Titlurile zilei

Magazinul CCC Shoes & Bags din Iași, implicat într-un scandal cu produse de proastă calitate! O clientă a fost surprinsă după ce a purtat o pereche de ghete timp de două ore. La nivel național, afacerea este de 50 de milioane de euro

Publicat: 18 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Magazinul CCC Shoes  Bags din Iași implicat într-un scandal cu produse de proastă calitate O clientă a fost surprinsă după ce a purtat o pereche de ghete timp de două ore. La nivel național afacerea este de 50 de milioane de euro
Magazinul CCC din Iași

O clientă a magazinului CCC Shoes & Bags din Iași s-a trezit cu ghetele deteriorate doar după câteva ore de purtat. A cerut explicații reprezentanților magazinului, dar nu a recuperat banii. Mai mult, produsul a rămas în custodia magazinului. Speră că îi vor face dreptate comisarii de la Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Reginea Nord-Est Iași

Noi reclamații apar în legătură cu serviciile oferite de magazinele din centrele comerciale din Iași. Este și cazul brandului CCC Bags & Shoes prezent într-un centru comercial din oraș, specializat pe comercializarea de încălțăminte. Aflată în vizită în Iași, V. Leonte a intrat în magazinul CCC, ocazie cu care a cumpărat o pereche de ghete. Achiziția a avut loc pe data de 10.10.2020. Cu prima ocazie a purtat ghetele, dar a avut o mare dezamăgire.

„Am cumpărat o pereche de ghete pentru sezonul toamnă-iarnă. Am plătit 230 de lei. După doar două ore de purtat, ghetele au făcute cute de la mers. Chipurile, ghetele erau din piele. Nu mi se pare normal, nu pot fi decât de calitate îndoielnică. Am returnat produsul, care a fost trimis la București pentru verificări. Au spus că produsul nu prezintă defecte și că nu se poate face retur. În acest moment, produsul este la ei, dar nu mi-am primit nici banii.

L-am trimis pe băiatul meu să ceară lămuriri, cei de la magazin nu au vrut să ofere o copie după procesul-verbal. Au vorbit și nepotrivit. Nu mi se pare normal să vinzi asemenea produse și să nu oferi o explicație. Mai mult, cei din magazin au spus că încălțămintea poate să facă cute chiar și în magazin, în timp ce este probată. Nu a rămas decât să facă reclamație la Protecția Consumatorilor. Acum, aștept răspunsul. Normal, trebuia să se facă retur în timp de 7 zile”, a declarat V. Leonte.

Reprezentanții brandului au evitat să ofere o explicație oficială

Reporterii BZI au încercat să obțină un punct de vedere din partea reprezentanților magazinului CCC. La Iași, numerele de telefon nu sunt disponibile. A fost contactată Silvia Popescu, responsabil marketing CCC București.

„Vă dau numărul de telefon al colegului Cristian Ianoș, șeful de magazin de la Iași”, a spus reprezentanta companiei.

În cursul zilei de ieri, șeful magazinului din Iași a avut telefonul închis. La nivel național, brandul CCC este administrat prin intermediul societății Shoe Express SA, cu sediul în București. Firma este deținută de CCC Shoes & Bags SP.Z.O.O din Polonia (95 la sută) și NG2 Suisse GMBH din Elveția (5 la sută). În România, compania este administrată de către Marcin Piotr Szygula. În 2019, firma a înregistrat în România vânzări de 266.254.442 lei, aproape 50 de milioane de euro, profit de 3,2 milioane lei, datorii de 217 milioane de lei și un număr de 655 de angajați. În edițiile trecute ale cotidianului BZI a fost prezentat un caz asemănător în care a fost implicat magazinul de parfumuri Douglas. Clienta a acuzat că a cumpărat un parfum Chanel contrafăcut.

Compania se prezintă ca una dintre cele mai importante prezențe de pe piața din Europa de Sud-Est

De precizat că pe pagina oficială a companiei CCC au fost restricționate comentariile clienților privind calitatea produselor.

„Grupul CCC este una dintre cele mai mari și mai rapide companii din Europa care este specializată în comerțul cu încălțăminte, precum și unul dintre cei mai mari producători de încălțăminte din Europa. Grupul CCC este liderul de e-commerce pe piața încalțămintei din Europa Centrală și de Est. Grupul CCC deține aproape 1.000 de magazine, cu o suprafață de peste 0,5 milioane metri pătrați și este prezent în 19 țări din Europa și din alte țări. Produsele la modă și la prețuri accesibile sunt oferite clienților din Polonia, Ungaria, Slovacia, Cehia, Austria, Croația, Slovenia, Bulgaria, Germania, Serbia, Rusia, Letonia, Lituania, Ucraina, România și Estonia.
CCC are propria fabrică de încălțăminte din piele, are peste 12.000 de angajați și vinde aproape 50 de milioane de perechi de încălțăminte pe an. Din anul 2004, CCC a fost listat la Bursa din Varșovia”, se arată în descrierea afacerii.

Drept la replică

Adauga un comentariu