National

Lia Olguța Vasilescu trage un semnal de alarmă: „Dacă merg pe lege, trebuie să asigure oamenilor sumele respective de bani în locul voucherului de vacanţă”

Publicat: 22 feb. 2021
Lia Olguta Vasilescu
Lia Olguta Vasilescu, fostul ministru al Muncii

Luni, 22 februarie, Lia Olguța Vasilescu, fostul ministru PSD al Muncii, a declarat la TVR 1 că dacă voucherele de vacanță nu se mai acordă în acest an, oamenii trebuie să primească bani în schimb, potrivit legii.

„Să vă spun ceva de voucherele de vacanţă, despre care nu a vorbit nimeni paa acum. Să ştiţi că voucherul de vacanţă era prins în sporul de 30% pe care îl luau bugetarii. Au eliminat voucherul de vacanţă, în mod normal dacă merg pe lege trebuie să asigure oamenilor sumele respective de bani în locul voucherului de vacanţă. Şi atunci intrbarea este: ‘Ce se urmăreşte, numai să omori HoReCa?’ Noi am introdus voucherul de vacanţă să salvăm turismul din România. În doi ani de când s-a introdus voucherul de vacanţă turismul a asigurat 45.000 de locuri de muncă, astea se pierd când nu mai este voucherul de vacanţă”, a declarat Lia Olguta Vasilescu.

Lia Olguța Vasilescu anunță dezastrul: ”E clar ce vor să facă, vor să anuleze cu totul legea pensiilor”

Lia Olguța Vasilescu, actualul primar al Craiovei, este de părere că pensionarii și bugetarii vor avea de suferit cât de curând.

Printr-o intervenție la Antena 3, ea a afirmat că actuala coaliție guvernamentală va anula cu totul Legea pensiilor, care prevede creșteri. Mai mult, Lia Olguța Vasilescu a anunțat dezastrul: se va bloca cu totul în Legea salarizării personalului din administrație.

Partidul Național Liberal plănuiește, în acest an, creșterea pensiilor cu rata inflației și 50% din creșterea salariului mediu brut. ”Așa a fost până acum, până anul trecut, mai precis” a declarat Lia Olguța Vasilescu, la Antena 3, apoi a completat: ”Asta înseamnă un 3-4% la pensii”.

”E clar ce vor să facă, vor să anuleze cu totul legea pensiilor”, a punctat Lia Olguța Vasilescu.

De asemenea, Lia Olguța Vasilescu a arătat că Legea Pensiilor promovată de PSD elimină inechitățile între femei și bărbați, între oameni care au ieșit în ani diferiți la pensie, dar și alte inechități.

„Toate lucrurile astea sunt reglate, dar, pentru asta, trebuie recalculate pensiile pe noua formulă de calcul, ceea ce n-au făcut” a continuat Lia Olguța Vasilescu.

Lia Olguța Vasilescu: „Softul era în licitație din 2019. N-au vrut să aplice legea pentru că înseamnă creșteri”

”Vine doamna Turcan acum și ne spune că e gata softul. Eu vă spun că noi, când am plecat de guvernare în 2019, în luna octombrie, softul era în licitație” a susținut Lia Olguța Vasilescu.

Primarul Craiovei a mai declarat că sunt mai mult de 100.000 de dosare cu șină stivuite: ”De asta recalcularea pensiilor trebuia să înceapă de la 1 ianuarie 2020. Noi suntem în 2021, în luna martie aproape. Până acum, trebuiau să fie recalculate peste 3,5 milioane de dosare de pensionare. Până în luna septembrie a acestui an, trebuiau să fie recalculate toate. Ei nici nu s-au apucat de ele. Vorbesc despre un soft care era gata de când am plecat noi de la guvernare, dar n-au vrut să aplice legea pentru că știau că înseamnă creșteri”.

Adauga un comentariu