Actualitate

Ludovic Orban îndeamnă românii să meargă la vot: „Destinul României stă în mâinile fiecăruia dintre noi” – VIDEO

Publicat: 03 dec. 2020
Ludovic Orban la Palatul Victoria într-o conferință de presă
Ludovic Orban, președinte PNL

Joi seara, 3 decembrie, Ludovic Orban a organizat o declarație de presă, cu puțin timp înainte de a fi prezent la două emisiuni televizate. După apariția mai multor sondaje, în care PSD este favoritul publicului, premierul României a participat la alte două emisiuni în cursul zilei de miercuri.

Se pare că mesajul lui Ludovic Orban este asemănător cu cel al lui Klaus Iohannis, fiindcă amândoi „au amenințat” românii că, dacă nu vor vota cu PNL, vor risca să fie iar conduși de PSD. Cu toate acestea, la alegerile parlamentare participă mai multe partide, ba chiar și candidați independenți.

”În urmă cu 4 ani, tot în decembrie, mulți dintre noi au considerat că nu e important să vină la vot. PSD a profitat de această neatenție și aproape a capturat România. Trei ani, președintele Klaus Iohannis, PNL și forțele democratice, românii de bună-credință, au trebuit să lupte pentru a împiedica capturarea României, pentru a împiedica scoaterea ei din zona euro-atlantică, de a împiedica afectarea gravă a justiției, de a împiedica afectarea democrației. Am reușit să punem punct guvernării PSD, să facă rău României și românilor..

6 decembrie reprezintă un moment de cotitură. Avem șansa ca România să se îndrepte în direcția bună, să dăm o majoritate parlamentară responsabilă și un guvern capabil. Destinul României stă în mâinile fiecăruia dintre noi. Este extrem de important să veniți la vot, chiar dacă mulți au încercat să vă sperie să nu veniți la vot. Vă garantez că nimeni dintre cei care vor veni la vot nu vor avea sănătatea pusă în pericol. Votul pe care îl veți acorda este o investiție în șansa României de dezvoltare Fiecare vot pentru PNL va fi o garantie pentru mersul României în direcția corectă.”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban a vorbit și despre scăderea numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2

În aceeași zi, premierul României a vorbit și despre numărul de cazuri noi de infectări cu COVID-19. Astfel, el a dat de înțeles că măsurile luate de Guvernul pe care îl conduce au fost bune, fiindcă doar așa se explică scăderea numărului de cazuri noi. În plus, premierul a garantat că nu va existat un lockdown după alegeri.

„Singurul lucru la care ne gândim este să convingem cât mai mulți români să respecte măsurile de protecție sanitară astfel încât să reducem cât mai mult numărul de persoane care se infectează cu acest virus”, a declarat Ludovic Orban.

De asemenea, prim-ministrul a explicat creșterea procentului de pozitivare a testelor efectuate în România în ultimele trei zile.

„Procentul de persoane pozitive din numărul de persoane care se testează a fost mai mare în ultimele 3 zile pentru că au fost zilele libere și se testează cazuri prioritare. Din această cauză, procentul de pozitivare este mai mare. Vedem în zilele următoare. Ce vă pot spune este că pe săptămâna anterioară am avut o descreștere la săptămâna numărului de cazuri cu peste 2.000 de cazuri. A scăzut și procentul de pozitivare la săptămână”, a menționat Ludovic Orban.

Comentarii
  • Și care sînt acele forțr democratice——un hoț de case—-excrovi pdl-iști ai turnătorului ordinar petrov–și bețivi rămași din fostul pnl—și de 1 an vă bateți joc de populime insturînd moartea și șpaga în spitale—-etc—-păi democratic cine și-a făcut birt la gowern în timpul caratinări populimi——-bețivilor ratați

Adauga un comentariu