National

Mai mulți agenți de pază au primit amenzi, după ce dormeau în post sau erau băuți

Publicat: 31 aug. 2020
Mai mulți agenți de pază au primit amenzi, după ce dormeau în post sau erau băuți
Mai mulți agenți de pază au primit amenzi, după ce dormeau în post sau erau băuți

Polițiștii au intervenit și au aplicat amenzi după ce mai mulți agenţi de pază au fost surprinşi dormind în post sau aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Mai mulți agenți de pază au primit amenzi. Cum au fost prinși

Mai mulţi agenţi de pază care au fost surprinşi în timp ce dormeau la locul de muncă sau se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice au fost amendaţi de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău în cadrul unei acţiuni de verificare, scrie Agerpres.

Potrivit datelor comunicate luni de IPJ, o acţiune pentru verificarea modului în care agenţii de pază se conformează obligaţiilor ce le revin în baza fişei postului a avut loc la nivelul judeţului Buzău la sfârşitul săptămânii trecute, oamenii legii aplicând amenzi de peste 9.000 de lei.

„Poliţiştii, împreună cu jandarmi, au efectuat controale la 76 de obiective (unităţi de învăţământ, staţii PECO şi GPL, unităţi sanitare, cazinouri şi alte societăţi comerciale), unde au fost verificaţi 78 de agenţi de pază. Faţă de 28 dintre aceştia a fost luată măsura sancţionării contravenţionale pentru abateri săvârşite la Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor (9), la Legea 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice (9), la OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (8) şi 2 pentru alte acte normative.

Patru dintre cei sancţionaţi au fost depistaţi de poliţişti în timp ce dormeau (…). Au fost efectuate 48 de testări cu aparatul etilotest, în cazul unui agent de pază valoarea înregistrată fiind de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. (…) Valoarea totală a sancţiunilor a fost de 9.850 lei’, se menţionează într-un comunicat al IPJ.

A fost sesizat ITM-ul

Conform sursei citate, în unul dintre cazuri a fost sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă.

„În cazul unei societăţi comerciale, având în vedere numărul mare de cazuri în care agenţii de pază au fost surprinşi dormind în timpul serviciului, fiecare invocând programul ‘obositor’ de lucru, s-a înaintat o notificare către Inspectoratul Teritorial de Muncă Buzău în vederea verificării aspectelor legale”, precizează sursa citată.

Paznicul unui cămin studenţesc a fost prins dormind în post! Poliţia l-a amendat

Un bărbat în vârstă de 49 de ani a plătit scump decizia de a închide ochii preţ de câteva minute. A adormit în timpul serviciului şi a fost prins în flagrant de poliţişti. Omul este paznic la un cămin de studenţi.

„A fost sancţionat conform Legii 333/2003, cu suma de 100 lei, un bărbat în vârstă de 49 ani, din Iaşi, agent de pază într-un centru de cazare, care a fost găsit dormind în post. Bărbatul a fost depistat în cadrul unei acţiuni organizate de poliţiştii din cadrul Biroului Centrului Universitar, pe linia prevenirii faptelor de cerşetorie, prevenire şi combatere a nerespectării normelor de conduită rutieră şi a faptelor comise prin violenţă. Au fost aplicate şase sancţiuni, în valoare de 300 de lei”, a declarat Anca Vijiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi. În timpul acţiunii a mai fost sancţionat şi un bărbat în vârstă de 38 de ani, care se află sub influenţa băuturilor alcoolice şi cerşea.

Adauga un comentariu