2003-2004, era o structură nou-înființată. Alături de Doru Colac, a fost pusă sub acuzare și arestată iubita acestuia, Alina Parfene, de 33 de ani. În primă fază, Judecatoria Iași l-a condamnat pe Doru Colac, pe data de 22 iunie 2004, la executarea unei pedepse de 9 ani de închisoare. A stat o vreme închis, însă acum este în libertate.

Adauga un comentariu