Sport

Leicester a învins-o pe Chelsea și a câștigat Cupa Angliei în premieră! Număr record de suporteri pe Wembley!

Publicat: 17 mai 2021
Brendan Rodgers
Brendan Rodgers, antrenorul celor de la Leicester, este încântat după ce echipa sa a reușit în premieră să câștige Cupa Angliei

Leicester City a câștigat pentru prima dată în istorie Cupa Angliei. Echipa lui Brendan Rodgers s-a impus la limită în finala cu Chelsea, datorită unui gol superb marcat de Youri Tielemans în minutul 63.

Leicester a câștigat în premieră Cupa Angliei, după 1-0 cu Chelsea

Chelsea a reușit să egaleze în minutul 89, prin Ben Chilwell, însă arbitrii din camera VAR le-au oprit bucuria londonezilor, golul fiind anulat pentru un ofsaid. La finalul jocului, Brendan Rodgers a recunoscut că este încărcat de sentimente speciale, câștigarea Cupei Angliei reprezentând un moment special, atât pentru club, fiind prima astfel de realizare, cât și din punct de vedere personal.

„E un sentiment incredibil, nu am știut că Leicester nu a mai câștigat până acum Cupa Angliei! Leicester a pierdut 4 finale înainte, așa că este special să reușim să câștigăm acum în fața fanilor! Sunt mândru de toată lumea, e o zi specială pentru oraș. E un moment foarte special, mai ales pentru că vorbim despre Cupa Angliei. Înseamnă foarte mult pentru noi, sunt mândru!”, a declarat Brendan Rodgers.

La partida de pe Wembley Stadium au asistat nu mai puțin de 22.000 de spectatori, număr record pentru Marea Britanie de la instaurarea pandemiei. Pentru Leicester, Cupa Angliei cucerită în acest sezon reprezintă al șaselea trofeu din istoria clubului, după cele trei Cupe ale Ligii, din 1964, 1997 și 2000, Supercupa din 1972 și titlul din 2016.

Adauga un comentariu