Local

Lista investițiilor de la Primăria Iași, în 2021! Aproape 23,5 milioane de euro, pentru proiectele din oraș!

Publicat: 30 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lista investițiilor de la Primăria Iași în 2021 Aproape 235 milioane de euro pentru proiectele din oraș
Lista investițiilor de la Primăria Iași va fi actualizată în plenul ședinței de Consiliu Local de vineri, 2 iulie 2021. În calcul au fost luate investiții de 23,5 milioane de euro

Noi investiții derulate de Primăria Iași în 2021 vor fi avizate de Consiliul Local. Plenul Consiliului va aviza la finalul săptămânii documentația legată de investițiile cuprinse în proiectul de buget pe anul în curs

Municipalitatea ieșeană a actualizat lista investițiilor ce vor fi derulate în cursul acestui an în cartierele din oraș. Lista va fi avizată în cadrul ședinței ordinare a plenului de Consiliul Local din 2 iulie 2021. Printre proiectele de hotărâre discutate de consilierii locali se numără și unul legat de investițiile derulate în 2021 de muncipalitate. Lista investițiilor cuprinde proiecte în valoare totală de 114,8 milioane de lei. Printre proiectele cuprinse în lista de investiții pe 2021 se numără alocarea a 500 de mii de lei pentru realizarea unei machete digitale a municipiului Iași. De asemenea, în proiectul de hotărâre apare și alocarea a 400 de mii de lei pentru achiziția unui sistem audio-video privind transmiterea ședințelor de Consiliu Local.

800.000 de lei, pentru studii de fezabilitate în oraș

În listă apare și alocarea a 800 de mii de lei pentru diverse studii de fezabilitate. Printre acestea apare și alocarea a 416 mii de lei privind poiectarea construirii unui nou sediu administrativ al Primăriei Iași. Municipalitatea va mai aloca și alți 150 de mii de lei pentru un proiect privind îmbunătățirea accesului persoanelor cu dizabilități în centrele primăriei. La capitolul învățământ se vor aloca 7,2 milioane de lei.

Municipalitatea va aloca 160 de mii de lei pentru proiectarea unor terenuri de sport la 21 de unități de învățământ din oraș. Municipalitatea va mai aloca 300 de mii de lei pentru elaborarea documentației de finanțare legată de accesarea fondurilor nerambursabile. Se vor mai aloca 120 de mii de lei pentru un proiect legat de bazine de înot în cadrul unor unități școlare din oraș. În plus, se vor mai aloca și 80 de mii de lei pentru racordarea la utilități a noii grădinițe din zona Dacia.

Noi proiecte pentru școlile din Iași

În lista investițiilor de la Primăria Iași vor mai apărea proiecte de 5,5 milioane de lei aferente altor lucrări. Primăria va aloca un milion de lei pentru execuția lucrărilor la Grădinița „Codrescu”, un alt milion de lei pentru amenajarea unor terenuri de sport la alte instituții de învățământ din municipiu. Alte 3 milioane de lei se vor aloca pentru noi terenuri de sport la școlile din Iași. Conform documentului, municipalitatea va mai aloca 50 de mii de lei pentru un proiect de la Grădinița din Bucium. Alte câteva sute de mii de lei vor fi alocate pentru avize ce țin de viitorul Spital Regional de Urgență din zona Moara de Vânt, proiect care se află într-un stadiu avansat al elaborării documentației.

14 milioane de lei, pentru modernizarea străzilor din Iași

Lista investițiilor de la Primăria Iași în 2021 cuprinde și modernizarea unor străzi. Primăria ieșeană va aloca 8 milioane de lei pentru modernizarea unor artere din oraș. Alți 300.000 de lei vor fi alocați pentru reparații capitale la Pasajul Frumoasa. Alte 6 milioane de lei vor fi alocate pentru un pachet de străzi aflate în execuție.
De asemenea, un milion de lei va fi alocat pentru studiile legate de proiectul trenului metropolitan din Iași. Circa 300.000 de lei se vor duce pe unele studii privind pasaje subterane în zona Manta Roșie, iar 500.000 de lei pentru studii legate de extinderea liniilor de tramvai spre Tomești și Holboca.

Adauga un comentariu