Economic Local

Liliana Maruneac, de la fonduri europene, noul direct de la OJFIR Iași. Aceasta vine pe filiera PSD

Publicat: 01 iul. 2023
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Liliana Maruneac de la fonduri europene noul direct de la OJFIR Iași. Aceasta vine pe filiera PSD
Șefii de instituții, din Iași, sunt schimbați în această perioadă

Liliana Maruneac va fi, de luni, 3 iulie 2023, noul director al Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJFIR), una dintre cele mai importante instituții din Iași. După schimbarea prim-ministrului și a miniștrilor PNL cu PSD a venit și rândul directorilor de instituții. Liliana Maruneac lucrează de mai mulți ani în cadrul OJFIR și susține că nu știe nimic de această schimbare

Una dintre cele mai importante instituții din Iași va avea un nou director. Liliana Maruneac, consilier OJFIR Iași în cadrul serviciului LEADER, va fi, de luni, 3 iulie 2023, noul director al instituției care gestionează acordarea fondurilor europene pentru dezvoltarea mediului rural. Imediat după ce prim-ministrul Nicolae Ciucă (PNL) a fost înlocuit cu Marcel Ciolacu (PSD), iar miniștrii PNL au fost schimbați cu cei de la PSD, a venit și rândul directorilor de instituții.

Astfel, surse politice spun că Liliana Maruneac este pusă în funcție de Partidul Social Democrat (PSD) și lucrează în sistem de mai bine de 6 ani. Noua șefă a instituției cu fonduri europene îl înlocuiește pe Constantin Pelin Dolachi, care a fost director al OJFIR doar 6 luni. Salariul lunar pentru postul de director depășește 3.000 de euro lunar.

Una din cele mai importante instituții din Iași va avea un nou director

Potrivit declarației de avere, Liliana Maruneac are împreună cu soțul său un teren intravilan de 391 de metri pătrați și o casă de locuit de 79 de metri pătrați, în Vorovești, Iași. De asemenea, mai deține două autoturisme, Mercedes și Volkswagen. În declarația de avere mai sunt trecute 4 conturi bancare deschise în anul 2022, unde a depozitat peste 15.000 de lei, dar și un credit în valoare de 75.000 de lei, obținut în anul 2019. Salariul anual încasat din funcția de consilier este de 93.379 de lei, adică 7.781 de lei lunar. Contactată telefonic de reporterii BZI, Liliana Maruneac susține că nu știe nimic despre această schimbare și că va fi noul director al OJFIR Iași.

„Nu știu nimic despre asta. Eu vă spun sincer că nu știu nimic. Nu am primit nicio decizie. Eu am activitate pe teren, nu știu ce să vă spun acum. Am prea multă treabă ca să mă gândesc la lucrurile astea. Mă întrebați niște lucruri legate de viitor. Nu știu ce o să fie peste 10 minute, deci nu vă pot spune ce va fi în viitor”, susține Liliana Maruneac.

Directorii s-au schimbat des în ultimul an, la Iași

OJFIR și Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (CRFIR) sunt instituții locale și regionale subordonate AFIR, instituția de la București. OJFIR este subordonată CRFIR. Directorul OJFIR Iași a fost, timp de 10 ani, Eugen Țicău, acum pensionar. Până ce partidele politice au decis cine va prelua conducerea OJFIR, instituția a fost condusă de Florentina Bernacic, șef de serviciu în cadrul instituției. În decembrie 2022 a fost numit director al OJFIR Iași consilierul județean PNL Constantin Pelin Dolachi.

Situația s-a schimbat repede după rocada guvernamentală, astfel că, de luni, noul director va fi Liliana Maruneac. Rămâne de văzut cât timp va fi în funcție noul director al unei importante instituții din Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu