Titlurile zilei

Manelele de jale au răsunat la priveghiul lui Andrei Lăcustă, tânărul din Iași care s-a sinucis pe Sărărie. Coroane uriașe de flori albe și fotografii în mărime naturală au împodobit toată curtea (EXCLUSIV)

Publicat: 04 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Manelele de jale au răsunat la priveghiul lui Andrei Lăcustă tânărul din Iași care s-a sinucis pe Sărărie. Coroane uriașe de flori albe și fotografii în mărime naturală au împodobit toată curtea EXCLUSIV
Imagini din timpul priveghiului și din timpul înmormântării lui Andrei Lăcustă

Imagini incredibile, surprinse la priveghiul tânărului care și-a pus capăt zilelor pe Sărărie. La 25 de ani, Andrei Lăcustă s-a sinucis, lăsând în urmă o familie îndurerată. Ieri, acesta a fost condus pe ultimul drum, iar sicriul în care se afla a fost transportat către cimitir de un camion

Andrei Lăcustă, tânărul care s-a sinucis zilele trecute pe Sărărie, a fost ieri condus pe ultimul drum. Un camion uriaș a transportat până la cimitir sicriul în care se afla trupul neînsuflețit al tânărului. Trecătorii s-au oprit și s-au minunat când au văzut cortegiul, iar unii dintre ei au ținut să imortalizeze momentul. În serile de priveghi, la casa tânărului din zona Păcureț a fost jale mare. Manelele de jale au răsunat, iar toată curtea a fost împodobită cu flori și cu poze în mărime naturală.

Tragedia s-a petrecut pe 30 iulie. Atunci, ieșenii care voiau să plece la muncă au dat nas în nas cu trupul neînsuflețit al unui tânăr în vârstă de 25 de ani. Astfel, oamenii au observat în jurul orei 8:00 că un tânăr s-a spânzurat cu o frânghie de un podeț aflat lângă un imobil cu două etaje, care este părăsit, din zona Sărărie. După primele momente de spaimă, generate de imaginea respectivă, un bărbat a pus mâna pe telefon și a sunat la 112, pentru a anunța nenorocirea. După doar câteva minute, la fața locului a ajuns un echipaj medical.

Prea târziu să mai fie salvat

Medicii de pe ambulanță au încercat să îi salveze viața tânărului, dar nu au reușit. Într-un final, aceștia au fost nevoiți să declare decesul lui Andrei Lăcustă, un tânăr în vârstă de 25 de ani. La scurt timp, la fața locului au sosit un echipaj de Jandarmerie și un echipaj de Poliție. De asemenea, după declararea decesului victimei, la imobilul părăsit de pe strada Sărărie, nr. 17, au sosit și criminaliștii. Aceștia au preluat probe de la locul tragediei, după care trupul neînsuflețit al ieșeanului de 25 de ani a fost preluat de lângă vila aflată în apropierea pârtiei de schi și transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași, în vederea efectuării necropsiei. Așadar, medicii legiști ieșeni ar urma să stabilească în mod cert care au fost cauzele morții tânărului din cartierul Păcureț.

Andrei Lăcustă s-a sinucis după o ceartă în familie

Surse judiciare afirmă că, la momentul efectuării sesizării prin intermediul numărului pentru apeluri de urgență 112, tânărul Andrei Lăcustă era decedat de aproximativ patru ore. Astfel, ieșeanul de 25 de ani ar fi recurs la acest gest tragic în jurul orei 4:00, în noaptea de joi, spre vineri. Aceleași surse judiciare afirmă că tânărul ar fi decis să-și pună capăt zilelor după o ceartă în familie. Mai exact, tânărul s-a certat cu mama și cu tatăl său și chiar le-a spus acestora înainte de a pleca din casă că are de gând să se sinucidă. După dispută, tânărul ar fi plecat de acasă cu un autoturism marca Volkswagen. De altfel, anchetatorii sosiți la fața locului au constatat că rudele ieșeanului încercau să îl contacteze telefonic pe acesta. Au fost mai multe apeluri pe care Andrei Lăcustă le-a primit pe telefonul mobil pe care îl avea asupra lui.

În cursul zilei de ieri, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași au precizat că, în cauză, a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă (moarte suspectă – n.r.). Din păcate, astfel de situații sunt tot mai des întâlnite în județul Iași. De altfel, la începutul lunii mai, cotidianul „BZI” a prezentat cazul unui tânăr ieșean, de 30 de ani, care s-a spânzurat de un stâlp de înaltă tensiune la 20 de metri înălțime, în zona industrială, după ce ar fi fost amenințat de cămătari.

Adauga un comentariu