Local

Locuitorii din Șorogari, terorizați 3 nopți la rând de sunete misterioase! Polițiștii au făcut publică sursa acelor zgomote

Publicat: 21 mai 2022
un teren îngrădit
Localnicii din Șorogari au fost tulburați de zgomote misterioase

În satul Șorogari din comuna Aroneanu, localnicii au fost surprinși de anumite sunete misterioase ce se auzeau după lăsarea nopții. După 3 nopți confuze, polițiștii au decis să facă lumină în această situație și să explice ce se întâmplă. Este vorba despre sesiunile de tragere cu armamentul din dotare organizate de specialiștii Serviciului de Pregătire Profesională din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași. Între 17 și 19 mai 2022, polițiștii ieșeni și-au perfecționat aptitudinile de folosire a armelor, prin exerciții efectuate în diverse contexte simulate.

Liniștea locuitorilor din Șorogari a fost tulburată de sunete misterioase în ultimele zile. După încheierea acțiunii, Inspectoratul de Poliție Județean Iași a anunțat recent că oamenii legii au efectuat sesiuni de tragere cu arma, în scopul dezvoltării abilităților de folosire ale acestui tip de echipamente. Poligonul de tragere unde a avut loc acțiunea se află în satul Șorogari, motiv pentru care locuitorii au putut să audă, pentru 3 seri la rând, între orele 21:00 și 24:00,  zgomotele produse de armele de foc. Agenți din cadrul secțiilor de poliție urbană sau rurală, dar și cei de la rutieră, au participat la aceste sesiuni de antrenament.

o pusca intr-un suport
Sursa zgomotelor a fost o sesiune de tragere cu arma, organizată de IPJ Iași

Polițiștii au explicat sursa acelor sunete misterioase care s-au auzit în Șorogari

 un teren evidentiat
Exercițiile au avut loc în Poligonul Șorogari ce aparține Ministerului Afacerilor Interne

Poligonul de tragere din Șorogari aparține Ministerului Afacerilor Interne și este folosit cu scopul de a-i antrena pe polițiști și în a le îmbunătăți aptitudinile de a folosi armele de foc, pentru a fi cât mai eficienți în situațiile când vor fi nevoiți să apeleze la ele. Specialiștii de la Serviciul de Pregătire Profesională au avut activități cu agenții între 17 și 19 mai 2022, în intervalul 21:00-24:00.

„Ședinţele de tragere în poligon sunt organizate lunar de ofițeri specializați din cadrul Serviciului de Pregătire Profesională al I.P.J. Iași și au ca scop exersarea de către personalul unității a tragerilor cu muniţie reală, efectuarea corecţiei tragerii şi executarea focului din diferite poziţii de tragere asupra unor ţinte variate. Polițiștii ieșeni execută ședințele de pregătire cu armamentul din dotare, respectiv pistoale Beretta, de calibru 9×19 mm. Programul de pregătire al polițiștilor ieșeni este structurat pe module, în care se desfăşoară şedinţe de instruire corespunzătoare celor 4 domenii de bază: autoapărare, pregătire auto, tragere cu armamentul din dotare și pregătire de specialitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Iași, Anca Vîjiac.

un politist cu un pistol in mana
La acțiune au participat mai mulți agenți de poliție, inclusiv cei de la Biroul Rutier

Localnicii din Dancu, Aroneanu și Sărărie, disperați de zgomotele făcute de cei de la Aeroportul Iași

 un tun de propan
Tot în 2022, localnicii din Dancu-Aroneanu-Sărărie s-au plâns de zgomotele produse de tunurile de propan folosite de cei de la Aeroportul Iași pentru a speria păsările

Tot în cursul acestui an, cetățenii ce locuiesc în zonele Dancu-Aroneanu-Sărărie au fost deranjați de pocnituri puternice și repetate în decursul a mai multor nopți. Oamenii s-au plâns că aceste sunete le afectează viața de zi cu zi și au cerut explicații. Cei de la Aeroportul Iași nu au întârziat cu explicațiile.

,,Avem, într-adevăr, tunuri cu propan pentru alungarea păsărilor și ele funcționează non-stop. Ne pare rău pentru disconfortul creat localnicilor! Vom discuta cu directorul operațional pentru a stopa folosirea acestora pe timpul nopții. Chiar în urmă cu două săptămâni am avut incidente nefericite din cauza păsărilor, iar acesta este motivul pentru care trebuie să le folosim. Problema va fi remediată cât de curând”, a declarat Romeo Vatră, director general al Aeroportului Iași.

Tunurile de propan pot crea multă gălăgie, astfel că folosirea acestora au fost sursa haosului creat și a neliniștii printre localnici.

Din nou, ieșenii au fost deranjați de sunete misterioase provocate, de fapt, de acțiunile de perfecționare profesională organizate de IPJ Iași.
Comentarii
  • 3 nopti? Se aud aproape in fiecare noapte. Macar acum stim despre ce e vorba, pana acum nu s-a sinchisit nimeni sa anunte. Se aud pana in Tatarasi, alaturi de muzica de la cluburile din zona.

Adauga un comentariu